PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=663958}

Niezniszczalni 3

The Expendables 3
2014
6,5 74 tys. ocen
6,5 10 1 73940
5,1 38 krytyków
Niezniszczalni 3
powrót do forum filmu Niezniszczalni 3

Ostatnio zauważyłem dość ciekawą zależność. W filmach akcji, w jednej drużynie na kilku chłopa przypada jedna kobieta. Tak było w "Herculesie" i tak też jest w "Niezniszczalnych 3". Czyżby to był jakiś znak czasu? Czy mamy już do czynienia ze swego rodzaju "parytetem" w filmach akcji? :]

użytkownik usunięty
tulpa

To fachowo nazywa sie gangbang.

ocenił(a) film na 6
tulpa

Tak .Następuje trwający od dłuższego czasu proces feminizacji kina akcji ,zmiękczania kina akcji oraz twardzieli .A o to przykłady :
,,Aniołki Charliego ,, ,Resident Evil ,, ,,Tomb Raider ,, ,Underworld ,, ,,Wandet : Ścigani ,, a teraz jeszcze dochodzi ,,Lucy ,,

ocenił(a) film na 4
tulpa

Chłopie, cofnij się ze swoimi seansami do kina akcji 80-90 i zobacz, ile kobiet grywało twardzielki w akcyjniakach. Niektóre pojawiały się sporadycznie: jeden, dwa, trzy filmy i koniec. Inne, były niczym jak na kontrakcie. Ale ogólnie rzecz ujmując były. Spośród nich, mogę wymienić takie osoby: Brigitte Nielsen, Sigourney Weaver, Cynthia Rothrock, Michelle Yeoh, Linda Blair, Linda Hamilton, Diane Lane. Między innymi, to one otworzyły drogę do filmów akcji takim babkom, jak Jolie, czy Jovovich.

ocenił(a) film na 4
karoman4

W sumie to dosyć zrozumiałe, że kobiety też się pojawiają w filmach akcji jako strona czynna (dająca wpierdziel), bo to urozmaica fabułę. Tylko że w "Herculesie" (łuczniczka) i w "Niezniszczalnych 3" słabo to wyszło.

użytkownik usunięty
tulpa

Mnie bardziej ciekawi co by było gdyby Sly zgubił drogę do wyjścia po wyczerpaniu baterii.