Niezniszczalni 2

The Expendables 2
2012
6,9 125 tys. ocen
6,9 10 1 124680
6,6 32 krytyków
Niezniszczalni 2
powrót do forum filmu Niezniszczalni 2

Własnie wrocilem z seansu po prostu miazga 2czesc polozyla na lopatki swego starszego brata. Bardzo dobry film akcji z domieszka fantastycznych gagow i rola Van Damme szok walki ze Sly'em takich scen sie nie zapomina. Mozna owszem doszukiwac jakis bledow, ale kogo to tak na prawde obchodzi to nie jest jakis obraz, dzielo sztuki w muzeum aby pod tym wzgledem oceniac . Chodzi glownie o dobra zabawe i mile spedzony czas i tak wlasnie bylo ! Niezniszczalni są niezniszczalni :)

ocenił(a) film na 10
mackom

" Mozna owszem doszukiwac jakis bledow, ale kogo to tak na prawde obchodzi" - i już ciebie lubie! dokładnie, film ogląda się dla rozrywki a nie żeby analizować błędy! fajnie że film ci się spodobał! pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
Expendable91

Mówię Ci, rozrywka była taka, że jedyne na co można marudzić to to, że film się skończył. Tak jak napisał Mackom, Niezniszczalni 2, miażdżą część pierwszą.
Dużo humoru i dużo brutalnej akcji. Świetny film.

ocenił(a) film na 10
Dentarg

Jedyne na co można marudzić, to jest to, że ten film TAK SZYBKO się skończył ;-D

ocenił(a) film na 10
karoman4

Zgadzam się. Ledwo się zaczęło, ledwo człowiek się wkręcił w akcję, a tu koniec. Trzecia część powinna trwać 2,5 h ;)

ocenił(a) film na 10
Dentarg

I oby była również zabawna jak ta część ;-D

ocenił(a) film na 10
Dentarg

w środe na seans ja ide a potem w weekend

ocenił(a) film na 10
Expendable91

Udanego seansu życzę ;)
Myślę, że film powinien Ci się spodobać. Jeśli chodzi o akcje i humor to lepiej się prezentuje niż jedynka, fabularnie są na podobnym poziomie.

ocenił(a) film na 10
Dentarg

A ja wiem, że ten film się spodoba Ex91 ;-D Intuicja to podstawa ;-)

karoman4

I nie było ruchania !

ocenił(a) film na 10
actionhero

No widzisz, nie było.

ocenił(a) film na 7
Dentarg

No kurna, dla takich filmów się żyje!

ocenił(a) film na 10
mackom

'' Mozna owszem doszukiwac jakis bledow, ale kogo to tak na prawde obchodzi to nie jest jakis obraz, dzielo sztuki w muzeum aby pod tym wzgledem oceniac . Chodzi glownie o dobra zabawe i mile spedzony czas i tak wlasnie bylo ! Niezniszczalni są niezniszczalni '' - przepraszam, że też Cię cytuję, ale trudno się powstrzymać. Też Cię lubię za te słowa. To był wspaniale spędzony czas i szkoda, że tak szybko minął. Chyba że pojdziemy kolejny i kolejny raz na film do kina, zanim płyty wyjdą ;-)

karoman4

Cieszy mnie to miło, ze spodobała sie wam moja recenzja ;) Zgadza sie nastepna czesc powinna byc znacznie dłuższa :)

ocenił(a) film na 10
mackom

Oby była dłuższa. Ja liczyłam na to, że dwójka będzie troszkę dłuższa, ale i tak było dobrze. ;-)

karoman4

dokładnie :D

ocenił(a) film na 10
mackom

Bo powiedzmy sobie szczerze, że żaden stary, dobry akcyjniak nie przekroczył 2 godzin. A 1. 42 min to tak w sam raz. Chociaż w tym przypadku mogłoby być dłużej o te 10 minut ;-) Zobaczymy jak wersja reżyserska będzie wyglądać. Na pewno będzie dłuższa.

