PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=663958}

Niezniszczalni 3

The Expendables 3
2014
6,5 74 tys. ocen
6,5 10 1 73896
5,1 38 krytyków
Niezniszczalni 3
powrót do forum filmu Niezniszczalni 3
ocenił(a) film na 4
karoman4

Też nie wierzę, żeby czwarta część miała być lepsza od trzeciej. Rzadko zdarza się, żeby jedna część była słaba, a jej kontynuacja dobra.
No ale cóż, skoro mówisz, że "historia lubi się powtarzać" to może faktycznie się powtórzy, ale w pozytywnym sensie. W końcu Ex1 i Ex2 były niezłe. Kto wie, może przy czwórce pójdą po rozum do głowy. Choć ja w to nie wierzę, to jednak jakaś szansa na to jest :P

ocenił(a) film na 4
Dentarg

Widzę, że zostawiłeś otwartą furtkę dla optymistycznego myślenia. :-) Chciałabym, żeby było jak piszesz, ale rzeczywistość nie raz już nas zaskoczyła. :-p

ocenił(a) film na 6
Dentarg

Niestety są na to przykłady : Terminator 3-4 ,Amerykański Ninja 3-4,Critters 3-4 ,Laleczka 3-4 ,Uniwersalny żołnierz 2,3,4 ,Szklana Pułapka 3 dobra ale szłabsza od poprzedników -kolejne cześci znacznie gorsze .

bradock

"Szklana Pułapka 3" - Hahahahaha, to jedna z najlepszych kontynuacji w kinie akcji i najlepsza część Szklanej pułapki.

ocenił(a) film na 6
prof_mateusz27

Po pierwsze nie wyśmiewaj się że mnie ,zanim nie dasz konkretnych argumentów .Ja zaraz ci je dam ,obiektywne i rzeczowe :
-,,Szklana Pułapka 1 ,, jest najlepszą czescią bo :
Pokazuje w najlepszy sposób ,najbardziej wiarygodny sposób zwykłego bohatera ,ludzkiego herosa którego gra Bruce Wills ,człowieka który używa cześciej intelektu ,sprytu ,inteligencji niż mięsni i giwery .John McClane wygrywa cieżko z przestepcami ,obrywa ,krwawi ,czasami szczeście go ratuje !!! To był film który w 1988 roku wraz z ,,Zabójczą Bronią ,, zmienił na zawszę Obliczę Kina Akcji .W kolejnych czesciach ten klasyczny model Zwykłego Twardziela zacząl być mniej wyrażny .W 2 John sama rozwala cały odział komandosów ,ten filmik dałem Heniu też na tym forum .Drugi Atut to znakomity ,rewelacyjny Klaustrofobiczny Klimat w Wieżowcu ,czego w 3 nie doświadczysz !!!! Również Klimat Świąt Bożego Narodzenia ,oraz wątki powiązane z rodziną .John McClane nie musi uratować Świata czy Nowego Yorku ,tylko własną żonę z którą się pokłócił .Po za tym rewelacyjne sceny akcji (Walka Karla z Johnem Rządzi !!! ) No i główny znakomity czarny charkter !!!! Alan Rickman miażdzy Jeremy Ironsa !!!! Jak dla mnie 3 znacznie odstaje od 1i2 ,widać inny styl ,inny klimat .Zresztą nie ma się co dziwić ,3 powstała w 1995 roku -ostatnie lata złotej ery kina akcji .W 1997 roku nastopił powolne sypanie się tego wspaniałego gatunku .Ja to tak widzę .

bradock

Po pierwsze nie bierz wszystkiego tak bardzo na poważnie. To "Hahahaha" nie było na celu by cie obrazić, ale ciężko tego nie napisać stawiając za przykład słabych kontynuacji taki film jak "Szklana pułapka 3". "Klaustrofobiczny Klimat" ? Dobra jest budynek i w nim zamknięty człowiek który musi uratować swoją żonke z resztą ludzi i jest klimat, ale nie jakoś specjalnie klaustrofobiczny. Lubie takie filmy jak Pasażer 57, Liberator czy Nagła śmierć, ale wole filmy akcji otwartej przestrzeni. "Klimat Świąt Bożego Narodzenia" również jak kto lubi. Wiem że "Szklana pułapka" zmieniła na zawszę Obliczę Kina Akcji itd. Nie mam nic przeciwko że jest to jeden z twoich ulubionych filmów akcji bo mi również sie bardzo podobał, ale jednak wole 3 część m.in dzięki że akcja dzieje się w miejskiej dżungli. Samuel L. Jackson zagrał bardzo dobrze i razem z Brucem Willisem stworzyli rewelacyjny duet. Czarny charakter równie dobry co w "Die hard"

