Niezniszczalni 2

The Expendables 2
2012
6,9 125 tys. ocen
6,9 10 1 124680
6,6 32 krytyków
Niezniszczalni 2
powrót do forum filmu Niezniszczalni 2

http://www.filmweb.pl/news/Powstanie+%C5%BCe%C5%84ska+wersja+Niezniszczalnych-88 102

zamiast robić dodatkowy film to by 2-3 znane aktorki zaangażowali do ex3

Expendable91

To jakaś żenada...hahahaha jakieś laski rozwalające całe armie...i jeszcze mężczyzna to reżyseruje...powinien on stracić szacunek za coś takiego. Nie wiem jak dla was, ale ja zawsze jak widze jakąś laskę superbohaterke która wszystkich rozwala to wygląda to mega sztucznie i nienaturalnie...nie oszukujmy się, role kobiet są inne...one mają niańczyć w domach dzieci Niezniszczalnych, podczas kiedy ci robią słuszną i prawdziwą rozpierduchę :)

actionhero

zgadzam się z tobą

ocenił(a) film na 10
actionhero

Szowinistyczne myślenie. '' role kobiet są inne...one mają niańczyć w domach dzieci '' - a kto tak powiedział, że kobiety mają robić TYLKO za kury domowe?

Jeśli chodzi o film, to zgadzam się, że żadna aktorka nie nadaje się do takich filmów. Ja nie wyobrażam sobie porządnego akcyjniaka z kobietą na czele, ewentualnie z Cynthią Rothrock, która swoich następczyń nie znalazła i nie znajdzie.

karoman4

Nie TYLKO to, ale aż to...wychowanie dzieci to bardzo odpowiedzialne zajęcie...i intelektualnie bardziej kobiety się do tego nadają niż mężczyźni:):)

ocenił(a) film na 10
actionhero

W wychowaniu dziecka obowiązki powinny być równe zarówno dla kobiet jak i dla facetów. Skoro facet bierze czynny udział w ''zrobieniu'' tych dzieci, to powinien brać też czynny udział w ich wychowaniu, a nie zwalać wszystko na kobietę, która i tak o wiele za dużo robi.

użytkownik usunięty
karoman4

no no ostro sie robi widze.

karoman4

Jak to o wiele? Zadbanie o dom i wychowanie dzieci plus gotowanie to nie tak dużo. Początkowo dzieckiem zajmują się kobiety (ktoś kiedyś powiedział, że to dlatego, iż bliżej im intelektualnie do małego dziecka niż mężczyźnie, może coś w tym jest, faceci nie podniecają się tak małymi dziećmi jak kobiety), dopiero jak dziecko już jest większe to ojciec uczy go szkoły życia :)

ocenił(a) film na 10
actionhero

Owszem noworodkiem to się zajmuje kobieta - oczywiście, ale w późniejszym wychowaniu dzieci pomoc mężczyzn jest niezbędna.
Zadbać o dom, prasować, szyć, zmyć gary po wszystkich, bo oczywiście facet nie może, bo mu ręce odpadną, gotowanie i jeszcze rozwrzeszczane dzieci biegające po całym domu, to według Ciebie niewiele?! A weź tak sam zostań w domu z tym wszystkim na głowie - 30 min byś nie wytrzymał.
Kobieta nie jest maszyną ,ma tylko dwie ręce tak jak Wy, więc może trochę wyrozumiałości dla pań Panowie?.

karoman4

Właśnie w tych czasach kobiety chcą być wyzwolone, i robią z siebie po prostu kobiety lekkich obyczajów...wystarczy spojrzeć na babską prasę...top temat to zdradzanie...i to jest wyzwolenie ? :)

ocenił(a) film na 10
actionhero

Co, bo kobieta nie chce Ci usługiwać w domu: gotować, sprzątać itd tylko iść do pracy, to zaraz ku**wa!? Skoro Ty możesz, czemu ona nie? Czasy niewolnicy Isaury już się dawno skończyły. Kobieta też potrzebuje niezależności, ale to nie zawsze musi oznaczać, że będzie Cię zdradzać z każdym za rogiem albo z kolegą z pracy. Troszkę wiary w ludzi. A jeszcze tak wracając do tych dzieci, chciałam zauważyć, że od jakiegoś czasu weszły w życie urlopy tacierzńskie.

karoman4

Wiara w kobiety ? Wolne żarty:P:)

ocenił(a) film na 10
actionhero

Skoro tak, to, to samo można rzec o mężczyznach. Im też nie można wierzyć.

karoman4

Ale mistrzyniami hipokryzji są właśnie kobiety:)

ocenił(a) film na 10
actionhero

Faceci też. Niejednej naiwnej wcisną tanie bzdety, że kocha, lubi szanuje, a potem rzuca jak zepsutą zabaweczkę. ,,Mamusiu, autko się zepsuło, trzeba kupić nowe''. Więc sami dajecie kobietom przykład. No i w końcu mamy równouprawnienie.

