PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=663958}

Niezniszczalni 3

The Expendables 3
2014
6,5 74 tys. ocen
6,5 10 1 73940
5,1 38 krytyków
Niezniszczalni 3
powrót do forum filmu Niezniszczalni 3

Oglądałem nie znając fabuły. Wielką niespodzianką było dla mnie to, że nowi bohaterowie byli młodzikami przed trzydziestką. Za wyjątkiem tego żołnierza i hiszpana nie mieli prawa mieć na poważnie broni w ręce, a tymczasem "wymiatali nieziemsko". Kretyński zabieg. Fajnie, że chociaż pod koniec się stara ekipa pojawiła. Najbardziej rozbroiła mnie "niesamowitość" tej dziewczyny - to było żałośnie kiczowate.

Dałbym temu filmowi dziewiątkę, ponieważ jest kwintesencją tego, o co chodzi w filmach akcji - nie ma zbędnych wątków, romansów i innych niepotrzebnych dodatków. Tylko czysta, epicka rozwałka, pokaz umiejętności bohaterów i dawka sytuacyjnego humoru. Ale zabieg z "młodzikami" trochę ten film zniszczył. Z realizmem też nie ma nic wspólnego - jednak w końcu nie o to w tym chodzi, prawda? :)

ocenił(a) film na 8
Soanvig

Akurat młodziaki mogły mieć broń w łapie na poważnie. Smilee i Mars służyli w wojsku, a Thorn i Luna mogli przejść szkolenie, ćwiczyć sztuki walki itp.

Sam zabieg z młodziakami miał raczej służyć za porównanie. Starego kina akcji z nowym. Tak więc to miała być chyba raczej symbolika.

ocenił(a) film na 7
Demolishor2

O tak, Stallone uwielbia wrzucać do swoich filmów takie przesłanie/taką myśl przewodnią. W każdym jego filmie coś takiego jest. W Rambo 1 jest jasne, tutaj bardziej rozmyte. Mimo wszystko między starym a nowym pokoleniem stoi wyraźna linia, w której można doszukiwać się motywu.

Problemem tego filmu według mnie jest to, że to jest wojna. Walka na śmierć i życie. Tymczasem sam realizm filmu pozostawia wiele do życzenia. I nie mam tu na myśli poszczególnych scenek (typu wybijanie się motocyklem (jakimś tanim crossem) w powietrze i wskakiwanie do budynku). Mówię o realizmie sytuacji. Mogę uwierzyć, że grupa kilku naprawdę niesamowicie doświadczonych żołnierzy (najemników), jest w stanie "wymiatać" i się skutecznie bronić w budynku przed całym wojskiem. Ale dlaczego młodzikowie wymiatali równie dobrze jak "starzy". Tego nie rozumiem. Oni powinni być co najwyżej "przynieś, podaj, pozamiataj" przy takim Barney Rossie.

ocenił(a) film na 8
Soanvig

Ale można zauważyć, że podczas tej finałowej jatki, to starsza ekipa najwięcej robiła. Można powiedzieć że Smilee najwięcej z młodziaków robił, chodzi o akcję na motocyklu. Thorn skakał sobie po szybie windy, Luna chyba tylko wtedy przy Galgo coś konkretnego zrobiła, a Mars niczego szczególnego nie zrobił. Tak więc nie przesadzałbym z tym, że młodzi specjalnie wymiatali.

użytkownik usunięty
Demolishor2

Zaraz zaraz. Oglądałes film? Ortiz latal ze strzelbą, Ronde pokazywali tyle samo co Wesleya, który w dodatku kopnął góra dwa razy. Proporcje były równe, dlatego ten film jest tak kałowy.

ocenił(a) film na 8

Ale nie mówiłem o proporcjach ile kogo pokazywali, ale o to, kto co zrobił.

użytkownik usunięty
Demolishor2

A co zrobila stara ekipa? Jesli juz to minimalnie wiecej.

ocenił(a) film na 4
Soanvig

Co do dziewczyny to powinni jej ułożyć scenę walki na modłę mma. Mówię tu o konkretnych ciosach, dźwigniach, solidnym mordobiciu. Natomiast jej dali jakieś wygibasy, obrociki i jedną dźwignię. Można Rondę lubić lub nie, ale babka zna się na obijaniu pysków i moim zdaniem średnio to wykorzystali ;)

użytkownik usunięty
Soanvig

Kiczowate to jest to ciągłe ,,men''. Narzeka na facetów, a pewnie marzy o przetkaniu gardła.

ocenił(a) film na 4

Ona może mieć praktycznie każdego faceta.
"Zaproś mnie na kawę, bo inaczej ci przypierd*lę" :P

użytkownik usunięty
Dentarg

Oprócz tych obłudników, których rzekomo denerwowała w filmie.

Ronda to powinna zagrać, ale w tych Niezniszczalnych klasy D dla kobiet, razem z Cynthią i innymi.

użytkownik usunięty
granat5

Może być.