Niezniszczalni 2

The Expendables 2
2012
6,9 125 tys. ocen
6,9 10 1 124668
6,6 32 krytyków
Niezniszczalni 2
powrót do forum filmu Niezniszczalni 2

Rewelacyjny film. Po prostu ma szanse stac sie kultowym! I to podsumowanie na koncu,
ze
wszyscy nadaja sie do muzeum - slodko gorzkie, ale fajne, z ironia i dystansem. I
powiedzialam juz, ze dialogi zadecydowaly o 1/2 sukcesu tego filmu. Chcialabym, zeby te
czasy wrocily, gdzie sie czekalo na Teexas Rangera pol dnia :D
I ten tekst o Kobrze :D:D Pamietam Sylwestra S jako Mariona Cobrettiego :D

Po prostu Must-See :D

ocenił(a) film na 10
Scarlatti

fajnie tu ujołeś :D

Expendable91

jestem kobieta jezeli juz :P

ocenił(a) film na 10
Scarlatti

a to sor ry, fajnie to ujełaś! :)

ocenił(a) film na 10
Scarlatti

wietna wypowiedź kobieto . Film super oby więcej takich było !!! Stare dobre czasy jednak nigdy nie oprzemina i świetnie.

ocenił(a) film na 10
Conan_filmaniak

Świetna :)

Conan_filmaniak

To az dziwne, ze w dobie tych wszystkich fillmow 3D wieksze wrazenie robia na mnie starzy wyjadacze :) Oby jak najwiecej, zgadzam sie.
Pozdrawiam Cie !

ocenił(a) film na 10
Scarlatti

Wersje 2D jakoś lepiej wpływają na wyobraźnie , a nie wyimaginowany świat 3D i jeszcze byle jak odtworzony byle skasować za bilet licze , że kolejne filmy Sly i Arnolda też będą tak dobre

ocenił(a) film na 10
Scarlatti

również pozdrawiam serdecznie !

Conan_filmaniak

ja tez wielka fanka 3D nie jestem - raz tylko widzialam jakis dokument i zrobil na mnie spore wrazenie, ale to bylo gdy 3D wchodzilo dopiero na salony :) Generalnie doczekac sie nie moge filmow z SS i naprawde mam nadzieje, ze jeszcze niejeden epicki i z rozmachem powstanie :) Poki co, Expendables jest dla mnie juz kultowy ! :)

ocenił(a) film na 10
Scarlatti

W moim kinie też było dużo kobiet na Ex2. ;-) Myślałam, że będę jedyna ;-)

ocenił(a) film na 10
karoman4

Na seansie na którym byłem było ogółem 6 osób he he , w tym jedna dziewczyna ze swoim facetem .

ocenił(a) film na 10
Conan_filmaniak

U mnie było więcej kobiet.

ocenił(a) film na 10
Conan_filmaniak

u mnie na seansach było pełne kino no i pare kobiet też było

karoman4

u nas to ja malzonka zaciagnelam, bo jemu tak srednio sie w ogole wyjsc z domu chcialo. I w ogole pozniej nie zalowal :D

ocenił(a) film na 10
Scarlatti

Ja sama szłam z własnej woli i nikogo ze sobą nie brałam. Ale za mną siedziało tylu facetów, a z nimi kobiety i na prawdę świetnie się bawili.

ocenił(a) film na 10
karoman4

ja chyba w kinie bylem jednym z najmlodszych

ocenił(a) film na 10
Expendable91

Taa? U mnie najmłodszy widz miał 10 lat.

ocenił(a) film na 10
karoman4

no u mnie od 18 był i to na czerwono na plakacie napisane więc 10 latka trudno było by przemycić

ocenił(a) film na 10
Expendable91

No 10 latka to ciężej niż np 15 latka. Z osobą dorosłą może przejść na jej własną odpowiedzialność.

ocenił(a) film na 10
karoman4

nie dosyć że Dredd leciał tylko 2 razy dzienie i to w poźnych godzinach to już przestali go puszczać.... ale w styczniu ma być już na dvd i blue ray

ocenił(a) film na 8
Scarlatti

Cudowny film! Specjalnie kupię sobie magnetowid, kasetę VHS 180 nagram ten film i puszczę parę razy by nadać mu oldschool`owego klimatu obejrzanej 100x kasety :D CUDO i miód leją się jak dla mnie z każdej sekundy filmu. Banan z ryja mi nie schodził nawet na chwilę. Dawno film nie spełnił w 1000% moich wszystkich oczekiwań. Końcówka z Van Damm`em - tak właśnie powinno się zabijać zły charakter w filmie :D Teksty nawiązujące do klasyki gatunku po prost świetne :D Po prostu kocham ten film.