ocenił(a) film na 10
actionhero

Popieram z początku kobieta ale potem facet powinien też pomagać zwłaszcza przy synu bo potem są tego właśnie skutki kurna że wychowują kobiety naszych synów którzy potem mają całkiem inną psychikę i chodzą na jakieś kiepskie filmy a nasze kino akcji upada. Sam jestem świadkiem takiej sytuacji gdzie ojciec jest kierowcą a syn przebywa w znaczącej większości z matką i z babcią to normalnie on jest jak baba tylko by gadał i gadał ludzie już czasem mnie wnerwia taka chodząca ciota za przeproszeniem no ale to jest wina nasza facetów że zaniedbujemy swoje dzieci.

ocenił(a) film na 10
Rambo022

Widzicie, kto jak kto, ale Rambo ;-) dobrze pisze. To też jest dobry powód, by zachęcić panów do zajęcia się latoroślami. Niech dziecko wie, że ma matkę i ojca ;-)

ocenił(a) film na 10
karoman4

Sam tak miałem na moje nieszczęście przez co tylko cierpiałem w szkole dostawałem regularny łomot bo oczywiście wszyscy o mnie dbali nie wolno mi było biegać bo się spocę albo dźwigać czegoś cięższego no i tak wychodziło że nie dość byłem mały to jeszcze słaby no i oczywiście nie wolno mi było oglądać filmów gdzie jest przemoc :D.

ocenił(a) film na 10
Rambo022

No ale potem na szczęście siostra znalazła sobie faceta mój kuzyn wrócił z za granicy (ma 36) lat i jakoś mi zastąpili ojca który nie miał na mnie czasu bo praca i tylko miał w głowie pieniądze. I powoli mnie uczyli tego tamtego do kina się ze mną wybrali na ostrzejszy film na początku w telewizji oglądałem po nocach za co dostawałem ochrzan w końcu kumple zaczęli mnie traktować na równi zacząłem pracować nad swoją muskulaturą oraz wytrzymałością 6 lat ciężkiej pracy opłaciło się dziś mam wielu kolegów w szkole a ci co im w głowie tylko bicie się to kończą źle w starciu z mną no ale jestem wicemistrzem polski w wyciskaniu sztangi leżąc w kat. 66 kilo więc to coś znaczy.

ocenił(a) film na 10
Rambo022

Na Twoje szczęście w porę się za Ciebie wzięli ;-)

ocenił(a) film na 10
karoman4

Film Karate Kid z Jackie Chanem jest najlepszym odzwierciedleniem takiej sytuacji Synka którego wychowuje mamusia.

ocenił(a) film na 10
Rambo022

Nie widziałam jeszcze, ale to nadrobię ;-D

ocenił(a) film na 10
karoman4

Zaglądnij do mnie na gryzonia :) Folder filmy herosi kina akcji i tam masz wszystkich aktorów. Jeśli się zagubisz to pisz na gryzoniu na pw.

ocenił(a) film na 10
Rambo022

Ja już tam wybadałam u Ciebie ;-) Ciekawe tytuły muszę przyznac, kilka nawet ''pożyczyłam'' ;-) Ha to znajdę bez problemu ;-)

ocenił(a) film na 10
karoman4

Całe foldery są bardzo dokładne bo robione w oparciu o filmweb i amerykańską stronę IMBD czy jakoś tak dlatego są wszystkie filmy nie mal że jeśli jakiegoś brakuje w kolekcji aktora to w ogóle nie ma takiego filmu na gryzoniu.

ocenił(a) film na 10
Rambo022

To fajnie, jak jesteś ''wypasiony'' ;-) Ja znalazłam trochę tych vhsripów, które traktuję jak wspaniałą zdobycz. Filmy staram się układać folderami, ale trochę to czasu zajmuje, a ostatnio nie miałam go zbyt dużo. Ale za nie długo wezmę się za to, by zrobić porządek.

ocenił(a) film na 10
karoman4

No ja tez muszę się wziąć za to bo nie skończyłem tego wszystkiego gryzoń jest zrobiony dopiero w połowie a niektórych tytułów już brakuje bo ludzie są wredni i zgłaszają do administracji bo zazdroszczą czyichś zbiorów zwłaszcza boleję nad serialami które miałem bardzo ładnie poukładane i bardzo dobrze się sprzedawały i jakaś menda mi zgłosiła no i mi usuwają ale ja jestem cwańszy i całe zbiory poukładane folderami mam na innych gryzoniach zabezpieczone dla osób zaufanych :)

ocenił(a) film na 10
Rambo022

I jeszcze powiesz mi, ze miałeś ,,Żar tropików'' i ,,Grom w raju''? Proszę powiedz, e miałeś ;-)

ocenił(a) film na 10
karoman4

Grom miałem ale tego pierwszego nie chyba.

ocenił(a) film na 10
Rambo022

O to tym bardziej muszę tam wejść i zobaczyć, ale to óźniej, bo teraz oglądam Utajoną furię z Norrisem na tele5 ;-)

ocenił(a) film na 10
karoman4

Ale teraz nie mam na gryzoniu bo pousuwali mi seriale w 95% chcesz to jutro ci podam namiary na gryzonia gdzie jest wszystko pod hasłem zabezpieczone.

