Noce w Rodanthe

Nights in Rodanthe
2008
6,6 28 tys. ocen
6,6 10 1 27944
5,1 8 krytyków
Noce w Rodanthe
powrót do forum filmu Noce w Rodanthe

4/10.

użytkownik usunięty

Co za nudy... Jak dla mnie film kiepski. Jeden wątek ciągnie się przez cały film, do tego sceny gapienia się przez 2-3 minuty w ścianę, np. gdy Adrien-ne dzwoni do kogoś, żeby dowiedzieć się czegoś o Paulu i wtedy czeka na odpowiedź - w tym czasie nic się nie dzieje przez kilka minut. Najgorsza była ostatnia część filmu, gdy pisali do siebie listy i (SPOILER) Paul zginął - od tego momentu już prawie nic się nie działo, bo tylko wyjaśniali oko-liczności jego śmierci, Adrienne cały czas pogrążona w depresji płakała i czytała te jego listy - nic poza tym. Ogólnie film był baaardzo nudny, jedynie scena huraganu była w miarę ciekawa i dobrze nakręcona. No cóż, typowy melodramat, więc chyba nie dla mnie. Jest jeden plus tego filmu - to, że Paul zginął, czyli wiadomo, że nie będzie sequelu. ;p I mam jedno pytanie, jeśli ktoś zna odpowiedź: O co chodziło z tymi końmi na końcu? Bo ja nie rozumiem, ale może to dlatego, że przegapiłem pierwsze kilkanaście minut tego filmu. To moja opinia, ale jak ktoś lubi takie melodramaty to proszę bardzo. Moja ocena, tak jak w tytule tematu, to 4/10. Pozdrawiam. ;)

ocenił(a) film na 7

Melodramaty mają to do siebie, że nie ma w nich aż tak dużo akcji:) Ja zauważyłam więcej wątków, ale nie będę się rozpisywać, bo faktycznie trzeba lubić klimat melodramatów:) Dobre doprowadzają do łez:p

użytkownik usunięty
kinga709

Może, ale mnie jakoś nie zachwycił.

ocenił(a) film na 7

Rozumiem, dlatego nie dyskutuję, nie przekonuję, bo takie filmy trzeba po prostu lubić:)

użytkownik usunięty
kinga709

Właśnie. ;]

ocenił(a) film na 4

Też mi nie przypadł do gustu.
Z tymi końmi - mustangami to chodziło chyba, że jakiś czas wcześniej Paul się spytał jej kiedy przybiegną tutaj konie, a ona powiedziała, że tak daleko się nie zapuszczają.
Odpowiedział jej, że kiedyś tutaj dobiegną. Jak widać było pod koniec filmu tak się właśnie stało. Cóż za niesamowite;)
Ogólnie popieram twoją wypowiedź i ode mnie też 4/10.
P.S. Szkoda, że tak mała rólka Jamesa Franco.

użytkownik usunięty
lukasz12548

Dzięki za wyjaśnienie. :)