6,0 47 tys. ocen
6,0 10 1 47320
5,2 25 krytyków
Nine - Dziewięć
powrót do forum filmu Nine - Dziewięć

Nienawidzę musicali. Są głupie, infantylne, nie wnoszą niczego nowego, a w dodatku najczęściej nie mają praktycznie fabuły, przez co w kinie zwykle na nich przysypiam. Miłośnicy musicalowego blichtru i bajek na ekranie będą zapewne zawiedzeni tym filmem, ale jeśli tak jak ja nie lubicie tradycyjnych musicali, nie wierzcie krytykom i spokojnie idźcie na Dziewięć, najlepiej przypominając sobie przedtem arcydzieło Włocha.

Tu naskrobałem trochę impresji (ciężko to nazwać recenzją) na temat filmu Marshalla: http://michuk.filmaster.pl/notka/wariacja-na-temat/

michuk

więc jesteś głupi, infantylny, nie wnosisz niczego nowego a w dodatku nie masz praktycznie osobowości, ten film jest właśnie dla takich zatwardziałych smutasów nie potrafiących funkcjonować w społeczeństwie ;)

przypuszczam że twoje kobiety o ile w ogóle jakąś miałeś były stanowczo zawiedzione i po kilku minutach tyle je widziałeś :D, piszę o tych rpawdziwych a nie tych internetowych :P

Krajzi_Cinek

Ja od siebie dodam jeszcze tyle: "..."

Krajzi_Cinek

"Krajzi.."- ile ty człowieku masz lat?
Trochę więcej poszanowania dla czyjejś opini bym radził.
Atakować każdy może.

Krajzi_Cinek

Człowieku czytałeś w ogóle odnośnik michuka? Poza tym trochę kultury by się przydało, bo tym jak widzę nie grzeszysz. ;]

Krajzi_Cinek

Takich matołów jak Cinek powinno sie od razu banowac permanentnie. Jak widze takie wypowiedzi to noz w kieszeni mi sie otwiera - jak nie potrafisz zaakceptować ze ktos ma inne zdanie niz ty, to zamiast obrazac to wypierdalaj na lawke pod blok pić wojaka, a nie do klawiatury siadaj.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Krajzi_Cinek

Wole być dziewczynką salonową, niż pod-blokowym burakiem. W twoich ustach to akurat pochlebstwo.
Tak swoją drogą - Twoje cięte riposty robią wrażenie na ziomach, czy robisz bydło tylko na stronach które odwiedzsz ?

ocenił(a) film na 6
michuk

A ja tylko tyle, że obejrzałeś za mało musicali i takie uogólnienia są idiotyczne.

Polecam "Kabaret", "All that Jazz". Chyba że te też są głupie?

Pozdrawiam.

PS. Notkę przeczytałem i podzielam zdanie co do Marion Cotillard. W filmie jest najlepsza.

ocenił(a) film na 5
mr_Face

Dokładnie. Nie ma nic gorszego od złego musicalu. Infantylny, głupi itd...
Jeśli jednak musical jest dobry to wtedy to prawdziwe arcydzieło. Tak jak wspomniany "Kabaret" idealne połączenie świetnego show z wyjątkową fabułą i
niebanalnym przesłaniem.

michuk

to jak to ale avatar to dopiero dno . kino już dawno tak nisko nie upadło

ocenił(a) film na 5
Krzyrzak69

Jak dla mnie od 2012 nic niżej nie upadnie przez najbliższy czas;) Nawet 'Avatar' jest mniej debilny niż najnowsze dzieło Ronalda E.
'Nine' jeszcze nie widziałem, ale '8 i pół' to kawał świetnego filmu.