ocenił(a) film na 10
Rambo022

Ok, ale jakby co to na gryzoniu mi to prześlij na priv - będę miała pod ręką.

karoman4

Ja nie jestem żadnym Szowinistą !
Jedyny film akcji który mi się bardzo spodobał z kobietą w roli głównej to KILL BILL 1 i 2.
One bardziej pasują do np Thrillerów czy Komedii a nie do akcji.

ocenił(a) film na 10
prof_mateusz27

ja nie mówię, że Wy jesteście szowinistami, ale takie ogólne myślenie o kobietach jest błędne, tym bardziej w czasach w jakich obecnie żyjemy.

karoman4

dobra nie kłóćmy się już :)

ocenił(a) film na 10
prof_mateusz27

Ja się z nikim nie kłócę. Prowadzę tylko dyskusję z @actionhero, który mnie zaciekawił swoimi wypowiedziami.

Z góry przepraszam, że zepsuliśmy temat Expendable91, który miał dobre zamiary. ;-)

ocenił(a) film na 10
prof_mateusz27

Proszę spojrzeć, jaki znawca kobiet się odezwał poniżej.

Są kobiety, które mają niewielką ilość testosteronu [ przykład Cynthia Rothrock ] i są mężczyźni niewielką ilością estrogenu [ Justin Bieber ] .
Poza tym nie ma rozgraniczenia, do kogo bardziej przemawia kino akcji - do kobiet czy mężczyzn. Kino akcji jest jak najbardziej dla mnie, mogę to powiedzieć głośno i wyraźnie, bez żadnych ogródek. I nie dlatego, że lubię popatrzeć na twardzieli, ale tak jak już pisałam wiele razy, że lubię strzelanki, wybuchowe akcje, hektolitry krwi, cięte riposty, giwery, kurz, ogień, pościgi i wszystko to, co w akcyjniakach najlepsze. Poza tym nie kobieta nie musi mieć w sobie testosteron, by zrozumieć, że główny bohater filmu akcji, ma zabić wroga, czy wrogów - to zrozumie nawet dziecko z podstawówki.

użytkownik usunięty
karoman4

widze, ze mnie cutyjesz

ocenił(a) film na 10

Wiem, przypomniało mi się, że to Ty pisałeś jak już wysłałam ;-) Mam nadzieję, że nie masz mi za złe, ale trzeba odpierać ataki na moją osobę ;-) [Patrz niżej]

karoman4

najlepiej z nim nie dyskutować

ocenił(a) film na 10
prof_mateusz27

Święta racja ;-)

karoman4

do kuchni! obiad ugotowac i piwo przyniesc!

ocenił(a) film na 10
KotletSchabowy

Jak tam schaboszczak?

ocenił(a) film na 10
karoman4

Wedlug mnie kino akcji takze nie jest dla kobiet.Zeby zrozumiec glownego to trzeba miec w sobie testosteron, ktorego kobiety nie posiadaja.Kobiety lubia sobie poogladac kino akcji, zeby sobie powzdychac do miesniakow, ale nie odczuje tego co mezczyzna.

ocenił(a) film na 10
mariusz87kox

bohatera*
nie odczuja*

mariusz87kox

No i proszę, własnie się dowiedziałam, co zachęca mnie do oglądania filmów akcji. Oto co robi wychowanie według stereotypów. Czyli, że szczytem moich marzeń, jako kobiety powinno być założenie rodziny, urodzenie dziecii etat służącej mojego pana i władcy - wielmożnego męża? drodzy panowie, błagam, zastanówcie sie najpiew nad wygłaszanymi przez was tezami, bo żeby w XXI wieku jeszcze taka ciemnota za przeproszeniem panowała, to już jest szczyt wszystkiego. Wracając do żeńskiej wersji "Niezniszczalnych", inna sprawa, że na dzien dzisiejszy a sobie tego osobisćie nie wyobrażam, a jeszcze inna twierdzenie, że wszystkie kobiety to tylko delikatne istotki, marzące o ksieciu na białym koniu, słuchające rzewnych piosenek i płaczące na komediach romantycznych. Szczerze i z całym szacunkiejm, obudźcie się się z tego snu na jawie, rzeczywistość może was mocno zaskoczyć ;)

ocenił(a) film na 10
Rokaska0607

Miło mieć sprzymierzeńca w Tobie, droga Koleżanko ;-)
Jak już pisałam, czasy niewolnicy Isaury już minęły, ale widocznie nie dla wszystkich.

ocenił(a) film na 10
karoman4

chyba niepotrzebnie temat zakładałem bo spowodował kłótnie nie na temat

ocenił(a) film na 10
Expendable91

Dlaczego kłótnie? My spokojnie dyskutujemy z @actionhero, i w ogóle.
Fakt trochę mnie poniosło, ale tylko troszeczkę, więc mam nadzieje, że nie masz mi za złe. ;-) Chciałam po prostu dojść do sedna z @actionhero i zakończyć to. Albo mógł nie pisać tego jednego zdania.

ocenił(a) film na 10
karoman4

ano

zobacz na priv