Niezniszczalni 2

The Expendables 2
2012
6,9 125 tys. ocen
6,9 10 1 124662
6,6 32 krytyków
Niezniszczalni 2
powrót do forum filmu Niezniszczalni 2

Jedna z najbardziej pozytywnych wypowiedzi, jakie widziałem na ekranie. Chłopaki świetnie się bawią robiąc kolejny film, gdzie kule trafiają tylko tych złych :D Świetny film akcji dla samej akcji, idealny na relaks i oglądanie dla oglądania.
Chociaż suchar straszny im z tą kobrą wyszedł :D
Jak najbardziej na plus film.

użytkownik usunięty
Fryzomaniak

Szkoda że widz się już tak dobrze jak chłopaki nie bawi.

A poza tym - za mało tu akcji.

ocenił(a) film na 10

,,A po za tym -za mało tu akcji ,, Nie ma co narzekać na ten film ,i tak jest tu wiencej akcji niż np w ,,Ultimatum Bournea ,, które jest nazywane najlepszym filmem akcji ostatnich lat .

użytkownik usunięty
bradock

Najlepszym filmem akcji ostatnich lat jest Dredd. Co do Bourne'a - nie wiem, raz widziałem, słabo pamiętam, Matt "Drewno" Damon sprawił że nie mam ochoty mieć z tą serią więcej do czynienia.

ocenił(a) film na 10

Dredda nie widziałem ,to obejrzę jak mówisz że dobry .

bradock

Szczerze? Dredd jest jedną z największych porażek kinowych, a już na pewno akcji. Jedyny plus to piosenka "in for the kill". Poza tym kolega ocenił wszystkie części Bourne'a po obejrzeniu jednej i nawet jej nie pamięta, ale pozostałych nie obejrzy - jego generalizacja już mówi wiele o jego ocenach.

użytkownik usunięty
Fryzomaniak

A ty co, jasnowidz? Jeśli tak, to niestety kiepski.

Obejrzałem wszystkie części Bourne'a w 2007 roku, każda kolejna była lepsza od poprzedniej i gdyby nie Matt Damon, który sprawił, że los głównego bohatera miałem w dupie, pewnie bym do tych filmów wracał bo są całkiem niezłe (w dwójce pojawia się nawet odtwórca roli Dredda i bierze udział w całkiem niezłym pościgu). No ale niestety - Matt Damon.

Tak czy inaczej Dredd miażdży jednym obcasem wszystkie Bourne'y razem wzięte, a drugim Nieniszczalnych 2. Gdyby jednak mowa była o Ex1...cóż, wtedy byłaby zupełnie inna sytuacja.

ocenił(a) film na 10

Przecież Damon był świetny w rolli Bournea ! Pewnie dzięki niemu film odniósł taki sukces .A kogo chciałeś w roli Bourne ? Van Damma ,Lundgrena ?

użytkownik usunięty
bradock

Nie wiem, kogokolwiek innego. Damon to dla mnie kwintesencja aktorskiego drewna. Nie trawię gościa, nie mogę na niego patrzeć, obrzydza mi wszystko, w czym występuje w roli głównej.

Oglądałem to dla zabicia czasu - tylko i wyłącznie. Od początku nie spodziewałem się wiele i to otrzymałem, mimo wszystko tak strasznie nie było. Nie marudź tyle...

ocenił(a) film na 5

za mało akcji? Ja odniosłam wrażenie, że akcji było wręcz za dużo, bez wytchnienia, co odbierało jakiejś ciągłości, sensu fabuły. No chyba, ze to sarkazm.

ocenił(a) film na 5
googaify

chociaz czego ja tu wymagam - wyszukanej fabuly, sensu i logiki... heh;)

użytkownik usunięty
googaify

Mamy akcję na początku i akcję na końcu. Pomiędzy nimi akcji są tylko śladowe ilości (w sumie 5 minut - policzone z zegarkiem w ręku) i jest ona bardzo marna. Na "wytchnienie" czasu jest o wiele za dużo.

Nie, to nie był żaden sarkazm. W tym filmie, który zgromadził taką ilość gwiazd kina akcji, jest ZA MAŁO AKCJI. Po prostu.

ocenił(a) film na 10

A Akcja w Kośćiele jak Statham biję tych złych ? Albo akcja przed wejściem Chucka ? W 2 cześci było wiencej zabawnych ,klimatycznych scen np jak Lundgren zrobił bombę w jakini a ona nie wybucha a potem wjechał koparką Schwarzenegger i powiedział ,,I am Back !

użytkownik usunięty
bradock

"A Akcja w Kośćiele jak Statham biję tych złych ?"

Chyba jedyne w ciągu tych 5 minut co się nieźle prezentuje.

" Albo akcja przed wejściem Chucka ?"

Beznadziejna.

"W 2 cześci było wiencej zabawnych ,klimatycznych scen np jak Lundgren zrobił bombę w jakini a ona nie wybucha"

Te "zabawne sceny" to dla mnie zdecydowanie minus, nie plus filmu.

W ogóle Lundgren ma w tym filmie beznadziejną rolę. W pierwszej części miał świetny warning shot, potem wi8eszanie pirata, potem scenę na wyspie, świetny pościg, fajną walkę z Li. Tutaj jest tylko klownem, który podczas akcji conajwyżej od czasu do czasu kogoś kopnie.

Ten film nie jest po to, żeby krytycznie na niego patrzeć - to jest film dla jaj i zabicia czasu. Z takim negatywnym podejściem to ja Ci współczuję każdego seansu.

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10

Dajcie spokój. Każdy ma swoje gusta. Wymieniliście poglądy i starczy.

ocenił(a) film na 10
Dentarg

no w końcu jakieś mądre zdanie w tym temacie padło

ocenił(a) film na 5
Fryzomaniak

zgadzam się niektóre teksty świetne! i tak najbardziej rozwaliło mnie "wejście smoka" Norrisa, gdzie na początku ze znajomymi pomyśleliśmy "o booooże, teraz to już przegięli" po czym nas olśniło;) dobre to było.

albo draśnięcie na policzku Stallone pod koniec i komentarz do tego "musisz w końcu nauczyć się bić":D zawodowo

googaify

Dokładnie! :D Dzięki tym tekstom i akcjom właśnie film jest swego rodzaju żartem wpasowanym w czasy przemijania tych "starych" bohaterów kina akcji, nawet sami z siebie sobie robią grube jaja, a dystans do samego siebie Norrisa jest po prostu niezwykły :D

ocenił(a) film na 10
Fryzomaniak

no chłopaki mają dystans do siebie i to tylko pozytywnie o nich świadczy, sami powiedzieli że proszą tego filmu nie brać na poważnie ;) pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
Fryzomaniak

Właśnie zastanawiam się skąd oni wzięli naszego mieleckiego (dokładnie nie wiem) antka, może racja, że powinien stać w muzeum ale fajny polski akcent.