jest zrobiony w starym dobrym stylu bardzo podobny do klasykow z lat 80,90 takze nie widze powodu do krytyki tego filmu,no do obsady mozna by sie przyczepic niektorych zabrakło,ale i tak nie jest zle.
Jakie są twoję ulubionę klasyki z lat 80/90 ? Podaj tak 10-15
A o to moja ulubiona lista :
1 Szklana Pułapka
2 Szklana Pułapka 2
3 Rambo 2
4 Rambo 3
5 Terminator 1
6 Komando
7 Niko
8 Wygrać ze śmiercią
9 Krwawy Sport
10 Podwójne Uderzenie
11 Czerwony Skorpion
12 Mroczny Anioł
13 Robocop
14 Ostry Poker w Małym Tokio
15 Pasażer 57
filmy seagala do 2001 r wlacznie oprócz terrorysty i patrioty,krwawy sport,kicboxer,lwie serce van damma,komando,na własna reke arniego,rambo 1,2 i człowiek demolka sylvka no i pierwsze 3 czesci szklanej pułapki.
pewnie myslisz ze za duzo seagala,ale mi sie poprostu jego filmy najbardziej podobaja,nawet te nowe.
Mi się najbardziej podobały jego filmy te w których grał Policjanta np Niko ,Wygać ze śmiercią ,Szukając Sprawieliwości ,Sprawiedliwość Ulicy itp Nie lubiłem jego filmów z przesłaniem ekologicznym typu ,,Na zabójczej ziemi ,W morzu ognia czy Patryiota
no wiadomo bo on w rzeczywistosci jest policjantem,patriota i na zabojczej ziemi to słabsze filmy,co do w morzu ognia to akurat ten mi sie podobał,bo grał postac zblizona do policjanta czyli agenta federalnego,duzo walk tam bylo,co do rol policjanta to byl taki film jak zabójczy cel i gral tam gline lecz nie byl to jego udany film.
Liberator 1 był lepszy jako ogólnie film .Natomiast Liberator 2 był lepszy jako film akcji .W 2 Steven miał wiencej okazji do zademonstrowania swoich umiejetnośći ,no i był też wiencej hardcorowych scen akcji np zderzenie pociągów .
Liberator 1 to przecież film akcji. ;D i jest lepszy tak od oklepanej dwójki. Więcej scen akcji nie robi z filmu akcji od razu najlepszego, inne czynniki na to również wpływają.
Ale pod wzgledem akcyjnym 2 jest lepsza od 1 .W 1 cześci zaletą jest to że akcja dzieje się na Statku ,Pancerniku ,Gra Tommy Lee Jones i Gary Busey ,reżyseruję Andrew Davids plus piersi Eleniak .
jak pisze frycek49, pozycja nie do ominiecia. szkoda, ze Pare zostal jakos zapomniany.
od siebie dodam, ze to kino jest esencja lat 80, nawet jesli obraz nawiazuje do klimatow powojennych gangow.
generalnie dobry scenariusz, akcja i rewelacyjna muzyka, bardzo polecam.