6,0 47 tys. ocen
6,0 10 1 47320
5,2 25 krytyków
Nine - Dziewięć
powrót do forum filmu Nine - Dziewięć

mając do wyboru 'Sherlocka Holmesa' i 'Nine' na który wybralibyście się do kina? mogę iść tylko na jeden i sama już nie wiem, który lepszy. dodam, że uwielbiam opowieści o Holmesie, ale i cenię poprzedni musicial Marshalla "Chicago".

ocenił(a) film na 8
kurta

Jezeli idac na nine ktos oczekuje bardzo dobrego musicalu jakim byl chicago to moze sie rozczarowac, poniewaz piosenki nie sa az tak powalające , wg mnie sa jedynie 2 chwytliwe kawalki ( Fergie - be italian , kate hudson- cinema italiano). Film to bardziej dramat/komedia o rozterkach glowengo bohatera , gdzie znalazło sie pare utworow, calkiem niezle wykonanych . Pod tym wzgledem dla mnie film był naprawde godny uwagi, aczkolwiek jego inna tematyka , troche specyficzna nie trafia do wszytskich

kamilaaf

Nine :
Napiszę tak: jeśli nie chcecie się świetnie bawić, dodać odrobinę ambitnego kina do swojego życiorysu, poczuć namiętny zmysłowy i prowokacyjny klimat Nine! to, ten film stanowczo nie jest dla ciebie

Sherlock Holmes:
Nie mam pojęcia :)ale lepiej będzie jak zapytasz kogoś znajomego, ja słyszałem że kibel do kwadratu i puste sale :/

tenTYPtakMA

Sherlocka nie polecam, fabula zjechana na maxa. Chyba tylko przytomni inaczej zrozumieja taki obraz Sherlocka Holmsa. O Nine opiszę wam pod wieczór, taki późniejszy bo po 9 lecimy poszaleć :P

kamilaaf

Wszystko tylko nie Sherlok Holmes, oczekiwania były na 8, poseansie spadły do 0. Dźwięk na poziomie polskich komedii, wielokrotnie miałem wrażenie że idzie wcześnie lub za późno zgranego. Fabuła podobnie, ucieka po 15 minutach i ciężko ją złapać. Ogółem strasznie nudny, napewno nie nazwę tego filmem. Zbyt wiele może oczekiwałem.

kurta

chicago jakieś wrażenie na mnie zrobiło, nine niestety, mimo zachęcającej obsady wyrzucone pieniadze... ja polecam Holmesa :)

kurta

sherloka jescze nie oglądałam ale powiem że raczej bedzie lepszy od dziewięć, moja instruktorka od tańca powiedziała że spodziewała się czegoś więcej i miała nadzieję na coś w stylu chicago, strasznie sie wynudziłam na tym filmie.......... ;/

_Magnum

A ja mam pytanie czy Ty w ogóle widziałaś Nine? bo piszesz o instruktorce, która rzekomo go widziała a za chwilę piszesz, że się wynudziłaś!!! Więc jak to z Tobą jest?

Ja polecam Nine,czeka Cię dobra zabawa, fantastyczne piosenki i oczywiście doskonałą gra aktorska.
Sherlock Holmes zdecydowanie odpada jak dla mnie, za długi, bezsensownie zrobiony, a o fabule już nie wspomnę zatracisz ją po paru minutach seansu.

Ale decyzja należy do Ciebie :)

kurta

"Nine" jeszcze nie widziałam, ale Sherlock był super:)

ocenił(a) film na 8
kanciak41

Jeśli lubisz musicale, Nine obowiązkowo!

kurta

no to 'Nine' odpada, a o 'Sherlocku Holmesie' słyszałam, że nijak się ma do klimatycznych opowieści Doyle'a. to chyba pójdę na 'Będzie głośno' :P

kurta

I Nine, i Holmes, ale z mojej strony odradzam do kina "Będzie głośno"- film który można zobaczyć przy okazji, ale nie do wydawania na niego pieniędzy, chyba, że bardzo interesujesz się historią rocka, gitar itd.

kurta

Stanowcze TAK na Nine!
Realizacja z dużą pomysłowością i dynamiką, nie dla typowych nudziarzy i pożeraczy popcornu:d, przynajmniej tak radzi W3soły W@c3k ;)

dario3

ja jakąś wielką wielbicielką musicali nie jestem, więc Nine odpada. Holmesa obejrzę sobie kiedyś na dvd, jako że fabuła nie zachęca mnie na tyle, żeby wydawać 30zł. co do 'Będzie głośno' to tak się składa, że uwielbiam Led Zeppelin i Jimmy'ego Page'a, ale chyba rzeczywiście to nie jest film, który trzeba obejrzeć w kinie.

dobra idę na 'Pół żartem pół serio' :D dzięki wszystkim za odpowiedzi.

kurta

No nie wiem, uwielbienie dla Pół żartem.. połowa z nas ma to jeszcze gdzieś na strychu zapaczkowane w kasecie VHS :D

ocenił(a) film na 4
dario3

Musicalowi "Nine" mówię stanowcze NIE. liczyłam na to, że wyjdę z kina i nie będę mogła zapomnieć o tym musicalu. Oj....zawiodłam się. Strasznie. Spodobały mi się dwie piosenki i na tym się skończyło. Nudna i drażniąca fabuła-prawie zasnęłam:P I te wszystkie gwiazdy. Okej...świetnie się poruszają, są piękne, ale to wszystko jest nastawione na komercje. Żenujące i tyle...może nie dorosłam 5/10

Sherlock Holmes-właściwie fabuła nudnawa i do końca nie wiadomo, o co chodzi.
Klimat Londynu-cudo!!!Piękne zdjęcia, rewelacyjna muzyka-świetne.
Gra głównego aktora (Roberta Downey'a) rewelacja-bardzo podobał mi się jego akcent:P
Nie powiem, że ten film mnie powalił, ale jeżeli miałabym coś wybrać to Holmesa:P
a najlepiej wybierz się na "wszystko, co kocham" ten film najbardziej przypadł mi do gustu-prosty...ba...banalny, ale naturalny i to mnie w nim urzekło:)

kurta

ZDECYDOWANIE TAK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!