Co do tekstów to mam dwa ulubione, które wywołały niepohamowany u mnie śmiech:

Schwarz - I`ll be back!
Willys - You've been back enough. I'll be back!
Schwarz - Yippee ki yay. Who`s next? Rambo?

oraz

Statham - Hey!
Sly - What?
Statham - From one friend to another...
Sly - What?
Statham - You really should learn how to fight

ocenił(a) film na 10
raval87

"Who's next? Rambo?"
Ten tekst wydał mi się strasznie słaby i na siłę wepchnięty. Dużo bardziej mi się podobał: "My shoe is bigger than this car"

ocenił(a) film na 3
Scarlatti

Jak dla mnie film dno. Współczesne Hollywood w pigułce...
Nieziemsko przewidywalny i banalny. Jeden z gorszych filmów akcji jaki widziałem.

ocenił(a) film na 8
Johnsoneks

Powiedz, tak naprawdę, czego się właściwie spodziewałeś po tym filmie? Skoro był zapowiedziany w taki sposób by nawet największy półgłówek się zorientował, że będzie to zebrana śmietanka banałów i nonsensów kina akcji lat 80 i 90. Już sama obsada to gwarantuje. Jak takie kino komuś nie odpowiada to niech nie ogląda, tym bardziej, że żadnego zaskoczenia tu nie było i od samego początku wiadomo było, że ten film właśnie taki będzie. No chyba, że cię ktoś zmusił i musisz teraz wylać swe gorzkie żale. W innym wypadku sam żeś sobie winien.

ocenił(a) film na 3
raval87

Pierwsza czesc byla calkiem znosna. Na tej wynudzilem sie bardziej niz na wykladzie z prawa.
"No chyba, że cię ktoś zmusił i musisz teraz wylać swe gorzkie żale" Prawdziwy Polak (obrzuci blotem mimo, iz nie jest to konieczne) ;)

raval87

Ja spodziewałem się chociaż minimum logiki i sensu. Film akcji jedno ale nawet w starych produkcjach z lat 80 i 90 bohaterowie obrywali chociaż troszkę zanim ostatecznie wygrywali. A w tym filmie niestety ale przeciwnicy albo strzelają ślepakami albo po suficie, bo nawet samochodu trafić nie potrafią (Smart nawet stłuczonej szyby nie zarobił)... Dla mnie 3/10 i to wyłącznie za całkiem dobre dialogi.

Scarlatti

Jestem fanem kina akcji lat 80 ale ten film jest co najwyżej średni. Zaraz po premierze byłem na nim w kinie i po seansie zdecydowanie żałowałem że nie nie dokonałem innego wyboru. Podobał mi się początek czyli pierwsza akcja kiedy uwalniali Arniego. Potem akcja zdecydowanie siadła i do końca praktycznie było nudno i nijako. Film jako pastisz kina akcji z lat 80 mnie zawiódł i o ile np. taki Hot Shots 1 i 2 do tej pory mnie bawią tak ten film zamiast wzbudzić moje rozbawienie dobrymi gagami spowodował że nie mogłem doczekać się końca seansu. Oczywiście film nie jest totalnym dnem ale do dobrej produkcji mu na prawdę daleko.
Z tego co mi się podobało to na pewno rola Van Damma, Dolpha Lundgrena i Crews'a reszta zagrała co najmniej średnio. Mogli trochę bardziej podzielić obsadę i dać więcej gwiazd po stronie zła bo sam Van Damme to trochę mało. Jak dla mnie naciągane 5/10