Niezniszczalni 2

The Expendables 2
2012
6,9 125 tys. ocen
6,9 10 1 124660
6,6 32 krytyków
Niezniszczalni 2
powrót do forum filmu Niezniszczalni 2

Absolutnie Genialna:
* obsada
* aktorstwo
* scenariusz
* reżyseria
* muzyka
* scenografia
* kostiumy
* efekty specjalne!

TOP 10 AKCJI / SENSACJI:
1. The Expendables 2
2. A Good Day To Die Hard
3. Tylko Strzelaj
4. Ryzykanci
5. Simon Sez
6. Od Kołyski Aż Po Grób
7. Zabójcza Broń 4
8. Ninja Assassin
9. The Punisher: War Zone
10. Men Of War.

Yippee Ki-Yey Ludziska!:)))

ocenił(a) film na 7
SF_Lover

No wiesz może WSZECH CZASÓW to nie!!
Jednak film dobry.
Absolutnie genialna???
obsada - się zgodzę
aktorstwo - jw
scenariusz - i tak gra drugorzedną rolę
muzyka - szczerze powiedziawszy to nie przeszkadzająca ani nie wybitna
efekty specjalne - porządne

Do tego naprawdę doborowy humor!!!!
Porządne 7/10!!!

ocenił(a) film na 10
SF_Lover

marzenie mojego dzieciństwa zostało spełnione. chwała sly za to co zrobił i przypomniał mi jak za dzieciaka z otwartą gębą oglądałem rambo, die hard, komando. dziękuje sly!

ocenił(a) film na 10
Expendable91

Moje też marzenie z dzieciństwa zostało spełnione .
A z filmów jakie najcześćiej oglądałem na VHS w dzeciństwie i
które do dziś uważam za najlepsze i kultowe to były :
1 Szklana Pułapka
2 Komando
3 Rambo 2
4 Pasażer 57
5 Samotny Wilk McQuade
6 Wygrać ze śmiercią
7 Ostry poker w małym Tokio
8 Podwójne Uderzenie
9 Czerwony Skorpion
10 Prawo Murphy"ego
Ach moja złota 10 z dzieciństwa .

ocenił(a) film na 8
SF_Lover

hm najlepszy film wszechczasów to napewno nie bo sa jednak i złe strony ale jednak na 8 spokojnie,a co do top 10 to dziwny masz ranking,widocznie inne gusta.

ocenił(a) film na 10
damianho15

Ty się nie wypowiadaj, póki nie obejrzysz filmu.

ocenił(a) film na 8
karoman4

ex 2 przeciez widziałem.....

ocenił(a) film na 10
damianho15

Ach, nie spojrzałam na jakim forum jesteśmy i myślałam, że piszesz o DH5. Przepraszam za zamieszanie. ;-)

ocenił(a) film na 8
karoman4

ale die hard 5 widze ze na 6 oceniłas,wiadomo ze to juz nie to co kiedys.

użytkownik usunięty
damianho15

Przynajmniej obejrzała i oceniła a nie to co pewien Damian. :)`

ocenił(a) film na 8

haha i tak wiem ze film jest zenujacy,ale twój mózdzek nie moze pojac ze w 2013 nie jest mozliwy dobry film sensacyjny.

użytkownik usunięty
damianho15

" mózdzek"

Wspaniale tylko to nie ja tyle błędów popełniłem przy jednym słowie.

"nie moze pojac ze w 2013 nie jest mozliwy dobry film sensacyjny"

Oczywiście że nie bo powiedział to król Damian i on zawsze ma racje. :) Wielki zazdrośnik który jedzie po każdym nowym filmie w którym nie gra Seagal. :)

ocenił(a) film na 8

haha to fakty,nie zyjemy w latach 80 czy 90 pojmi to wrescie.