ocenił(a) film na 10
karoman4

film wymiata !!!!!!! i zgadzam się film powinien być dłuższy i mam nadzieję, że jak będzie trójka to będzie dłuuuuuższa :):)
najlepszy tekst w filmie to jak Stalone mówi do Norrisa:

Sylvester Stalone: Słyszałem jeszcze jedną plotkę, że ugryzła cię kobra królewska.
Chuck Norris: Tak, ale po 5 dniach ciężkiej walki...
kobra zginęła :-D :-D :-D

Ocena 10/10

ocenił(a) film na 10
dragon13

Skoro Niezniszczalni 2 :D bylo zajebiste ;d to kazdy z nas tutaj zebrany, czeka na trojke ;D ja juz nnie moge sie doczekac az pokaza pierwsze zdjecia z planu trojki ;D atrojka rusza juz za dwa miesiace pewnie ;d

zs_dawo_26

oby w trójce Seagal,snipes, Rock i diesel byli złymi, chciłabym by sly spuścił im łomot.

ocenił(a) film na 10
dragon13

Też mam taką nadzieję.

karoman4

oo tak 3ojka juz jesienia rusza na pewno bedzie to nastepna zabawna pelna akcji czesc :D

mackom

spoko to za rok na lato znów widzimy sie z ekipą Barneya!

ocenił(a) film na 10
Izabelka_filmweb

no to my tez jestesmy NIEZNISZCZALNI :D

ocenił(a) film na 10
zs_dawo_26

Jezus jak zobaczyłam chrapiącego Gunnera to myślałam że padnę .
Albo jak Yang nawala innych patelniami.

ocenił(a) film na 10
Izabelka_filmweb

Myślicie, że już za rok? Ex2 jest po dwóch latach od Ex1. Trzeba im dać troche czasu, by dobrze rozplanowali akcję.

karoman4

o ile rozpoczna zdjecia jesienią a piszą że tak to raczej przyszłe summer znów upłynie pod znakiem Expendables;)

karoman4

tak, bo zdjecia do Ex2 rozpoczęły sie jakoś właśnie w listopadzie ubiegłego roku, Stallone i reszta mieli rok przerwy od części 1ej.

ocenił(a) film na 10
Izabelka_filmweb

No to można spekulowac, że gdzieś na przyszłe wakacje będzie trzecia część, ale to nie jest pewniak.

karoman4

Ej, to nie avatar że będą go 4 lata kręcić. Lato to i tak maksymalnie najpóźniejszy termin, zakładając ze wszystko pójdzie dobrze i faktycznie rozpoczną zdjęcia do trójki na jesieni.

ocenił(a) film na 10
Izabelka_filmweb

No właśnie, a wszystko się może jeszcze zdarzyć do tego czasu.

karoman4

ale szybko odpisałaś!

co ma sie zdarzyć? Chyba tylko burza meteorytów. Stallone nic nie zatrzyma, nawet smierć własnego syna nie wpłynęła na niego .

ocenił(a) film na 10
Izabelka_filmweb

No ale śmierć jego syna - to się stało blisko premiery Ex2, więc wiadomo, że juz tego nie odkładał. A życie płata figle ;-) Ale mimo to nie będę wróżyć czarnej przyszłości, bo nie ja od tego jestem. Trzymam kciuki za powodzenie tej produkcji ;-)

karoman4

własnie, lepiej nie krakać, cieszyłbym sie gdyby z marszu rozpoczęli zdjęcia na jesieni, bo góra rok i mamy znowu Expendables w kinach.
Wiem że Stallone chce jeszcze nakręcić ostatnią część Rambo (by zamknąć serię o nim ostatecznie) i mają w planach wspólny projekt z arniem - "The tomb". Statham ma bardzo napięty grafik ("Parker" z J.Lo i Chiklisem) ale pewnie biorąc pod uwagę komercyjny sukces Exów zagra w 3ce o ile rozpoczną zdjęcia.

