Niezniszczalni 2

The Expendables 2
2012
6,9 125 tys. ocen
6,9 10 1 124665
6,6 32 krytyków
Niezniszczalni 2
powrót do forum filmu Niezniszczalni 2

Po ponownym obejrzeniu... 

użytkownik usunięty

Film oglądało się równie przyjemnie jak za pierwszym razem. Starzy i nowi gwiazdorzy kina akcji pokazali na co ich stać tworząc nam fajną rozrywkę.
Nie jest to taki może typowy film film sensacyjny jak część mówi, a raczej przypomina wojenno - komediowo - sensacyjny ale jest to dużym plusem.
Wejście Chucka Norrisa było najciekawszym punktem filmu... serio. :)
Jest lekki niedosyt ponieważ jest mało walk (krótkich) i a za dużo strzelania którego czasem już powoli zaczyna denerwować. Czyli coś za coś lecz tak już producenci postanowili i trzeba to uszanować.
Walki stoją na średnim poziomie jak na taką produkcję, spodziewałem się że będzie lepiej jednak wyszło gorzej może to z powodu braku Jeta Li w dalszej części produkcji.
Statham vs Adkins nieźle a nawet dobrze.
Van Damme vs Stallone - tutaj już gorzej, a przecież to była finałowa walka więc powinna być lepsza i dłuższa. Osobiście pana Sylvestra bym zamienił za Jeta Li.
Fabuła prosta bowiem taka miała być, dialogi pisane na kolanie które mogą rozśmieszać tak jak w mym przypadku.
Brakuje pościgów. Owszem jest pościg na wodzie ale ja bym chciał samochodowy. No trudno szkoda, że go nie było.
Początkowa scena uwolnienia Schwarzeneggera, akcja w kościele i na lotnisku należą do najlepszych w filmie. Szkoda tylko iż żaden z bohaterów nie dostał kulki chociaż w nogę od złych wtedy dodałoby to trochę dramatyzmu jak wcześniej przy Liamie.
Gra aktorska czy ona taka jest ważna w takim filmie? Odpowiedź brzmi nie, lecz panowie powinni się odrobinkę wysilić. Czy się wysilili? To wiadome że nie jednak pan JCVD zasługuje na pochwałę gdyż spisał się w rolę tego "złego" całkiem przekonująco. Ciemne okulary i czarny ubiór dodawały uroku tej postaci.

Ogólnie jest dobrze dostałem niesamowitą rozrywkę i zostaje przy ocenie 8/10 bo czegoś brakowało co może będzie w trzeciej części.

użytkownik usunięty

Statham powinien dostać kulke

ocenił(a) film na 10

Widzę, że dokonałeś dokładnej analizy całego filmu. To się chwali.

użytkownik usunięty
karoman4

Dzięki.

ocenił(a) film na 10

,, Gra aktorska czy ona jest taką ważna w tym filmie ? Odpowiedz brzmi nie lecz panowie powini się odrobinke wysilić ,, Moim zdaniem jeśli chodzi o grę akotrską to oni zagrali bardzo dobrze jak na swoje oszczedne umiejetności w tym filmie .Było czuć ten klimat dawnych lat ,ten humor ,ten luz itp Wiadomo ze oni są jacyś utalentowani aktorsko ale w tym filmie spisali się bardzo dobrze .Natomiast mi też brakowało kilku pościgów (Dostałem je za to w Skyfall ) i wiekszej ilośći scen walk ale ogólnie dobrze to wszystko wyszło .

użytkownik usunięty
bradock

Czy ja wiem czy ten klimat było czuć. Może po części ale jednak nowy film to klimat inny niż z lat 80-90. Do tego nie da się wrócić.

użytkownik usunięty

Dokladnie

ocenił(a) film na 10

Jak to nie? Da się wrócić. Bierzesz stary telewizor, podłączasz odtwarzacz wideo, wkładasz kasetę vhs z Rambo i automatycznie powracasz do lat 80-tych. ;-D

użytkownik usunięty
karoman4

Tak lecz tu mowa o Niezniszczalnych. Można tak zrobić.;D

ocenił(a) film na 10

Z Niezniszczalnymi można zrobić tak samo. Tylko najpierw trzeba ten film nagrać na taśmę, potem kilka razy ją przelecieć, żeby była trochę zjechana i gotowe.

użytkownik usunięty
karoman4

Ale świadomość pozostanie inna i po co mam tak kombinować. ;D

ocenił(a) film na 10

To na moment wyłącz tę świadomość. Czy zawsze trzeba być poważnym i brać wszystko takim, jakie jest? Można sobie ubarwnić to.

użytkownik usunięty
karoman4

Nie, po co oszukiwać siebie i udawać że wszystko jest w porządku. :)

użytkownik usunięty

Dobrze prawisz

użytkownik usunięty

dzięki czarnuchu. :D

użytkownik usunięty

Hehe

ocenił(a) film na 10

Masz rację.

ja również obejrzałem ponownie i dodam, że za teksty, dialogi itp zaniżył bym ocenę gdy bym nie wiedział co mówią na prawdę. bo na prawdę słabo to wyszło.
Film świetny, świetny i jeszcze raz świetny, ale i tak wole klasykę i myślę, że wy też :)