6,0 47 tys. ocen
6,0 10 1 47320
5,2 25 krytyków
Nine - Dziewięć
powrót do forum filmu Nine - Dziewięć

Szkoda

ocenił(a) film na 2

Jedyny "fakt", dla którego warto oglądnąć ten film, to Penelope Cruz. Reszta to totalne nieporozumienie.

ocenił(a) film na 3
kingakroker

Kocham musicale ale ten był tak beznadziejny, że aż płakać się chce. Tylko ta piosenka Fergie wpada w ucho.

czarna_maggie

Dokładnie... Moim zdaniem dopiero od Fergie można zacząć tego słuchać...
Piosenki są o niczym, bez polotu, finezji. Co do Cruz to nie przesadzajmy...
To, że jest urodziwą kobietą i fanom podoba się w każdej produkcji, nie znaczy, że wypadła tu jakoś ponad ramowo...
Nastawiłam się na niesamowicie zjawiskowy musical a dostałam prawie dwugodzinny film, o niemocy twórczej reżysera, z krótkimi wstawkami przepełnionego żalem śpiewu jego kochanek.
Musical musicalowi nierówny. Porównajmy sobie Moulin Rouge a ten "epizod filmowy". Nawet Burleska jest od tego lepsza, gdzie dostała niezbyt pochlebne recenzje.
Film twórcy Chicago, ale jak opowiada sama historia "Nine", z filmu na film reżyser coraz gorszy...

Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 3
Martitta_4

Właśnie to że reżyserował moje ukochane Chicago, tak paskudnie mnie oszukało...

ocenił(a) film na 2
Martitta_4

Cruz może i nie wypadła jakoś 'ponad ramowo', ale wg mnie - jak zwykle - świetnie.
Ja również byłam rozczarowana m.in. ze względu na reżysera, bo Chicago było mistrzostwem.

kingakroker

Fakt, film bardzo słaby
Dla mnie najmocniejszym punktem są piosenki wykonywane przez Fergie i Kate Hudson, bardzo dobre aktorstwo Day Lewisa i Marion Cottilard... i chyba nic po za tym. Aktorki nie miały wielkiego pola do popisu
A jeśli chodzi o Cruz, zagrała dobrze ale według mnie nie była to rola godna nominacji do Oscara. Julianne Moore powinna ją zastąpić na liście kandydatek ze świetną kreacją w "A Single Man"

ocenił(a) film na 1
kingakroker

zgadzam się niestety ....

ocenił(a) film na 5
Olus0104

A dla mnie nie.. Świetne aktorstwo zwłąszcza Marion Cotillard, Daniela Day-Lewisa i Penelope Cruz. Sama historia jest świetna -reżyserowi nie tak łatwo podsunąć wizję. Scenografia, zdjęcia i dźwięk to bardzo mocne aspekty tego filmu. Muzyka świetnie podkreśla Włosi klimat. Dla mnie świetny, no ale cóż innym moze się nie podobać :)

ocenił(a) film na 10
kingakroker

a według mnie warto obejrzeć choćby dla obsady i świetnego Cinema Italiano - Kate Hudson i Be Italian - Fergie, i klimat utrzymany w filmie, włoski i emanujący seksem