Niezniszczalni 2

The Expendables 2
2012
6,9 125 tys. ocen
6,9 10 1 124669
6,6 32 krytyków
Niezniszczalni 2
powrót do forum filmu Niezniszczalni 2

nie kupuje tego

ocenił(a) film na 3

Festiwal drewniactwa zapewne nie jest wina samych aktorow. Za takie rzeczy zwykle odpowiada przede wszystkim rezyser. To on ma prowadzic aktorow w taki sposob by ich kwestie wypowiadane byly przekonujaco. Poza tym kazdego z tych aktorow widywalem juz w lepszej formie.
Scenariusz rodem z komiksu dla dzieci. Nieprawdopodobna glupota. Sceny walki, łubudu - wszystko sztampowe, schematyczne, oklepane. I oczywiscie pozbawione sensu. Plejada tzw gwiazd nie ma wiekszego znaczenia, jesli historia kupy sie nie trzyma. Juz w 8 minucie chcialem ten film wylaczyc. Niewiarygodne, ale juz w 8 minucie zaczal mnie męczyc. Dalej nie bylo duzo lepiej. Wszystko oparte o schematy i skrotowe ujecia. Dialogi iscie kretynskie. Film ani przez sekunde nie trzymal w napieciu. Praktycznie nie mial zadnej dramaturgii. Opowiesc nie mogla wciagnac, bo nie byla wypelniona trescia. Naprawde slaby film, a co najgorsze - w zadnym stopniu nie moze byc rozrywka. Nie dla kogos kto ma wiecej niz 15 lat.

ocenił(a) film na 7
per333

A czego się spodziewałeś? Wszystko jedzie na sentymencie z lat '80 i '90 i właśnie do osób wychowanych na vhs'ie jest skierowana. Lepiej lub gorzej... Parę motywów jest sympatycznych - jipikajej- to se ne vrati.... jak mawiał pewien czech. Większość z nich pozostanie nieśmiertelna ze swoich ról w Terminatorze/Predatorze/Conanie, Rock'ym/Rambo/Tango&Cash, Die Hard/Pulp Fiction/The Fifth Element bo o Stathamie trudno coś dobrego powiedzieć - on jest po prostu słaby - albo gra w kretyńskich filmach, Jet Lee - nie ma jaj według mnie a o Chucku wolę się nie wypowiadać - do dziś pamiętam jak w odwecie - w zemście wręcz- vietcongowi wysadził pole ryżowe w powietrze :D I właśnie z piwem w ręku trzeba podejść do tego filmu - na luzie i się nie spinać :) Wszak nikt z nich nie gra takiego dna jak teraz Nicola (Copolla) Cage ;)

ocenił(a) film na 3
ligator

Sensowna wypowiedz. Mimo wszystko spodziewam sie w XXI wieku historii filmowych na miare XXI wieku. Niesmiertelni II jawia sie bardziej jako parodia (autoparodia) kina lat 80-tych i 90-tych anizeli jako hold zlozony tamtemu kinu. Owszem, bylo kilka sympatycznych akcentow, ale mozna je bylo wplesc w opowiesc o wiele bardziej spojna. Ogladam filmy sensacyjne, rozrywkowe lub czytam ksiazki po to by dac sie porwac innemu swiatu niz ten, w ktorym zyje. W tym filmie nie ma zadnego swiata, w ktory sie mozna wczuc, bo nie tylko, ze jest to rzecz bez sensu - gorzej - nie ma w tej rzeczy zadnej tresci. Kilka tekstow, uklonow wobec rol dawno zagranych, nie moze sprawic, ze film bez tresci nagle zacznie sie jawic jako niezly (6).
Rozumiem formule tego dziela, ale uwazam, ze takiego scenariusza niczym sie nie da obronic, nawet gwiazdy kina nic tu nie pomoga.

ocenił(a) film na 10
per333

Jak to, nie może być rozrywką ten film? Przejrzyj sobie wypowiedzi użytkowników, którzy świetnie bawili się na tym filmie i ciągle to podkreślają. O to chodziło w tym filmie. Poza tym to jest film akcji (z dużą porcją komedii), a jak wiadomo w takich filmach nie potrzebna jest przepiękna fabuła i dramaturgia. To nie jest melodramat, tylko akcja rodem z lat 80-90.

