Czemu szanowny zespół filmwebu zmienił platakt głowny na ten ze Stathamem? Dość dziwne posunięcie, czemu akurat on?
Tak najlepsza jedynka później trójka a na koncu bajkowa dwójka Luc Besson i Robert Mark Kamen troche przyćpali bo takiej bajki jak z dwójki zrobili .
"Ale też byłem zdziwiony że dali Stathama na zdjecie .,wolałbym bym już Stallona albo Schwarzeneggera bo to symbole kino akcji lat 80 ."
Co z tego że to są symbole lat 80 jak film jest nowy z roku 2012 a Statham jest największą gwiazdą obecnego kina akcji.
Tekst Lundgrena do Norrisa :Podobno nazywają cię Samotnym Wilkiem ,Tekst Schwarzeneggera do Norrisa :Kto się jeszcze tu zjawi ? Rambo ,Tekst Arniego jak wjechał koparką do jaskini :Wróciłem ! Tekst Willsa do Schwarzeneggera :Ty już doszyć wracałeś ,teraz ja wróce ! One też zapewne nic nie znaczą ? Nie chcę mi się tłumaczyć czegośc co jest oczywistę .Ostatni raz to robię .
Co z tego że jest tyle nawiązań do hitów z lat 80/90 jak film i tak jest z 2012. :)
Co z tego, że film jest tegoroczny? Skoro Ci bradock pisze, że film tekstami, scenami i ubiorem ekipy nawiązuje do ich filmów z lat 80-90, to znaczy, że tak jest. Zresztą nie tylko bradock tak twierdzi.
W ogóle nie wiem, po co ja Ci to piszę, skoro to wiesz, a jeśli nie wiesz, to juz tego nie zrozumiesz.
Nawiązywać to może ale prawda jest taka że film powstał w roku 2012 a nie w 1980-2000. A Statham to nowa gwiazda kina akcji grająca w nowym filmie więc nie widzę problemu żeby był na plakacie.
Ok, już rozumiem. Dałam się podpuścić i sprowokować.
Ta dyskusja nie ma sensu, gdyż czuję się tak, jakbym dyskutowała ze ścianą, która nie myśli i nic nie kapuje.
Aha czyli Niezniszczalni to film z 1980 roku rzeczywiście ktoś tu jest jak ściana. :)
"Ta dyskusja nie ma sensu"
Wyczuwam brak argumentów. :)
Qr..wa, Niezniszczalni 2 - jest to film z roku 2012-tego, który nawiązuje: akcją, tekstami i strojami do dawnych filmów twardzieli, którzy znajdują się w obsadzie Niezniszczalnych 2. Nawiązuje m.in. do Szklanej Pułapki, Commando, Rambo, Terminatora, Podwójnego uderzenia, Samotnego wilka McQuade'a, do westernów i innych filmów akcji 80-90. Pogadaj z Expendable91, calebem i innymi chłopakami, jeżeli coś Ci nie pasuje.
I już lepiej na to nic nie odpisuj, bo mnie szlag zaraz trafi.
A gdzie ja napisałem że nie nawiązuje do filmów lat akcji lat 80-90?? Czyżby ktoś nie zrozumiał mojej wypowiedzi? I nie denerwuj się. :)
Co tak na prawdę chciałeś udowodnić tymi dwoma zdaniami:
''Co z tego że jest tyle nawiązań do hitów z lat 80/90 jak film i tak jest z 2012. :)''
''Nawiązywać to może ale prawda jest taka że film powstał w roku 2012 a nie w 1980-2000.''
Że pomimo iż nawiązuje do starych klasyków to jednak film jest nowy? Czy tak nie jest?
Więc nie widzę problemu żeby nowa gwiazda kina akcji grająca w nowym filmie akcji była na plakacie. :)
Trzeba było od razu to napisać, a tak niepotrzebnie wałkowaliśmy coś, co jest oczywiste.
No tak ale zawsze ciekawa jest wymiana zdań może nie konieczne te o ścianie :). No aż w końcu udało się dojść do porozumienia po wielu wypowiedziach.
Zachowałem stoicki spokój, nie rozumiem twoich nerwów przecież da się spokojnie wymieniać zdania prawda? :)
Nerwy to mi w domu zrobiono, a na filmwebie myślałam, że się odstresuję, ale wyszło jeszcze gorzej ;-) Jakiegoś focha załapałam i dalej poszło jak burza.
Problem polega na tym że niektórzy uważaja że Statham nie jest godzień nośić tego blasku gwiazdy kina akcji co nosił Schwarzenegger ,Stallone czy Van Damme bo nie grał w kinie akcji lat 80 i 90 ,nie grał w klasykach kina akcji ,że kino akcji po 2000 roku nie jest tak dobre jak kiedyś .Ze nie jest chodząca legendą tego gatunku .,dlatego przeskadza on wielu osobom na plakatach ,na zdjeciach magazynów filmowych , na zdjeciach casopismów .Ze powiedział klasyka rządzi itp Moim zdaniem wielu ludzi go nie słusznie go nie docenia ,bo Jason to dzisiaj ostatni prawidzwy bohater wywodzący się ze starej szkoły kina akcji :Wysportowany ,Niebojący się kaskaderskich wyzwań ,W miarę uzdolniony aktorsko ,Charyzmatyczny ,Wyrazisty .To jedyny aktor po za Jetem Lee który ciągnie kino akcji po 2000 roku .Już teraz nakrecił wiele znakomitych filmów jak Tylko jeden ,Transporter ,Adrealina ,Zabójca , Wyścig śmierci ,Angielska Robota ,Niezniszczalni ,Elita Zabójców ,Safe ,Mechanik ,Blitz ,Komórka itp To nowoczesna gwiazda kina akcji ,dziś jest na topie ,nie możemy mu umiejszać zasług dla kina akcji ani go lekceważyć .Statham to chodząca encyklopedia kina akcji .Jest w sile wieku .
