Ninja zabójca

Ninja Assassin
2009
6,3 18 tys. ocen
6,3 10 1 18346
4,6 5 krytyków
Ninja zabójca
powrót do forum filmu Ninja zabójca

Czekałem na naprawdę mocne kino akcji z fajnymi walkami. Fakt, tego drugiego w filmie jest pod dostatkiem i to całkiem ciekawie zrealizowanych.

Mocno kuleje tutaj fabuła, które jest sztampowa aż do bólu. Pod koniec, gdy już miałem nadzieję na fajną końcówkę (podczas walki Mistrz Uczeń + Mika) to dalej stała się rzecz żałosna. Ale nie o scenariusz tutaj chodzi.

Walki... Jak wspomniałem są fajnie zrealizowane (zdjęcia!). Na modłę komiksową - stąd sporo tryskającej zewsząd krwi. Ale ile to jest krwi! Całe hektolitry. "Kill Bill" może się schować ze wstydu. Do tego niezłe sceny w slow motion i walki "pseudo grapling hook'iem" :)

Ogląda się nieźle, ale po trailerach miałem nadzieję na znacznie mocniejszy film. Mimo wszystko polecam.

6/10

ocenił(a) film na 4
_illusion_

Witam. Ja sie nie troche rozczarowałem tylko ogromnie !!! Taki pomysł, tak super "zrobieni" Ninja (te wszystkie cienie i takie tam) to naprawde byla pierwsza klasa. Ale jak zwykle fabuła to juz katastrofa (gdyby jeszcze był tu watek miłosny to juz bym sie pociął;/) I jak zwykle w takim filmach jeden koleś zabija wszystkich ;/ Beznadzieja :(.

Podsumowanie:

Pomysł, efekty dobre a nawet bardzo dobre

Wykonanie - bardzo złe, fabuła fatalna

Moja ocena 4/10

ocenił(a) film na 6
Ctulhu

Chyba musisz się pociąć :-)

W filmie jest wątek miłosny. Tak naprawdę to nawet dwa :))

a) Raizo + ta młoda azjatka w zakonie (zapomniałem jak się nazywa)
b) Raizo + Mika

Ciach :)))