U mnie to jest tak część 3-1-2-4-5.

ocenił(a) film na 6
prof_mateusz27

Ok ,Sorry Mateusz że tak na ciebie nagle naskoczyłem .W sumie masz racje że stawianie ,,Die Hard 3 ,, jako przykład słabych kontynuacji jest dość chybiony ,tym bardziej że ,,Die Hard 3 ,, jest mniej słabsze od 1i2 niż niż np ,,Exp3 ,, od ,,Exp1,2 ,, .Tam widać znaczny spadek poziomu .Dla mnie ,,Die Hard ,, 1,2 ,, są trochę lepsze od 3 ,ponieważ oprócz tych przykładów co wymieniłem tobie ,wydaje mi się też że 1i 2 są bardziej dynamiczne i bardziej ,,Niegrzeczne ,, .W 1 cześci ,,Hans Gruber zabija z zimną krwią szefa Holly ,a w 2 cześci ten czarnoskór szef komandosów podcina z zimną krwią gardło jednemu z komandosów .Mocna rzecz .No i Bruce Wills palił fajki i przeklinał wiencej .Ale Ok .3 może być ,nie jest zła ,daje radę !!!

karoman4

"A teraz czekam, aż mnie ktoś zbombarduje ripostami za to, co napisałam powyżej. HIHIHIHIEHEHEHEHAHAHAHA!"

Jeśli tak bardzo chcesz to będę miły i sprawię Ci tę przyjemność. :) :) :)

"Moja intuicja mówi mi, że to będzie szambo"

Bardzo odkrywcze, zwłaszcza po tym jak się okazało, że cała seria jest szambem nadającym się wyłącznie do spuszczenia w kiblu, albo... nie, nie, szkoda nawet kibla na takie coś.

" że czwórka to będą jakieś kokosy kina akcji."
Czego ty oczekujesz od starszych panów?

Nie mam formy. :(

ocenił(a) film na 4
granat5

>" że czwórka to będą jakieś kokosy kina akcji."<
''Czego ty oczekujesz od starszych panów?''

Wyrwałeś z kontekstu pół zdania, które nie ma sensu bez pierwszej części tejże kwestii. Ale odpowiem. Od starszych panów niczego nie oczekuję. Choć, skoro biorą się za tego typu produkcję i skoro wiedzą, z czym to się je, to powinni się domyśleć, że widownia będzie od nich wymagała jakiejś lepszej akcji, niż kilka urwanych scen, w których nic nie widać.

''Bardzo odkrywcze, zwłaszcza po tym jak się okazało, że cała seria jest szambem nadającym się wyłącznie do spuszczenia w kiblu, albo... nie, nie, szkoda nawet kibla na takie coś.''

To już zależy od tego, kto jak na to spojrzy. Dla Ciebie może cała seria jest szambem. Inni natomiast mogą wycisnąć z tego tyle rozrywki, ile się da. Także tę kwestię zostawmy w spokoju, bo to byłoby ino odbijanie piłeczki.

użytkownik usunięty
karoman4

Ja czekam w czwórce na walkę Eastwooda z Connery'm.

ocenił(a) film na 6

Heniu a Bolo Yeunga lubisz ? Cenisz go ? Chciałbyś go do ,,Exp4 ,, ?

użytkownik usunięty
bradock

Trudno powiedzieć,bo nie oglądałem z nim filmów będąc młodym.

ocenił(a) film na 6

Ok ,Heniu czytałeś to ???? !!! (Aż serce staneło mi z wrażenia ,serio ) : http://www.filmweb.pl/film/The+Expendables+4-2016-701578/discussion/Jest+Dudikof f+i+Bolo+Yeung%21,2412803

ocenił(a) film na 6

Na razie tym syfkiem się interesują .Nie dobrze : http://www.stallone.pl/manny-pacquiao-expendables-4/

użytkownik usunięty
bradock

Już kiedyś linkowałeś. W takim razie ocena wyjściowa wynosi u mnie maksymalnie 6.

ocenił(a) film na 6

Jak by się potwierdziły te nazwiska z IMBD typu Michael Dudikoff ,Bolo Yeung ,Rutger Hauer ,Michael Biehn ,Mathias Hues itp to był bym w siódmym niebie !!! Sasha też by się przydał ! : http://www.youtube.com/watch?v=eF49D5cYJCk

użytkownik usunięty
bradock

Biehna bardzo lubię, ale nie licz na to. Dostaniemy Gołotę, Najmana, Kliczko i może Chana.