ocenił(a) film na 10
Izabelka_filmweb

Statham to na pewno zagra. Przecież to, obok Sly'a, kluczowa postać w Expendabes.

karoman4

Oby bo jak wiesz - wszystko się rozbija o pieniądze;)

ocenił(a) film na 10
Izabelka_filmweb

Sly dogada się z chłopakami, co do kasy - o to nie trzeba się martwić. Czytałam nawet, że Statham za udział w Ex 2 chciał tylko wyżywienia i noclegu. Ale na pewno skapło mu trochę więcej grosza.

karoman4

Sam w takim filmie zagrałbym za darmo - dostać po ryju od takich gości to żaden dyshonor, tym bardziej grać z nimi za friko;)

A tak na poważnie - też uważam że dla Sylwka Jason zrezygnuje ( o ile będzie to konieczne) z pozostałych projektów bo widać że obaj stali sie zaiebistymi kumplami i jeden drugiego darzy szacunkiem - i to szczerym, i podziwem.

ocenił(a) film na 10
Izabelka_filmweb

Oj widać, to gołym okiem, że się lubią. No tak, przecież to podopieczny Stallone'a ;-)

ocenił(a) film na 10
karoman4

patrząc na ich prace to i to jak jeden o drugim się wypowiada to naprawde się lubieją

ocenił(a) film na 10
Expendable91

To dobrze, że tak jest między nimi. Gorzej byłoby, gdyby Statham np konkurował ze Sly'em, obrażałby go, wysmiewał. Ale tak nie jest i jest ok.

ocenił(a) film na 10
karoman4

ciekawe co seagal by powiedział na temat stathama

ocenił(a) film na 10
Expendable91

Seagal by powiedział, że on lepiej rzuca nożami niż Statham ;-D

ocenił(a) film na 10
karoman4

chyba w kuchni

ocenił(a) film na 10
Expendable91

Segal jest za gruby żeby chwycić nóż .

ocenił(a) film na 10
Expendable91

A w kuchni, to Seagal powie, że nawala garnkami w przeciwników lepiej niż Li.

ocenił(a) film na 10
karoman4

jakby li walnoł seagala garnkiem czy tam patelnią w brzuch to pewno by te naczynie pękło ;p

próbuje jakąś akcje nawiązać do tej kuchni z innego filmu. coś mi chodzi po głowie ale nie potrafie wykąbimować. pare takich akcji było, w: crank, krzyżowy ogień, sudden death

przypominam też se jedną akcje w kościele ale to był bardziej dramat niż film akcji (z rourke) więc nie chce naciągać ;p

ocenił(a) film na 10
Expendable91

A w którymś z Liberatorów nie było motywu z kuchnią? Ja już dawno nie oglądałam ,,Liberatorów''oj kawał czasu.

użytkownik usunięty
Izabelka_filmweb

juz sie nie moge doczekac plotek kto zagra. Pamietam, ze gdy Van Varenberg dolaczyl do obsady nie posiadalem sie z radosci

Na jakiejś angielskiej stronce jeden z fanów ułożył naprawdę całkiem zgrabną fabułę w 3 ce, a nawet dobrał już brakującą obsadę i ponazywał z imienia i nazwiska te postacie. A więc fabuła miała mieć jakiś zwiazek z diamentami w Afryce, a z nowych twarzy pojawili się Travolta, Cage, Yen, Snipes,Seagal, Sutherland ( Bauer!), Rock,Diesel i Russell.
Jak poszukam to wrzucę, bo pomysł mi sie naprawdę spodobał.

użytkownik usunięty
Izabelka_filmweb

Bardzo realni są Travolta i Seagal że zagrają w 3 części. Ponoć Cage tez ma zagrać a bardzo bym chciał go widzieć.