użytkownik usunięty
damianho15

Co ty możesz wiedzieć o latach 80 czy 90. :)

ocenił(a) film na 8

wtedy były dobre filmy akcji,a teraz ich niema dlatego jakosc filmu die hard 5 jest wiadoma

użytkownik usunięty
damianho15

Których pewnie garstkę widziałeś patrząc na ocenione filmy. :)

użytkownik usunięty
damianho15

Lata 80 do bani bo Seagal miał tylko jeden film nikt wcześniej nie pomyślał jaki on świetny, lata 90 najlepsze a 00 słabe bo Seagal kręcił słabsze filmy tzn że kino akcji upadło. :)

ocenił(a) film na 8

widziałem wiele,i nie tylko o seagala chodzi ale ogólnie kazdy kreci teraz gorsze filmy akcji

damianho15

a pomyslales dlaczego? Coraz mniej ludzi chce je ogladac. Ludzie wola glebsze kino. Lepsze scenariusze (najlepsze filmy sensacyjne zazwyczaj sa niezmiernie liniowe i proste jak budowa cepa, chociaz bylo kilka wyjatkow). A co do Seagala... to najbardziej drewniany odtwroca (aktorem go nazwac nie mozna, podobnie jak braci Mroczkow, aktorsko to ta sama liga) rol w filmach sensacyjnych. Chociaz wygrac ze smiercia bylo calkiem fajne. Nie jego to zasluga, ale film fajny. A co do Ex2, jesli dialogi i sposob prowadzenia kamery sa takie same jak w jedynce, to ja chyba podziekuje i nie obejrze...

ocenił(a) film na 10
echoes222

I to jest bardzo poważny problem. Nagle ludziom się coś powaliło, że zapragnęli oglądać "głębsze kino". Moim zdaniem wynika to tylko z tego, że chcą zaszpanować swoją wiedzą na temat kina ambitnego. Kurde przecież kino zawsze stanowiło rozrywkę i takie ma być jego główne zastosowanie. Jak ludzie tego nie rozumieją to niech lepiej wogóle nie chodzą. Kino=rozrywka i tak trza na to patrzeć. Jak chcesz coś bardziej ambitnego to idziesz do teatru. No ale jest faktycznie tak jak napisałeś. Inna sprawa, że od bardzo dawna nie było normalnego akcyjniaka bo tych wszystkich przeładowanych śmiesznie wyglądającymi CGI to nie liczę jako kino akcji. Co do EX2 to zostało tam naprawione wszystko co cię denerwowało w pierwszej. W tym najważniejsze - praca kamery, teraz sprawia wrażenie filmu nakręconego w latach80/90, szerokie ujęcia i brak szybkich zbliżeń.

caleb_83

w takim razie obejrze, chocby dla Dolpha ;P co do ambitnego kina...przeciez mnostwo takich filmow, znacznie nawet lepszych od wspolczesnych powstalo znacznie wczesniej, chocby w latach 70-tych czy 80-tych. Da sie lubiec i takie kino i takie. Czasem mam ochote na glebokie przemyslenia, czasem na czysta rozrywke. Co do wspolczesnego kina akcji, problem jest, jak sadze, glebszy. Otoz ciezko jest wymyslec scenariusz ktory nie bedzie kopia z kopi, z kopi, z kopi (...) z kopi. Sadze ze rozumiesz? Ilez mozna walkowac tematyke policyjna (brudny harry czy bad cop), samotnego twardziela vs caly swiat (rambo, commando, die hard) czy filmy walki-mordobicia? (te akurat umarly smiercia naturalna niestety). Scenarzystom brak pomyslow niestety. A kiedy powstal ostatni film wojenny gdzie jest zarowno akcja jak i swietny scenariusz (jak np lowca jeleni...no ok, tam jest malo wojny, ale wiadomo o co kaman, full metal jacket czy pluton?)...ostatnim takim filmem byl szeregowiec ryan, ale nie dorownal do klasyki...kino to okresy. Pare lat temu rzadzily komedie romantyczne np. Miejmy wiec nadzieje ze kino sensacyjne powroci w chwale.

damianho15

Teraz tak samo powstają zayebiste akcyjniaki, i skończcie chrzanić durnoty że nie!

ocenił(a) film na 10
damianho15

Za efekty specjalne obniżyłam ocenę. Było ich więcej, niż w 4-ce.

