Dla mnie bezapelacyjnie święta trójca.
Arnold Schwarzenegger - Terminator,Predator
Sylvester Stallone - Rambo,Rocky
Jean-Claude Van Damme - Krwawy sport,Kickboxer
a ja
Bruce Willis - PIąty Element, Szklana Pułapka
a do Van Dammea - Maksimum Ryzyka, Lwie Serce i Legioniste
tu masz moje top:
http://www.filmweb.pl/user/Expendable91/blog/542871
wybierz sobie ;p
Fajne :)
Dodałbym jeszcze Jackie Chan - Pijany Mistrz i Michael Jai White - Champion 2.
niezły film. widziałem jak byłem młodszy. teraz wiele filmów sobie z nim właśnie przypominam. z tych co do tej pory obejrzałęm to polecam:
Fatherland
Escape from Sobibor
Hitcher
Blade Runner
Nighthawks
Sin City (ma tam cameo ale dobry film)
Wedlock kiedyś widziałem ale ledwo co pamiętam i chce obejrzeć no i dużo osób mi poleca również "CIało i krew" co też obejrze
No tak Obroża - też pamiętam - o więzieniu......
Kiedyś jarałem się Michaelem Dudikoffem ale jak zobaczyłem na dużym ekranie Amerykańskiego Ninję i te ciosy zadawane 15 cm od głowy.........
szczerze powiem że z michaelem nie wiele filmów kojarze, pamiętam coś tam przez mgłe. może sobie kiedyś przypomnie.
z rutgerem to musiałem, dla mnie jego wygląd i gra aktorska przypomina hopkinsa, dafoe i walkena ;)
Z kobiet zdecydowanie Michelle Rodríguez (właśnie,powinna zagrać w Niezniszczalnych)
Zapomniałem jeszcze Steven Seagal - dużo osób uważa że to słaby aktor ale na początku lat 90 każdy się nim jarał.
no seagala brakuje. to też legenda kina akcji lat 90. steven ma świetne filmy na koncie np. nico, hard to kill, under siege, exit wounds. niestety steven ma duże ego i jest zarozumiały. niepotrzebnie obraził wiele razy van damme i norrisa w wywiadach
To fajnie, może kiedyś sam zrobię swoją listę ulubionych filmów z ulubionymi aktorami. ;)