6,0 47 tys. ocen
6,0 10 1 47320
5,2 25 krytyków
Nine - Dziewięć
powrót do forum filmu Nine - Dziewięć

Do kina poszłam pełna entuzjazmu jako fanka musicali i dotychczasowych prac Marshalla. Zachęciła mnie fabuła i całkiem niezła obsada (wyłączając Kate Hudson). Spodziewałam się kolejnego przeboju jak 'Chicago', które oglądałam setki razy...a tu proszę, muzyka dobra, ale przykry poziom piosenek - całkowicie nieudane, które po wyjściu z kina nie zapadają w pamięć, kiepski dobór aktorek do postaci (przydałoby się troszkę powymieniać - na swoim miejscu wg mnie była Marion Cotillard grająca żonę, Judi Dench - projektantka, Sophia Loren, Fergie <przeżyłam miłe zaskoczenie, najlepsza piosenka filmu> i Penelope Cruz). Fabuła ciekawa, postać Guido przypadła mi do gustu.
Gdy zderzy się go z "Chicago", tak jak było to w moim przypadku (maraton w multikinie) dostrzeże się ogromną przepaść między jedną produkcją, a drugą.
PS. tytuł nie miał się czasem odnosić do liczby kobiet życia głównego bohatera? Jeśli tak, to ewidentnie coś zakręcili, bo doliczyłam się 7 :P

ocenił(a) film na 6
Benia

Nie, tytuł nie miał się odnieść do ilości kobiet w życiu głównego bohatera. Ktoś tu nie uważał podczas seansu...

ocenił(a) film na 6
Mr_MarQx

Generalnie, to zaczęłam troszkę przysypiać, co raczej świadczy o jakości filmu :P