Mógłby ktoś porównać to z jedynką , która moim zdaniem była badziewiem a tu filmweb pokazuje mi że na 69% 2jka to film dla mnie . Czy naprawde jest taka dobra czy to niestety "niedoskonałość algorytmów"?
dzięki tego się obawiałem . Troche mi szkoda bo mam sentyment do starych filmów akcji ale to co przedstawiała jedynka czy "rambo 4" to była moim zdaniem obraza dla fanów gatunku
Ja tez mam sentyment, ale tez nie mozna sie zwariowac i oklaskiwac kazdy film. Dla mnie np klimatem miazdza mnie pierwsze filmy z Seagalem, czy pierwsze diwe czesci Gliniarza z Beverly Hills, ze o Predatorze nie wspomnę
Dwójka jest zdecydowanie lepsza pod każdym względem, a przede wszystkim jeśli chodzi o zdjęcia, walki i ogólnie sceny akcji. Szerokie ujęcia kamerą, brak shakycamu, brak niepotrzebnych zbliżeń kamerą, woreczki z krwią w niektórych scenach, Van Damme jako bad guy + Adkins jako jego henchmen, Chuck Norris, film wygląda znacznie bardziej profesjonalnie (jedynka wygląda jak DTV) ogólnie olschool. Ale jak kto woli.
Najlepsza i najbardziej klimatyczna gra z serii:) Jak mój ulubiony serial Miami Vice tylko, że po drugiej stronie prawa. Swoją drogą to przydałaby się porządna gra na podstawie tego serialu.
Obejrzyj a nie pożałujesz. Niby ten film ma bardziej lajtowy klimat niż jedynka, jest tu znacznie więcej żartów, śmiechu,(bardziej taki True Lies z hardcorowymi akcjami) to mimo tego znajdziesz tu więcej krwawych scen. A intro jest poprostu epickie i najdłuższe w historii tego typu filmów(jeśli chodzi o killcount to skrzyżowanie Commando i Rambo IV - jeśli zaś chodzi o wykonanie to lata 80te i 90te minus pewne efekty specjalne)
Czego byśmy tu nie powiedzieli złego i dobrego, to zobaczyć te wszystkie, jak by nie patrzeć legendy kina w jednym filmie, bezcenne. Nie sądzicie?
"film wygląda znacznie bardziej profesjonalnie (jedynka wygląda jak DTV) "
Pieprzenie. Jedynka wygląda tak jak powinien wyglądać nakręcony profesjonalnie film, dwójka to jakieś kpiny jeśli chodzi o zdjęcia/jakość obrazu. Nie widziałem filmu, który się bardziej beznadziejnie prezentował na blu-ray czy w kinie.
Heh, czyżby 90% fanów miałoby się mylić? No way.:) Koniec gadania. Aż mnie gardło od tego boli. Zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony. Tzw. "ziarno" mi nie przeszkadza w filmach zawsze było w produkcjach z lat 80tych. Trójka na 100% będzie bliżej dwójki niż jedynki - w końcu sam Sly mówił że druga część jest lepsza pod każdym aspektem od swojego poprzednika.
Ale spoko wiem czego najbardziej nie lubisz w EX2, nie odpowiada ci bardziej lajtowy nastrój filmu.
Dla mnie też dwójka była lepsza od jedynki przedewszystkim wiencej akcji ,lepiej nakreconej ,wiencej gwiazd ,ciekawsza fabuła ,taka typowo zimno wojenna (Cheć zdobyćia broni nuklearnej ) , idealnie wpisująca się w klimat kina akcji lat 80 .No i ten zejebi*sty lajtowy nastrój ,to chyba było najlepsze z całego filmu .
Akcji w dwójce jest MNIEJ. Policzyłem sumę czasu trwania wszystkich akcji w filmie, masz w jednym z tematów więc nie pisz bzdur.
Może i jest mniej ale mi się bardziej podoba ta w 2 .W pierwszej cześći denerwowało mnie to ze finałową strzelaniną na wyspie pokazali w nocy ,wolał bym jak by to było w dzień tak jak np w Komando czy w Czerwonym Skorpionie .Po za tym wolę walkę Adkinsa z Stathamem niż Lundgrena z Jetem Lee .Walka Adkins vs Statham jest lepiej i bardziej sprawnie nakrecona
Niezniszczalni 1 wcale nie byli tak poważnym kinem akcji jak ci się wydaje ,bo w tym filmie również było mnóstwo zabawnych tekstów i leki klimat np Crews do Stallona : Oni mają cała armię a my co 4 i pół człowieka ,Stallone do Jeta :Wyskakuj na zewnątrz ,Jet dlaczego ja ? Stallone bo jesteś najmniejszy ! Statham do Stalona :Nie łatwo być twoim przyjacielem ,Jet Le -To prawda .Lundgren do Robertsa :Ładny Ptak ,Lundgren do Jeta Lee -Nosisz buciki o numerze 3 ? Itp Ale rzeczywiśćie w porównaniu do 2 to jest jednak film poważny i brutalny .Natomiast Niezniszczalni 1 w porównaniu do Uprowadzonej to lekie kino rozrywkowe .