6,0 47 tys. ocen
6,0 10 1 47320
5,2 25 krytyków
Nine - Dziewięć
powrót do forum filmu Nine - Dziewięć

Mam pytanie ??

ocenił(a) film na 7

Chce wybrać się na film do kina. Ale najpierw chce się was zapytać czy warto na niego iść ??

ocenił(a) film na 6
umcyk25

To zależy co lubisz i czego ocekujesz, trudno tak po prostu ocenić.
Ja uważam że warto, chocby dla obsady, dla scenografii, charakteryzacji...
Jeśli jesteś mężczyzną to dla widoku pięknych kobiet, jeśli kobietą to dla muzyki i tańców...:)
Naprawdę, trudno jednoznacznie orzec.
Ja Ci radzę, idź, nawet jeśli się nie spodoba to przynajmniej będziesz miał/a swoje zdanie:)
Film jest trochę przereklamowany, na kolana nie rzuca, jak np. Moulin Rouge, ale jest ciekawie nakręcony, z ciekawymi dialogami, niektórymi scenami. No i muzyka tez niczego sobie:)

umcyk25

Film jest faktycznie przereklamowany choć są piękne kobiety fajna scenografia i w ogóle czasami robi wrażenie.A w niektórych scenach jest tak nudno ze najchętniej powinno się wyjść z kina.Nie tego sie spodziewałem.:)
Ale ja wiem czy warto czy iść ja bym odradzał.Szkoda czasu chyba że kogoś interesują aktorki tego filmu.Bo u mnie w kinie z połowa sali była specjalnie dla Penelope.

ocenił(a) film na 7
umcyk25

Akurat moją ulubioną aktorką jest Nicole Kidman. Dlatego też planuje się na niego wybrać. Tylko jeszcze mam pytanie, czy jest sens iść na film ze względu na piękne kobiety ?

umcyk25

Mi się wydaje że tak fajne kobiety tam występują,jeżeli lubisz Nicole to możesz iść a innymi tez nie pogardzisz Penelopa jest boska . :)

ocenił(a) film na 7
Kondziu15

ą jakbyś ocenił film w skali od 1 do 10 ?

umcyk25

4. poniżej oczekiwań.Zamydlili nam oczy super aktorkami i że robią ten musical twórcy musicalu Chicago a po za tym że zdobył on liczne nagrody Przereklamowany!

ocenił(a) film na 6
Kondziu15

Dla mnie to nadal film dobry: 7/10

Ale to ocena subiektywna, jak widać kazdy ma inne odczucia:)

ocenił(a) film na 7
triss91

Widać,że każdy mam na ten film swoje zdanie. Więc muszę sam iść do kina i się przekonać.

ocenił(a) film na 8
umcyk25

Tak będzie najlepiej ;)

Ja oceniem 8/10 ;)

ocenił(a) film na 7
m_ca

Czyli to jednak dla ciebie był super film.

ocenił(a) film na 8
umcyk25

Takie zdanie miałam od początku, właściwie od pierwszej minuty filmu :P

Piosenki są różne. Jedne się spodobają od razu, drugie dopiero przy kolejnym przesłuchaniu, a inne w ogóle. To zelży od gustu. Jeżeli chodzi o grę aktorską, to moim zdaniem jest rewelacyjna. Day-Lewis trochę ma za trudne jak dla niego piosenki, ale akurat jego mają fajny tekst, więc tym nadrabia.

Oczywiście, głębszego sensu w filmie nie znajdziesz. Ukazuje ona człowieka wypalonego życiem, któremu brak pomysłów i weny. Jednak nie jeden mężczyzna by mu zazdrościł pozycji, pieniędzy oraz tych wszystkich jego muz… xD

ocenił(a) film na 7
m_ca

A jak grała fergie ?? To chyba jej pierwsza rola.

ocenił(a) film na 8
umcyk25

Nie, nie pierwsza, ale dużo się nie nagrała. Śpiewała i tańczyła, czyli robiła to, co na co dzień na koncertach, próbach czy teledyskach. Właściwie, to chyba nic nie powiedziała. Mimo tego uważam, że była przekonywująca w roli Saraginy. Dobrze dobrali jej kostium, który ją trochę powiększył (xD), makijaż i fryzurę. Po zatem potężny głos pasował do piosenki, bardzo fajnie ją zinterpretowała muzycznie. Podobała mi się też scena z nią i z dziećmi. Wyszła jak taka wygnana prostytutka-czarownica.