Niezniszczalni 2

The Expendables 2
2012
6,9 125 tys. ocen
6,9 10 1 124660
6,6 32 krytyków
Niezniszczalni 2
powrót do forum filmu Niezniszczalni 2

sztuki walki

ocenił(a) film na 8

witam. interesuje mnie konkretnie moment, gdy Statham walczy z tym gościem koło helikoptera. Może mi ktos powiedzieć jaką stosuje sztuke walki na sam koniec. Widac charakterystyczną postawę przez chwile. Nie wiem w jakiej sztuce walki jest ona uzywana. Wie ktos? pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
pawek_p

chodzi tobie o stathama czy o adkinsa?

ocenił(a) film na 8
Expendable91

chodzi o stathama. kopie go w klate. gość upada. i przybiera postawę. nie wiem z jakiej sztuki walki.

ocenił(a) film na 10
pawek_p

Jeśli chodzi Ci o moment gdy Statham nakłada kastety to podnosi po prostu gardę, to nie jest jakaś tam wymyślna pozycja w danej sztuce walki. W całej walce obydwaj nie pokazują żadnego stylu, zwykłe mordobicie z efektownymi kopnięciami Adkinsa i siłą Stathama.

ocenił(a) film na 5
pawek_p

Sztuka walki to "NBALO"(NIE BROŃ SIĘ ATAKUJ, LUTUJ I ODSKAKUJ ), charakterystyczna postawa-"CO TERAZ" a kopnięcie to "KICK ASS" ale mu nie wyszło i kopnął w klatę. Chociaż czytałem gdzies w internecie, ze to kopnięcie było zbyt trudne do zagrania i sfilmowania wiec zmieniono scenariusz.. Jak bylo naprawde, to tylko sam Chuck Norris jeden wie.

ocenił(a) film na 10
leisure

adkins zaatakował stathama chyba hurricane kick czy jakoś tak

ocenił(a) film na 10
Expendable91

Adkins posługuje się głównie Muay Thai. Pewnie te kombinacje ciosów pochodzą właśnie z tej sztuki walki. Adkins posiada też czarny pas w Taekwondo, Aikido, Judo, oraz Jiujitsu. Nie wykluczone, że zna inne sztuki walki.

ocenił(a) film na 10
caleb_83

zgadzam się. ja czytałem że adkins potrafi walczyć w 7 różnych sztukach walki

caleb_83

Muay Thai ???... Nie Muay Thai tylko zwłaszcza Taekwondo i KickBoxingiem z domieszką innych sztuk walk jak już coś!!!

ocenił(a) film na 10
prof_mateusz27

A dlaczego nie? Różne źródła mówiły o tym, że jest ekspertem w Muay Thai.

caleb_83

Może i umie Muay Thai, ale w żadnym filmie jeszcze tą sztuką nie górował.

ocenił(a) film na 10
prof_mateusz27

Przecież te kopy z obrotu którymi poczęstował Stathama to ewidentnie Muay Thai.

caleb_83

Ewidentnie Muay Thai ? Nie rozśmieszaj mnie. Mimo ze w Muay Thai też można się nauczyć tych kopów to przede wszystkim jest to jak już pisałem Taekwondo i Kickboxing z domieszką innych sztuk walk.

ocenił(a) film na 10
prof_mateusz27

Jezu, spokojnie po co te nerwy.
Chodziło mi o to że na samym początku tej sceny walki mógł skorzystać z tych technik. Nie powiedziałem że cała walka opierała się o Muay Thai.

caleb_83

No i te ciosy przede wszystkim pochodzą z wyżej wymienionych sztuk walk. W wielu sztukach walki nauczysz się tych kopów.