''Mimo wszystko spodziewam sie w XXI wieku historii filmowych na miare XXI wieku.'' Aha, czyli chciałeś z filmu zrobić pg13, czyli gniota pokroju większości dzisiejszych gniotów.

ocenił(a) film na 3
karoman4

Co to jest PG13? Karoman, dziecko, nie imputuj mi tresci, ktorych nie wyrazilem. I dorosnij.

Filmem akcji byla Szklana Pulapka z Willisem. To byl PRAWDZIWY film akcji. Film akcji z zalozenia ma trzymac w napieciu, a fabula nie moze byc niedorzeczna. I takim dzielem byla Szklana Pulapka. Niezniszczalni II nie trzymaja w napieciu nawet przez sekunde. Męcza a skoro męczą, to nie moga byc rozrywka. Glupota męczy. Moze nie Ciebie, ale normalnych dojrzalych ludzi, owszem. W kategorii "parodia" ten film mialby jakies szanse zaistniec, sek w tym, ze tworcy nie planowali stworzyc parodii. Stworzyli cos w rodzaju gniota ze znanymi aktorami w tle.

Oczywiscie, Karoman, jesli masz mniej niz 10 lat, to film koniecznie musial Ci sie spodobac. I jako male dziecko nie znosisz zdania innego niz wlasne. Z takich postaw sie wyrasta, czego Ci szczerze zycze.

użytkownik usunięty
per333

spokojnie ludzie.

ocenił(a) film na 3

Rzucilem okiem na profil Karoman. Dziesiatka za dziesiatka. Wszystko jej sie jawi jako arcydziela swiatowego kina. Niewiele opinii wywazonych i posrednich. Kompletny brak dojrzalosci w stopniowaniu ocen. Skrajnosc totalna. Absurdalne, ale i smieszne. Z drugiej strony niedojrzali ludzie tez maja prawo do wlasnego zdania. Osobiscie uwazam, ze male dzieci skala ocen 1-10 musi bardzo uwierac, jest dla nich po prostu zbyt skomplikowana. Moglaby byc oddzielna skala dla osob ponizej 12 roku zycia, na przyklad skala 1-3. 1 - nie podoba sie, 2 - nie wiem, zatkao kakao, 3 - podoba sie. I male dziecko byloby happy. A tak, biedna Karoman musi dawac kazdemu filmowi, ktory jej sie spodobal maksymalna dziesiatke.

per333

moze troche kulturaniej? uspokoj sie bo ci zylka peknie, jak chcesz dyskutowac to kulturaniej. mozesz nas tez dalej obrazasz ale wtedy polecisz na bana, mielismy tutaj na forum paru takich konfidentow, zglosilismy i polecieli na bana

jesli tobie sie film nie spodobal to ok, twoje zdanie i ocena. masz do tego prawo, ale nie wypowiadaj sie ciagle na forum filmu ktory tobie sie nie spodobal bo to spam, prowokacja i trolling

uprzedze cie: tak wiem mam sie ortografi nauczyc bo nie uzywam polskich znakow a i juz tobie nie napisze bo mnie zatkalo.

jeszcze jeden taki obrazliwy post to wysle ten temat do admina i niech on oceni czy ban czy ostrzezenie

widze ze wszedzie trollujesz

http://www.filmweb.pl/user/per333/posts

ocenił(a) film na 3
VanDammeNet

Nie przeszkadza mi brak polskich znakow, sam ich nie uzywam na tym forum, ale kaleczenie jezyka polskiego to inna sprawa. Ty piszesz po polsku z trudem.
Po drugie Ty nic nie widzisz. Wmawiasz sobie, ze cos widzisz. Zalozylem osobny watek i w nim sie udzielam. To nie jest trolling. Trolling to jest to co Ty uskuteczniasz. Zasmiecasz watek niemerytorycznym wpisem (ani slowa na temat filmu). Byc moze jestes zbyt glupi by zrozumiec, ze jestes trollem. Jest jednak lekko zabawne, ze troll doszukuje sie trollingu u innych uzytkownikow.
Oczekuje wpisu merytorycznego. Jesli nie masz nic do powiedzenia na temat filmu, idz trolluj gdzies indziej. Mam nadzieje, ze sie zrozumielismy.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 3
ne0h

Mlodociany trollu, masz jakies problemy emocjonalne? Opublikowales ten sam spam 5 czy 6 razy (moze w drodze sa kolejne posty tej tresci). To znamionuje czlowieka niezrownowazonego psychicznie. Czy Ty to rozumiesz?