ocenił(a) film na 6

Nie chce mi się wierzyć żeby drugi raz wykopali sobie grób .PG -13 ,Lutz ,Ortiz itp to było naplucie fanów kina akcji w twarz i zniewaga ,teraz powinni nas przeprosić i jako prezent powinni na plan zdjęciowy dać Biehna ,Hauera ,Russela ,Bolo plus ewentualnie Diesela ,MJW .

użytkownik usunięty
bradock

Wiadomo, choć zmienilbym troche kolejność.

ocenił(a) film na 6
karoman4

Ja powiem tak Kasiu : Jakiś czas temu byłem przeciwny powstaniu ,,Exp4 ,, byłem zły i obrażony na Sylwka ,producentów ,twórców tego filmu aż do wczoraj ! Wczoraj nastopił przełom !!!! Gdy obejrzałem ,.Equalizera,, który dość wolno się rozkręca a gdy się rozkręci i jest akcji to i tak jest nudno xD Tak sobie pomyslałem że zanim nakręcą ,,Exp4 ,, to powstanie tyle słabych i hu*jo*wych filmów akcji że aż za tęsknimy za starą dobrą pocziwą masakryczną zabijanką !!!

ocenił(a) film na 4
bradock

''Tak sobie pomyslałem że zanim nakręcą ,,Exp4 ,, to powstanie tyle słabych i hu*jo*wych filmów akcji że aż za tęsknimy za starą dobrą pocziwą masakryczną zabijanką !!!''

Coś mi się wydaje, że właśnie poczciwej, masakrycznej zabijanki zabraknie w Ex4. Obym się myliła, ale mam wrażenie, że twórcom tej serii wypaliły się już pomysły. Hm... może nie tyle pomysły, co z realizacją ich nie mogą sobie poradzić - było to widać już w części trzeciej.

Nie chcę tu uchodzić za złego proroka, ale... Lepiej się nie nastawiać na wielkie Haj Hoł, bo potem będzie większe rozczarowanie.

ocenił(a) film na 6
karoman4

Ok ,będziemy sceptyczni i wstrzemiężliwi ,nastawieni ostrożenie do 4 ,jak było przy oczekiwaniu na 1 cześć a potem Hip ,Hip -Huurraaa !!!! http://www.youtube.com/watch?v=RX93O5p9pI0

ocenił(a) film na 6
karoman4

Ja powiem tak Kasiu : W ostatnich latach powstało sporo dobrych filmów akcji typu : Uprowadzona ,,Ninja Assassin ,, ,,Niezniszczalni 1,2 ,, ,,Olimp w ogniu ,, Świat w płomieniach ,, ,Mechanik ,, ,,Elita Zabójców ,, ,,Protektor ,, ,,Ninja 2 ,, ,,Agenci ,, ,,Salt ,, ,Plan Ucieczki ,,, ,,Homefront ,, itp Ale od 2014 zaczyna coś się złego dziać : ,,Niezniszczalni 3 siadają ,72 godziny siadają ,The November mam tylko dobry ,,The Qualizer ,, zawodzi ,,Falcon Rissing zawodzi ,, Jedynie ,,John Wick ,, daje ostro czadu .Pytanie czy to jest już powolny spadek jakości kina akcji ? Tzw wypalenie się tego renesansu zapoczątkowanego w 2008 roku filmem ,,Uprowadzona ,, i ,,Niezniszczalnymi ,, ? W każdym razie rok 2014 to był Czarny Rok dla Kina akcji ,znacznie gorszy niż poprzedni .Na 2015 są planowane dość dobre (teoretycznie ) filmy akcji np ,,Uprowadzona 3 ,, ,,Szybscy i Wściekli 7 ,, Terminator :Genesys,,,,Londyn w ogniu ,, ,,S.p.ec.t.r.e ,, i ,,Mission : Impossible 5 .Simon 3333 miał racje że wkrótce akcyjniaki przegadane wezną gorą i przegonią te masakryczne zabijanki ,dlatego być może trzeba bedzie czekać na ,,Exp4 ,,

ocenił(a) film na 8
karoman4

I Willis'a też.

ocenił(a) film na 4
Iron_Maiden

Tak, jego już też. Masz rację.

ocenił(a) film na 8
karoman4

Wiem.

ocenił(a) film na 6

Tak !!! Choć najlepszym kandydatem do złego bossa był by ,,Tommy Lee Jones ,, !!!! I jeszcze w wersji z ,,Batman Forever ,, Coś pięknego .

ocenił(a) film na 8

Może być