6,0 47 tys. ocen
6,0 10 1 47320
5,2 25 krytyków
Nine - Dziewięć
powrót do forum filmu Nine - Dziewięć

widowisko

ocenił(a) film na 5

Nicole była jak zawsze boska i piękna, a Marion pokazała, ze jest jedną z najlepiej zapowiadających się aktorek. Cruz sprawdziła się jako seks bomba, Dench - klasa jak zawsze. O Loren nie trzeba wspominać, bo to już legenda. Hudson niezła, wnosi mnóstwo energii, jednak wg mnie wypada najgorzej z całej obsady, co nie znaczy ze źle...Fergie nie poznałam, a Day-Lewis grał całym sobą.

Be Italian, My Husband Makes Movies, Unusual Way i Cinema Italiano zachwycają. Ogólnie muzyka jest znakomita, jednak te utwory najlepsze.

Sceneria świetna. Czuć klimat Włoch.
Stroje piękne.

Marshall wykonał kawał dobrej roboty i świetnie pokierował obsadą.
Na ekranie nie widać żadnej rywalizacji między aktorami, co często się zdarza przy gwiazdorskiej obsadzie.
Zrobił wielkie widowisko.

Film moze rozbawić i wzruszyć, ale jest jakieś "ale", które nie pozwala mi dać 10, jednak polecam, bo warto obejrzeć.

ocenił(a) film na 5
Bounty

a to "ale" jest chyba takie że reżyser Nine miał podobny problem do tytułowego bohatera. przepraszam bardzo ale co ten film wnosi?! nie ma historii, mierna fabuła, zero morału, nie wiadomo o czym jest ani o co w nim chodzi! a Cruz irytowała mnie przez cały film pozą słodkiej idiotki ;/ co do znakomitej muzyki - pfff. da się posłuchać ale nie ma żadnej rewelacji, wszystko jest skrojone według szablonu, żadnej inwencji twórczej (może nie licząc Day-Lewisa i Fergie), same schematy.
czuję się srodze zawiedziona. każdy kto orzekł że ten film jest lepszy od Chicago powinien się leczyć na nogi bo na głowę już za późno.

ocenił(a) film na 5
lilith_19

Przeczytaj jeszcze raz moją wypowiedz i zauważ, ze nie napisałam iż Nine jest lepsze od Chicago.

ocenił(a) film na 5
Bounty

I przyznaję, ze Cruz trochę irytowała głupotą na ekranie, ale postać Carlii zapewne miała taka być.

...i dalej myślę, ze Nine to widowisko z świetną grą aktorską, scenerią i znakomitą muzyką, jednak nie arcydzieło...