użytkownik usunięty
karoman4

Lepsze czy gorsze?

ocenił(a) film na 10

To znaczy?

użytkownik usunięty
karoman4

Czy efekty lepiej wyglądały w 4 czy 5. Na razie wiem że było więcej, chodzi teraz o jakość.

ocenił(a) film na 10

Może zapytaj kogoś, kto lubi efekty.

użytkownik usunięty
karoman4

Nie wiem wolałem spytać ciebie myślałem że wiesz gdzie lepiej to wyglądało. ;)

ocenił(a) film na 10

Aha. C
Ciężko jest mi to określić z racji tego, że nie przepadam za tym. W pewnych momentach wydawało się, że w DH5 wyglądało to lepiej, ale potem (pod koniec filmu) pojawił się taki moment, że wyglądało to podobnie jak w DH4, albo nawet gorzej.
Śmiało możesz oglądać film. ;-)

ocenił(a) film na 10

Mi się podobały efekty specjalne w tym filmie .Były bardzo dobre i rozsądnie dodane .Przecież na boga ten film bez efektów specjalnych wyglądał by jak ,,Tania Sprawiedliwość Ulicy ,,

użytkownik usunięty
bradock

ok rozumiem.

ocenił(a) film na 8
karoman4

no to wiadomo ze w kazdej czesci bedzie wiecej tych efektów.

ocenił(a) film na 10
damianho15

Zdaję sobie sprawę, że żyjemy w 2013 roku i że komputeryzacja zalała kino akcji. Na prawdę, nie miałabym nic przeciwko temu, gdyby efekty ładnie wtapiały się w akcję.

ocenił(a) film na 8
karoman4

niestety tak nie jest,cały czas tylko przybywa tych niepotrzebnych efektów.

użytkownik usunięty
damianho15

I niepotrzebnych filmów

ocenił(a) film na 8

niech kreca moze sie uda jakis cos w stylu ex 2.

użytkownik usunięty
damianho15

Ta bo może myślisz że w EX nie ma efektów. :)

ocenił(a) film na 8

2 ma ale nie az tyle co inne.

użytkownik usunięty
damianho15

Np. Indiana Jones 5, na ch.. to komu nie ?

ocenił(a) film na 8

no to juz tylko do kasy wiadomo.

użytkownik usunięty
damianho15

Nie udawaj znawcy filmu nie widziałeś a mądrujesz tylko. :)

ocenił(a) film na 8

kazdy normalny podzieli moja opinie takze jezeli nie masz nic ciekawego do powiedzenia to se odpusc.

użytkownik usunięty
damianho15

Każdy normalny człowiek ocenia film wtedy jak go obejrzy. Tego nie zrobiłeś co dalej mnie przekonuje o twoim dziecinnym zachowaniu.

ocenił(a) film na 8

hah ale juz wiadomo ze jest słaby.

ocenił(a) film na 10
damianho15

A no właśnie.

ocenił(a) film na 10
SF_Lover

Z twoją top listą się absolutnie nie zgodzę. Każdy ma prawo do własnego gustu, ale pominąć chociażby Rambo, albo zamiast Szklanej Pułapki 1 dać 4 to już graniczny ze zbrodnią ;)

Dentarg

1. Rambo a właściwie "John Rambo" zajmuje 1 miejsce na mojej liście Top 10 Dramatów,
bo jak doskonale pewnie wiesz - "John Rambo" to dramat wojenny, a nie film akcji.
Z filmów Sylvestra Stallone i tym samym Ojca Kina Akcji - dałem właśnie "EX2",
bo to Najlepszy Film Akcji jaki widziałem w życiu!

2. Na mojej liście jest 5-ta część "Die Hard", nie 4-ta:)

ocenił(a) film na 10
SF_Lover

ten film to spełnienie dzieciństwa

ocenił(a) film na 10
SF_Lover

efekty cgi takie se ale pirotechniczen bardzo dobre. zapomniałeś o montażu

ocenił(a) film na 10
Expendable91

Kapitalna rozwałka i co tu się więcej rozpisywać?

karoman4

Dokładnie TAK!!!:D