Czyli chodzi o tych aktorów co nie stali się takimi gwiazdami jak Stallone, Willis. Tylko ci co głównie w kinie B występowali: Dudikoff, Lamas itd.
To tylko niektóre :)
Balance of Power
TC 2000
Talons of the Eagle
King of the Kickboxers, The
Tiger Claws 1 i 2
Rage and Honor
Blackbelt
Bounty Tracker
American Ninja
Lady Dragon
Under the Gun
Ja ci mogę polecić jeszcze ,,Miasto Aniolów z Oliverem Grunerem ,Siła Pomsty z Dudikoffem , Misja Specjalna ,Odział Specjalny 1,2 ,China O Brien 1,2 ,Niezawodna Obrona ,Ekspert ,Rage and Honor 2 , Solidier Boyz ,Ludzka Tarcza ,Niepochamowana Siła ,Tylko dla najlepszych ,Ządza Zemsty (Teraz bedzie w sobotę na Tele 5 o 20 ) ,Uderzenie Lwa ,Krwawy Ring (1991) , W szponach C.I.A , Kolonia Karna ,Gymkata , Odział poza prawem ,Zjadacz weży 1,2,3 ,Kryptonim Alexa ,Cel :Alexa 2 ,Ostateczna Walka ,Hycel 2 .No powino wystarczyć .Te widziałem i wydawały mi się dobre i ciekawe.
Dzięki. Ciekawe czy z tych aktorów klasy B ma ktoś szanse na grę w Niezniszczalnych może Dudikoff ale jak myślisz czy będą go chcieli? Jak na razie widać chcą tych większych: Chan itp.
Dudikoff wcale nie był taką małą gwiazdą kina akcji czy typowym VHS-owcem jak Lamas czy Rothrock jak wielu osobom może się wydawać .W latach 80 zagrał w takich kinowych hitach jak Amerykański Ninja 1,2,4 ,Siła Pomsty ,Dowódca Plutonu .Zagrał również w kinowej komedi Wieczór Kawalerski razem z Tomem Hanksem .W sumie 6 kinówek .To troszkę mniej od Lundgrena ! Ale owszem masz racje wieksość jego produkcji to jednak VHS i klasa B .Natomiast też w latach 90 zagrał też w serialu Telewizyjnym ,,Kobra ,, madawanym również i u nas w Polsacie .Trudno mi powiedzieć czy ma szanse zagrać ? To żależy jakie podejśćie mają twórcy tego projektu .Na pewno bedą chcieli zwerbować najlepszą śmietankę czyli Chan ,Snipes ,Seagal ,Ford ,Cage ,Gibson ,Eastwood itp Czy im się to uda to jest już zupełnie inna kwestia .
No tak ale sugerowałem się właśnie tym, że głównie jego filmy leciały na VHS. W sumie jak już dawniej wspominałem mało go znam no jedynie z Amerykańskiego Ninja i tego serialu Kobra. Myślę że występ w Niezniszczalnych by mu się należał.
Z tych co wymieniłeś: Chan ,Snipes ,Seagal ,Ford ,Cage ,Gibson ,Eastwood aż chciałoby się żeby ci wszyscy zagrali.
A Lamas ma jakieś kinowe?
Lamas chyba nie ,ale Rothrock i Hues zagrali razem w kinówce ,,Bez Odwrotu 2 ,zwane też inaczej Karate Tiger 2 .A Don ,,the Dragon ,, Wilson miał podobno epizodzik w Batman Forever ,ale ja go tam sczerze nie widziałem .Blanks też miał epizodzik w Lwie Serce .Natomiast Jeff Speakman zagrał główną rolę w kinowej karataninie ,,Niezawodna Obrona ,,Po tym filmie zaczeło być o nim głośno w 1991 roku (Tak jak o Seagalu po Niko i Van Dammie po Krwawym Sporcie ) ,podobno też zagrał w drugim kinowym aktionerze pt ,,Rycerz Ulicy ,,po tym filmie słuch zaginoł o nim .Thomas Ian Griffiths też próbował sił w kinowym filmie akcji ,,Niepochamowana Siła ,,ale bez skutku .To samo co inni klasa B i VHS .Oliver Gruner również miał debiut w kinówce ,,Miasto Aniołów ,, ale też wieksość filmów klasa B/C
Jakie są jeszcze gwiazdy kina akcji na poziomie Dudikoffa ale więksi od Lamasa i Rothrock itp. Pytam bo ty masz większą wiedzę na ten temat niż ja.
