7,5 25 tys. ocen
7,5 10 1 25298
7,8 19 krytyków
Noce i dnie
powrót do forum filmu Noce i dnie

Kogo byście widzieli w głównych rolach??? I czy są w Polsce jacyś aktorzy którzy mogli by temu sprostać??

ocenił(a) film na 9
loczek0660

Chroń nas Boże przed takim zamysłem :) Moja odpowiedź: nie ma i nie będzie ;)

honey_filmaniak

Hahahahaha:))

ocenił(a) film na 10
loczek0660

Z młodego pokolenia? W żadnym wypadku. Przynajmniej ja nie widzę takich osób. Zresztą nie poprawia się ideału.

użytkownik usunięty
loczek0660

To byłaby profanacja! ;)

loczek0660

O Boże!Aż mnie zmroziło...

loczek0660

Nie ma takiej możliwości, Jadwiga Barańska i Jerzy Bińczycki to para aktorska, której nikt nie jest w stanie w żaden sposób dorównać. Nie wyobrażam sobie jakiejkolwiek innej wersji "Nocy i dni" - jest to zarówno literackie, jak i filmowe arcydzieło.

loczek0660

ja widziałbym w głównych rolach Agnieszkę Frykowską i Tomasza Karolaka :) :) :)

ocenił(a) film na 10
loczek0660

Gdyby patrzeć na zachowania bohaterów - Barbary - huśtawka emocji (furia i łagodność w jednej scenie) a przy tym stoicki spokój Bogumiła, to nikt inny nie przychodzi mi do głowy jak Kożuchowska i Karolak. Wiem, zaraz posypią się komentarze krytykujące ich oboje, co prawda nie przepadam za Kożuchowską, ale w "Rodzince.pl" grają parę idealnie i myślę że bardzo naturalnie. To jest oczywiście moja ocena, chociaż i tak nikt nie jest w stanie powtórzyć fenomenu Barańskiej i Bińczyckiego, ale tak tylko sobie dyskutujemy

majka1706

Jasne, że tak sobie dyskutujemy, więc luz blues, nikt się na nikogo nie rzuca ;) Ja dodam tylko, że jeśli już(o, zgrozo!) miałby powstać taki remake, to na pewno mamy w Polsce całe rzesze młodych, nieznanych nikomu aktorów, którzy mogliby sobie poradzić z takim zadaniem. Scena aktorska w Polsce nie tylko Karolakiem stoi.