Statham jest przyszłością kina akcji. Dla niektórych on po prostu jest świeżą krwią. Ale myślę, że tak gdzieś za 10 lat można będzie śmiało rzec, że to kolejna ikona kina akcji. Teraz jeszcze są tacy, co sceptycznie na niego patrzą - w sumie mają prawo, ale myślę, że za jakiś czas przekonają się do niego.
Dobrze. To niech Statham będzie na pierwszym planie gdy zostanie już tą ikoną kina akcji. Za wcześnie, żeby obnosił się w blasku chwały niczym taki Schwarzenegger, bo kiedy Schwarzenegger grał w takim Conanie to Statham do szkoły chodził i był nastolatkiem.
Niech się chłopak najpierw wykaże przez te 20 lat grania w kinie akcji i dopiero się zobaczy czy zasłuży na miano "klasyki". Nie mam do niego żadnej niechęci, lecz po prostu stwierdzam, że gość jest dopiero w połowie drogi do zostania tym za kogo się go teraz podaje.
Tak więc dajmy chłopakowi szansę się wykazać. Tzn niech Jason dobrze wykorzysta szansę, jakie dostaje. Bo teraz jesteśmy świadkami ''narodzin'' nowej gwiazdy kina akcji, która ma szansę zostać okrzyknięta ikoną kina akcji XXI wieku.
Dokładnie, ma chłopak szansę.
Zbyt wcześnie jednak nie powinien wychodzić przed "starszyznę".
Tak trochę zmieniając temat to myślę, że pod koniec Ex3 będzie scena w której Stallone odda pałeczkę Stathamowi. Uzna, że jest już zbyt zmęczony użeraniem się z terrorystami/mordercami/przemytnikami/itp. i że Statham jest godny, by zajmować się tym sam, bez opieki Stallone'a. To by było nawet całkiem fajne.
Od początku, prawa ręka wodza. Tak, Christmas, to godny następca. I gdyby taki motyw pojawił się w filmie, to można byłoby go odnieść do rzeczywistości, bo przecież Statham to podopieczny Stallone'a.
Nie ma co się denerwować Kasiu studia wyższe to studia wyższe trzeba kuć i kuć, i to jest właśnie powód do nerw .
Ja nie studiuję. Robię tylko drugi zawód w szkole policealnej. I w ten weekend mamy pierwsze zajęcia po wakacjach. Z tego powodu się denerwuję, gdyż muszę jechać ponad 50 km, bo nam przenieśli nasz wydział i będę miała spieprzone jutro po południe, a w sobote cały dzień.
A to musisz wcześnie iść spać, ale na szczęście w drodze jutro możesz się troche odstresować oglądając swoje ulubione filmy na laptopie .
Jutro jadę dopiero o 14-stej. Więc mogę spokojnie siedzieć i dziś obejrzeć ulubione filmy na laptopie. O mnie się nie martw, ja sobie radę dam.
Biedna Kasia o 14 dopiero 50 kilometrów w tą i spowrotem to kiedy ty wracasz do domu, a mogłaś sobie wybrać lepszy wydział o krótszej drodze żeby było wygodniej . Oglądałas wczoraj Rambo ?
Nie oglądałam wczoraj Rambo, bo oglądałam to niecały miesiąc temu.
Tak się złożyło. Przed wakacjami miałam na miejscu mój profil, ale musieli przenieść, bo oszczędzać trzeba.
a może co tydzień będzie sie zmieniał plakat żeby nikt nie poczuł sie urażony ;D za tydzień będzie Norris potem arni,Van Damme itp ;D
plakat to plakat. Statham w obu filmach odgrywa ważną rolę i jest ważną postacią współczesnego kina akcji. Mi to nie przeszkadza
jeśli komuś ten plakat pasuje to ok, bądź co bądź żyjemy w wolnym kraju i każdy ma prawo do własnego zdania, mnie akurat nie pasuje bo jak już napisałem wyżej nie przepadam za Stathamem to po 1, a po 2 w filmie jest tylu aktorów kina akcji, którzy przez lata elektryzowali publiczność i to właśnie dzięki nim taki film w ógole ma rację bytu, Statham bez Stallone'a czy Lundgrena takiego filmu by nie nagrał, nie oszukujmy się, najlepszy był plakat główny ze wszystkimi (no może nie wszystkimi, bo nawet na głównym brakuje Adkinsa) bohaterami, albo ten z symbolem Niezniszczalnych czyli czaszką otoczoną karabinami.