Powiem ci szerze że trudno to powiedzieć ,ale moim zdaniem z VHS -owców chyba najwiekszą gwiazdą był jednak Dudikoff , seria Amerykański Ninja była bardzo popularna w dobie ery VHS podobnie jak seria Rambo ,seria Zaginiony w akcji ,seria Kickboxer ,seria Życzenie śmierci itp Póżniej to natomiast byli właśnie Rothrock ,Lamas ,Blanks ,The Don ,,Dragon ,,Wilson ,, Wincoff i inni .Mathias Hues zazwyczaj grywał czarnych charakterów .Z kolei taką gwiazdą na poziomie Seagala mógł być Jeff Speakman który miał bardzo udany film ,Niezawodna Obrona ,, ale jakość się nie przebił .Potem z filmu na film było coraz gorzej .
Ja wolę pierwsza, druga też świetna ale minimalnie gorsza. Miłym dodatkiem jest udział Donniego Yena w roli złego.
Etam ,nie ma co się przejmować .Ja kiedyś w latach 90 niewiedziałem wogóle ze Chuck nakrecił drugą i trzecią cześć Zaginionego w akcji .Mysłałem ze tylko jedna cześć jest tego filmu .Jak wziołem wtedy gazete i czytałem program wieczorem to się niezle zdziwiłem .Zresztą Inwazję na U.S.A i Bohatera i Stracha obejrzałem też dopiero w 2005 i też dzieki Telewizji Polsat ! Polsat nowy symbol kina akcji !
Nie ma czego się wstydzić ,przecież wiadomo że wszystkich filmów się nie obejrzy od razu,po za tym Speakman nie był tak znany i popularny jak Van Damma czy Seagal , ba nawet jak Lundgren nie był tak znany .Jak go kiedyś poznałem bo Polsat chyba w 2000 roku puścił tą Niezawodną Obronę i tylko z stąd .Tak Polsat dobra rzecz .A film warto obejrzeć bo świetny .
z pewnością bym obejrzał ten film dużo wcześniej ale o nim nie słyszałem dopiero od ciebie kilka miesięcy temu
Tu masz właśnie ciekawy film o kinie akcji i gwiazdach aspirujących do zdetronizowania Stalona i Schwarzeggera http://www.youtube.com/watch?v=la5sPn2KhHg
Tak Gary zagrał ale niebyło go na plakacie ani go nie reklamowali w zwiastunie .Chyba nie chcesz żeby było to samo z Blanksem ? .Mam sceptyczne nadzieje o tych aktorach .
No właśnie ,a ja się łudziłem że wskoczą w miejsce Van Dama i Norrisa ale tak jak mówisz do tego nie dojdzie .Wiec mały epizodzik wskazany
W sumie się dziwię tobie iż myślałeś że w takiego Van Damme ktoś z tych "mniejszych gwiazd" wskoczy.
Trochę żle to ujolem .Chodziło mi to ze ktoś z takich aktorów jak Billy Blanks czy Cynitha Rothrock mógł by mieć role typu Liama czy tej Chinki .Wiadomo ze za Van Damma mógł by wskoczyć Snipes ,Chan albo Seagal jeśli da rade .Natomiast byłe zeby Blanks czy Rothrock znależli się na plakacie albo zwiastunie .A Daniels to tam w 1 cześci chyba się przypadkiem znalazł albo dziwnym zbiegiem okoliczności .Ani na plakacie go nie pokazali czy w zwiastunie ..
