witam. interesuje mnie konkretnie moment, gdy Statham walczy z tym gościem koło helikoptera. Może mi ktos powiedzieć jaką stosuje sztuke walki na sam koniec. Widac charakterystyczną postawę przez chwile. Nie wiem w jakiej sztuce walki jest ona uzywana. Wie ktos? pozdrawiam
chodzi o stathama. kopie go w klate. gość upada. i przybiera postawę. nie wiem z jakiej sztuki walki.
Jeśli chodzi Ci o moment gdy Statham nakłada kastety to podnosi po prostu gardę, to nie jest jakaś tam wymyślna pozycja w danej sztuce walki. W całej walce obydwaj nie pokazują żadnego stylu, zwykłe mordobicie z efektownymi kopnięciami Adkinsa i siłą Stathama.
Sztuka walki to "NBALO"(NIE BROŃ SIĘ ATAKUJ, LUTUJ I ODSKAKUJ ), charakterystyczna postawa-"CO TERAZ" a kopnięcie to "KICK ASS" ale mu nie wyszło i kopnął w klatę. Chociaż czytałem gdzies w internecie, ze to kopnięcie było zbyt trudne do zagrania i sfilmowania wiec zmieniono scenariusz.. Jak bylo naprawde, to tylko sam Chuck Norris jeden wie.
Adkins posługuje się głównie Muay Thai. Pewnie te kombinacje ciosów pochodzą właśnie z tej sztuki walki. Adkins posiada też czarny pas w Taekwondo, Aikido, Judo, oraz Jiujitsu. Nie wykluczone, że zna inne sztuki walki.
Muay Thai ???... Nie Muay Thai tylko zwłaszcza Taekwondo i KickBoxingiem z domieszką innych sztuk walk jak już coś!!!
Przecież te kopy z obrotu którymi poczęstował Stathama to ewidentnie Muay Thai.
Ewidentnie Muay Thai ? Nie rozśmieszaj mnie. Mimo ze w Muay Thai też można się nauczyć tych kopów to przede wszystkim jest to jak już pisałem Taekwondo i Kickboxing z domieszką innych sztuk walk.
Jezu, spokojnie po co te nerwy.
Chodziło mi o to że na samym początku tej sceny walki mógł skorzystać z tych technik. Nie powiedziałem że cała walka opierała się o Muay Thai.