Ja rozumiem, ze jestes malo inteligentny, to jest jasne, ale dlaczego uwazasz, ze ludzie srednio inteligentni, czyli duzo inteligentniejsi od Ciebie, maja podzielac Twoje zdanie?

ocenił(a) film na 10
per333

Wiedziałam, że się zaczną wycieczki po moim profilu i preferencjach filmowych.
Ocenianie filmów jest indywidualną sprawą każdego użytkownika na tym bądź innym forum. Ja nie robię przeglądu Twojego profilu, bo mnie nie interesuję to, w jaki sposób oceniasz dany film, gdyż to jest Twoja prywatna sprawa. Skoro mi się film bardzo podobał, dlaczego nie mogłabym dać mu najwyższej noty. Nie wszystkie filmy oceniam wysoko.
Na Twoim miejscu pohamowałabym się z tego typu treściami, odnośnie mojej osoby i mojego wieku. Ja jak dotąd nie nie stosuję takiej merytoryki wobec Ciebie.

ocenił(a) film na 3
karoman4

W porzadku. Twoj profil, Twoje oceny. Niemniej nie ja zaczalem chamska pyskowke w tym watku.

ocenił(a) film na 10
per333

O wypraszam sobie. Nigdzie, w żadnej wypowiedzi nie zwróciłam się do Ciebie pyskująco. Ty zacząłeś do mnie sapać.

ocenił(a) film na 3
karoman4

" Aha, czyli chciałeś z filmu zrobić pg13, czyli gniota pokroju większości dzisiejszych gniotów. "

A teraz przetlumacz to na polski.

karoman4

Dokładnie, a od siebie dodam że i tak masz fajny gust.

przybij piątkę.

ocenił(a) film na 9
karoman4

Spoko, przecież każdy musi się jakoś dowartościować ;)

ocenił(a) film na 10
per333

Ja ma 29 i ten film po prostu powalił mnie na kolana .Nie wiem jak może ten nie podobać się komuś !. W tym filmie jest mnóstwo świetnej ,widowiskowej akcji ,charyzmatyczni twardziele ,no i nie które teksty poprostu wymiatają np Crews do Schwarzeneggera :Jeśli nie odasz broni zostanisz zlikwidowany ,Schwarzenegger -W twoich snach ! ,Schwarzenegger do Norrisa :Kto się tu jeszcze zjawi ? Rambo ! ,czy tekst Norrisa o Kobrze .Jednym słowem rozrywka na całego !!! I o to chodzi !!!

ocenił(a) film na 3
bradock

Masz 29 lat i nie nauczyles sie pisac poprawnie po polsku? Nie wierze.

"nie wiem jak może ten nie podobać się komuś"

W jakim jezyku napisales to zdanie?

"nie które"

Brawo. Mam nadzieje, ze juz teraz rozumiesz dlaczego ten film podoba sie takim jak Ty, a nie podoba sie takim jak ja. Dla mnie wszystko jasne.

per333

a ty znowu....

nie masz argumentow wiec uderzasz w pisownie bo przeciez to najwazniejsze jest na internecie, kozak w neceie pi-da w swiecie jestes i tyle

podpisuje sie pod tym zeby go na bana wyslac, podajcie linka jak cos chyba ze prywatnie to admina piszecie

ocenił(a) film na 3
ne0h

Jesli bedziesz pisal jak niedorozwiniety polanalfabeta, mlodociany trollu, to admin nie przeczyta Twojego zgloszenia, bo zlapie sie za glowe. W kolejce do bana sa takie trolle jak Ty - piszace niemerytorycznie, czepiajace sie opinii innych niz wlasna, zasmiecajace watki spamem.

ocenił(a) film na 10
per333

Najłatwiej kogość zatakować za błedy ortograficzne jeśli się nie ma racji ,ja przedstawiłem atuty i walory tego filmu itp Ten film jest znakomitym kinem akcji i bardzo wiele osób to potwierdza .Jeśli tobie się ten film nie podoba to już twój problem .

