6,0 47 tys. ocen
6,0 10 1 47320
5,2 25 krytyków
Nine - Dziewięć
powrót do forum filmu Nine - Dziewięć

Deszczowa piosenka
Grease
High School Mosical Trylogia
Chicago
Moulin Rouge
Mamma Mia
Dźwięki Muzyki
Mała syrenka
Piękna i Bestia
Czarnoksiężnik z Oz
Anastazja
Dreamgirls

A jak wy uważacie:

ocenił(a) film na 5
patryks83

a Ty podałeś w jakiejś uporządkowanej kolejności czy jak leciało?

Spaniell

Jak na razie to te co mi przyszły do głowy ale może to wszystko uporządkuje.

użytkownik usunięty
patryks83

wybacz ale High School Musical to dla mnie przeciętny film... jedynie muzyka była dobra... reszta shit.

patryks83

Nie widziałem "High School Musical", "Mamma Mia!" to gniot, "Dreamgirls" i "Anastazja" to przeciętniactwo, za "Piękną i Bestią" nie przepadam.
Na liście najlepszych powinny się znaleźć "Kabaret", "Hair", "My Fair Lady", nawet "West Side Story" (którego nie lubię, choć cenię). Jeśli dorzucamy filmy disneyowskie - to można i "Aladyna" dodać, i np. "Króla lwa". Poza tym "Zabawną dziewczynę". I "Hedwig and the Angry Inch". Nawet dzisiaj oglądałem niezły musical ("Were the World Mine") - może nie poziom powyższych, ale z pewnością produkcja lepsza od kilku tych, które wymieniłeś. Pozdrawiam.

patryks83

e? taka trochę dziwna ta lista XP

ocenił(a) film na 4
patryks83

Chyba wymieniłeś tylko te, które oglądałeś (może nawet nie <?> )

ocenił(a) film na 10
Marvin

High School Mosical nie za bardzo ... w porównaniu z resztą beznadzieja.

nici

Ja najwyżej cenię "Deszczową piosenkę" i "Chicago"!
Zaraz za nimi wymieniłbym "Hair", "Kabaret", "West Side Story" (podobnie jak JackTwist, nie przepadam, ale doceniam) oraz "Upiora w operze" i animację "Miasteczko Halloween"...

Polecam także dość nietypowy - "8 kobiet" Ozona.. ;)

globus

"8 kobiet" - oczywiście. :) No i jeszcze "Tańcząc w ciemnościach" von Triera. z tych amerykańskich z lat dziewięćdziesiątych (lub później) dodałbym "Evitę".

Davus

ja bym jeszcze skrzypka na dachu dodała

polina118

Ja jeszcze Jesus Christ Superstar i Rent.