ok, nie pokazali go bo zagrał prze chwile niezbyt znaczącą postać no i nie jest zbytnio szerzej znany
Miałem taką nadzieje ze jak Seagala nie weżną ,albo Cage to może kogość z tych ,coś w stylu tej chinki albo Liama .Ale myśle że Stallone raczej zrezygnuję z nich bo oni nie gwarantuję jakiś mocnych emocji ,nie są tak mocno znani jak Seagal ,Chan ,Snipes ,Cage itp Myśle ze oni bedę walczyć o nich aż do upadłego ,mogą iść nawet na mocny ,radykalny kompromis jak było w przypadku Chucka i PG -13 czy nawet teraz słyszy się że Jackie chcę grać pod warunkiem wiekszej znaczącej roli .
Gruner- Savate, Automatic, TNT, Mars, Najemnik, Dzikus, Kumite
Dacascos-Tylko dla najlepszych, Wybrany, Odjazd, Sabotaż, DNA, Braterstwo Wilków,
Gary Daniels- Bloodmoon (tylko ten kojarzę, chociarz bardzo lubiłem filmy z tym aktorem i sporo obejrzałem)
Jeff Wincott- Zakład o śmierć, killing Machine, misja Sprawiedliwości, oddział specjalny 2
Jalal Merhi-Pazury Tygrysa, Szpony Orla
Billy blanks- Pazury Tygrysa, król Kickoboxerów, TC 2000, krwawa Pięść
don Dragon- Krwawa Pięść, czarny Pas, Pierścień ognia
Phillip Rhee- Najlepsi z najlepszych,
Daniel Bernhardt -Krwawy Sport 2, Mortal Kombat: Ostateczna rozgrywka
Michael Worth-Żelazne Pięści, To Be the Best, i jest jeszcze jeden dobry film z nim, nie pamietam tytulu, pamiwetam, ze gral w nim mechanika samochodowego
Loren Avedon-Bez odwrotu 2,3,Król kickboxerów
Lamas-Hycel, zjadacz węży
David Bradley V-Okrutne Prawo, Amerykański Ninja 3,4
Brandon Lee - ostry poker, huragan ognia, Kruk
speakman-niezawodna obrona, misja Specjalna, street knights, Ucieczka z Atlantydy, ekspert(to są najlepsze jego filmy, inne też oglądałem)
Sasha Mitchell-kontynuacje Kickboxera
Polecam jeszcze takie filmy jak Amerykanin z Shaolin, czy Mortal kombat, był też dobry film, w którym mlodego chlopaka uczył duch Bruca lee, nie pamiętam tytułu
z tymi aktorami oglądałem więcej filmów, ale te są najciekawsze, bądź nie pamiętam innych, możliwe, że nie gorszych
pamietam jeszcze takich aktorów jak Michael Wincott, Martin Kove , William Zabka czy Vitali,
"był też dobry film, w którym młodego chłopaka uczył duch Bruce lee, nie pamiętam tytułu" pewnie chodzi ci o Bez odwrotu ?
Popatrz, że nie skojarzyłem, no fakt, teraz mi świta. Dzięki, za przypomnienie:)
Bardziej się skupiłem, na szukaniu w pokładach pamięci filmu z kims mniej znanym od JCVD hehe
ja swój właściwie sam stworzyłem
ty też se strzel świąteczny, dorysuj Michaelowi czapkę Św czy coś :)
Myslałem, że z jakiejś nieznanej mi stronki, się naszukałem i nic (chodzi mi o mojego czarnucha hehe).
Pokombinuję jak radzisz, zobaczymy co wyjdzie, w jakim programie? Bo ja paintem operuję jedynie hehe
Właściwe to bardziej skoplikowanym nie umiem się poslugiwac, podobno niezły jest corel i gimp, corelem kiedys próbowalem sie bawic, ale nie bardzo mi szło. niezłe są programy do tworzenia komiksów, ale same płatne wersje i nie mają spolszczenia, jedna pełną wersję udało mi sie skombinowac to nie mogę zainstalowac, jakies błędy wyskakuja.