ocenił(a) film na 3
bradock

Co to znaczy "racja" gdy mowa jest o gustach? Twoja polszczyzna po czesci odzwierciedla Twoj poziom intelektualny. Nie czepiam sie Twojej polszczyzny, po prostu konstatuje pewien fakt, ktorego nie jestes w stanie ukryc.
Dobrze by bylo, bys zrozumial, ze to co Tobie sie podoba niekoniecznie musi sie podoba komus innemu. Ja rowniez przedstawilem swoje argumenty i sa one bez porownania bardziej konkretne i przekonujace niz Twoje.

bradock

nie odpisujcie mu juz cokolwiek ten troll napisze, pogadajmy w innych normalnych tematach

ocenił(a) film na 10
ne0h

OK .Dzięki

ocenił(a) film na 10
per333

Wiadomo ze Niezniszczalni 2 nie przebiją takich klasyków jak Rambo ,Terminator ,Predator ,Szklana Pułapka 1,2 ,Zabójcza Broń 1,2 ale jako rozrywkowe kino akcji sprawdza się znakomićie .To ma być prosty film akcji dla zabawy .Wogóle dziwie się tobie ze od filmu w którym grają tacy aktorzy jak Van Damme ,Lundgren ,Norris ,Jet li ,Statham ,Stallone itp oczekiwałeś filmu na miare Szklanej Pułapki .

ocenił(a) film na 3
bradock

Nie oczekiwalem filmu na miare Szklanej Pulapki. Oczekiwalem tylko filmu z trescia i z minimalnym sensem. Statham zagral kiedys w znakomitym Przekrecie. Mozna? Da sie? Wystarczy miec dobry scenariusz pod reka i kase na produkcje dziela. Tutaj, co zabawne, zebrali mnostwo kasy na ten film, natomiast scenariusz moglby za Stallone napisac jakis gimnazjalista.

użytkownik usunięty
per333

Powiem Ci facet, ze nawet madrze prawisz. Nie ze wszystkim, ale zgadzam sie

użytkownik usunięty
per333

Co do Stathama to jeszcze Porachunki.

ocenił(a) film na 10
per333

Już dawno nie mam 10-ciu lat. Nawet zapomniałam, kiedy to było, jak miałam 10 lat ;-)
Wychowałam się na tych filmach i na tych aktorach. Mam do nich sentyment. Nie użyłam wobec Twojej osoby agresji słownej, więc nie wiem dlaczego się tak unosisz i ironizujesz. Oczywiście szanuję Twoje zdanie na ten temat, gdyby było inaczej już dawno bym Cię zjechała. Ale nie jestem żadną pozerką, hejterką, czy trollinką. Wyraziłam tylko swoje zdanie - mam do tego prawo, tak samo jak Ty.

użytkownik usunięty
karoman4

nie karm trolli

ocenił(a) film na 3
ne0h

Trollu, napisales juz dokladnie taki sam post. Spamujesz, mlodociany trollu, zdajesz sobie z tego sprawe?

użytkownik usunięty
per333

Nie moge z tych dyskusji, I love that

ocenił(a) film na 3
karoman4

Oczywiscie, ze masz prawo do wlasnego zdania, ale nie masz prawa innym dyskutantom imputowac tresci, ktorych nie wyrazili. Ja swoja opinie sformulowalem jasno i czytelnie, i bylo w tej opinii to co w niej bylo ;) i nic ponadto.

Ten film dla mnie jest slaby, bo:
NIE MA TRESCI
MA BEZNADZIEJNY SCENARIUSZ/DIALOGI
NIE TRZYMA W NAPIECIU

Jest niezamierzona parodia. Oglada sie to z trudem.

Sentyment do kina akcji lat 80-tych i 90-tych? Pieknie. Ja tez mam prawo miec taki sentyment. Ale widac mam zupelnie inna tzw wrazliwosc artystyczna niz Ty. Mam potworna alergie na glupote i filmowy chlam.

