6,0 47 tys. ocen
6,0 10 1 47320
5,2 25 krytyków
Nine - Dziewięć
powrót do forum filmu Nine - Dziewięć

jury było w niemocy, kiedy przyznawało nagrody, podobnie w niemocy twórczej byli scenarzysta i reżyser. Nawet musical powinien mieć coś do opowiedzenia, choćby prostą historię, ale powinna być jakaś, a ta nie była. Zmagania z brakiem pomysłu na film, to właśnie Nine, tylko czy warto o tym kręcić?

vvs

pięć globów???? szczerze nie polecam tego filmu osobom które uwielbiają Chicago czy Moulin Rouge !!!!!! film ten okazał się bardzo nudny jak na musical...
było kilka fajnych scen... ale tylko kilka....

nie polecam!!

przereklamowany.

ocenił(a) film na 4
luna5554

Mam dokładnie takie same odczucia jak wy!! Zawiodłem się strasznie na tym filmie, spodziewałem się czegoś wielkiego, skoro reżyser wiedzial jak spodobalo się Chicago, to czekałem na sceny przy których po plecach będą mi śmigac ciary.... a tu... klapa... pomijając występ Fergi... bo wtedy mi się podobało - co mnie zdziwiło, bo nie wyobrazalem sobie jej jako aktorki musicalowej...

Eaoden

Po pierwsze film nie dostał żadnego Globu. Jedynie nominacje.
A nominację dla Cotillard uważam za jak najbardziej uzasadnioną. Uważam, że była to rola godna tegorocznego Globa czy Oscara. Znacznie bardziej przekonująca aniżeli Streep w Julie&Julia.

h_anka

Za to dostał nominacje:
Musical jest nominowany między innymi w kategoriach najlepszy film komedia/musical, najlepszy reżyser, najlepsza aktorka, najlepszy aktor, najlepsza aktorka drugoplanowa, najlepsze kostiumy, najlepsza piosenka.

Zgadzam się również uważam, że nominacje są uzasadnione, nie wiem na co liczyła osoba zakładająca temat idąc na ten film, że będzie tam mordobicie czy pościgi!!!!
Nine to idealny film dla osób, które chcą bawić się na filmie a nie idą tylko po to żeby później dawać tak bezsensowne i nie istotne komentarze.
Może następnym razem zastanów się czy gatunek filmowy ci odpowiada bo jak nie to nie idź i nie zadawaj głupich pytań.