Sentyment? Jasne. Cenie Rambo - Pierwsza Krew, Szklana Pulapke, pierwsza i druga, Zabojcza Bron itp. Ale przeciez majac sentyment do tych dobrych filmow, mam sentyment do czegos co opowiadalo jakas spojna historie, mialo swoje tempo, swoje zwroty akcji, trzymalo w odpowiedni sposob w napieciu, dialogi byly spoko, czasem z jajem. A tu? Dostajemy nieznosna dawke komiksowego debilizmu w najgorszym wydaniu.

użytkownik usunięty
per333

Mnie się Niezniszczalni 2 podobają ale racja film ten nie przebije takich wielkich klasyków jak Rambo, Szklana Pułapka czy Zabójcza Broń. One mają w sobie coś więcej co powoduje że stały się filmami kultowymi. :)

ocenił(a) film na 3
ne0h

Biedne dziecko - tutaj sie tak szybko banow nie rozdaje. Z Twoja inteligencja to Ty daleko nie zajedziesz, tyle Ci powiem. I nie jest to prowokacja, ale stwierdzenie faktu. Powodzenia w zachwalaniu kolejnych gniotow i filmidel klasy C.

ocenił(a) film na 3

Nie wnikam w detale, dla mnie Niezniszczalni 2 to bezwartosciowy gniot, ktorego w ogole nie wypada porownywac z w/w produkcjami. Ale pomijajac ten szczegol - skoro Szklana Pulapka to rzecz bardzo dobra ( ocena 8), albo rewelacyjna (9) albo nawet arcydzielo w ramach gatunku (10), to jaka ocene - stosujac stopniowanie - mozna dac Niezniszczalnym 2?

ocenił(a) film na 10
per333

Napisałam to, co napisałam o pg13, bo miałam nadzieję na kulturalną rozmowę z Tobą, ale nie sadziłam, że przyjmie to taki odzew z Twojej strony.

ocenił(a) film na 3
karoman4

Ale co to jest PG13? Mozesz mi wreszcie odpowiedziec? Imputowalas mi znajomosc tego czegos, wiec teraz prosze o wyjasnienia. Co ja niby wg Ciebie mam znac?

ocenił(a) film na 3
ne0h

Kolejne emo dziecko neostrady, ktore nie znosi gdy ktos ma inne zdanie niz ono? Wracaj do przedszkola, dzieciaku. Dyskusje na Filmwebie nie dla Ciebie. Tobie sie wydaje, ze jak film Ci sie podoba, to wszyscy inni tez maja obowiazek ten film chwalic. Podrosniesz, zmadrzejesz, przestaniesz byc trollem.

ocenił(a) film na 10
ne0h

Ok już nie będę. Ale niech mnie bezpodstawnie nie obraża. Ja tego nie zrobiłam ani razu.

ocenił(a) film na 3
karoman4

Karoman, imputowanie czegos rozmowcy jest obrazliwe, niekulturalne, chamskie, prostackie. Palnelas jakims skrotem i do tej pory nie raczylas mi wyjasnic co mialas na mysli. Niech to bedzie dla Ciebie nauczka na przyszlosc.

ocenił(a) film na 10
per333

Pg13, czyli ocenzurowana papka dla dzieciaków. Tak chciałeś, żeby Ex2 wyglądało? No to jest dzisiaj w ''modzie'' te pg13, a sam napisałeś, zacytuję: ''Mimo wszystko spodziewam sie w XXI wieku historii filmowych na miare XXI wieku.''
Sorry, ale tak to zabrzmiało.

ocenił(a) film na 3
karoman4

Karoman, przeciez wyrazilem sie jasno. ZAWSZE oczekuje historii, ktora ma rece i nogi. Nie toleruje filmow niedorzecznych i bezdennie glupich. Ten film nie ma tresci, nie trzyma w napieciu, nie ma dramaturgii, jest schematyczny (to jeszcze mozna zrozumiec) i plytki.
Jak to sie w ogole ma do przyzwoitych filmow akcji? Nijak. Ten film sie nie umywa do dobrego filmowego rzemiosla w rodzaju Die Hard. Moge zrozumiec zamysl tworcow, ale efekt jest niewyrazny i moim zdaniem calkowicie nieudany. A wszystko z powodu fatalnego scenariusza, ktorego wspolautorem byl Stallone.

ocenił(a) film na 9
karoman4

Daj spokój, ten pan jest chyba jakiś przewrażliwiony jeżeli zdanie: " Aha, czyli chciałeś z filmu zrobić pg13, czyli gniota pokroju większości dzisiejszych gniotów." Odbiera jako jakiś atak personalny.

ocenił(a) film na 10
Tortuga033

Spokojnie, ja już zapomniałam o tej dyskusji ;-)