PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=258641}
7,2 6,0 tys. ocen
7,2 10 1 5998
6,3 6 krytyków
Nocna zmiana
powrót do forum filmu Nocna zmiana

Don Kichot od 20 lat walczący z wiatrakami na polach pustostanu myślowego elit IIIRP
Należy Mu się za tą niezłomną walkę ogromny szacunek.

Boskigrom

No i co z tego, te slowa padly z jego ust.

ocenił(a) film na 9
HAPPY_CHLOE_fw

To po co mówisz że programy mu się pomyliły? Skoro sam upominał prowadzącą.
jakie konkretnie "te słowa"?

Boskigrom

Jak sypal niesmacznymi dowcipami to myslal ze to program rozrywkowy.
Zgrywasz debila? Wiadomo o jakie slowa chodzi. Mam takie pytanie retoryczne, dlaczego mowiac o kongresie nowej prawicy nie mozna praktycznie nic dowiedziec sie o jej innych czlonkach a caly czas tylko jkm( bo to jednoosobowa firma)?

ocenił(a) film na 9
HAPPY_CHLOE_fw

Widocznie nawet nie znasz "tych słów" tylko jak debil klepiesz tu poglądy oburzonych mędrców z TVNu. Szkoda że nawet nie potrafisz wyrobić własnego zdania, tylko od razu przyjmujesz cudze za swoje.

Boskigrom

Czemu uważasz zbieżność poglądów z TVN za brak zdolności do wyrobienia własnego zdania, a zbieżność z JKM już nie?

ocenił(a) film na 9
razgrad

Oglądałem ten program i potrafiłbym zacytować coś na co się powołuję. Natomiast osoba Happy_chloe_fw nie oglądała prawdopodobnie tego programu dlatego nie potrafi zacytować "tych słów" tylko słyszała opinie oburzonych i bezmyślnie przyjmuje ich zdanie jako swoje.

Boskigrom

Ja cytowal go nie bede wklep sobie w google i poczytaj jak nie potrafisz to trudno. Wyskoczy cala masa bredni ktore on wypowiedzial. No wreszcie jest TVN! Ja swoje zdanie sam sobie wyrobilem twoje wyrobili ci siewcy prawdy tworzac w glowie wroga w postaci lewactwa, TVN i GW. Masz te same argumenty co 90% prawicowcow, wniosek jest jeden- zero myslenia.

ocenił(a) film na 9
HAPPY_CHLOE_fw

Nie będziesz bo nie oglądałeś, tylko słyszałeś opinie innych ludzi na temat "tych słów" - więc ją klepiesz dalej bo na własną opinię cię nie stać intelektualnie.

Boskigrom

Nie slyszalem lecz ogladalem oraz czytalem. Zobacz sam. Jesli jego partia sie go nie pozbedzie to niestety nie ma szans wygrac.

ocenił(a) film na 9
HAPPY_CHLOE_fw

Nie słyszałeś ale oglądałeś? To gratuluję że oglądasz bez fonii, nie dziwota że potem takie debilizmy. Co czytałeś?
Ja oglądałem i słyszałem.

Boskigrom

Nie slyszalem innych opini lecz ogladalem ten program oraz czytalem o tym.

ocenił(a) film na 9
HAPPY_CHLOE_fw

Po co czytałeś komentarze o tym programie skoro niby go oglądałeś? Potrzebujesz cudzej opinii mędrców którzy myślą za ciebie?

Boskigrom

Może był po prostu ciekawy? Nie wolno? Niemal każdy artykuł zawiera opinię, niezależnie od linii partyjnej medium.

ocenił(a) film na 9
razgrad

Jesteś jego adwokatem? Przecież widać na kilometr że gościu nawet nie oglądał tego programu tylko teraz rżnie głupa.

Boskigrom

Nie, jestem jego oficerem prowadzącym w FSB. Nie trzeba oglądać konkretnych programów, by dojść do wniosku, że Korwin bredzi.

ocenił(a) film na 9
razgrad

Dziękuję, właśnie przyznałeś się, że dochodzisz do wniosków nie na podstawie konkretnych wypowiedzi tylko na podstawie tego co ktoś inny za ciebie pomyśli. No bo przecież nie musisz znać tematu na który się wypowiadasz, ważne że jakiś mędrzec tobie powiedział jakie ma zdanie na ten temat.

Boskigrom

Do uznania JKM za kretyna wystarczyło mi przeczytać kilka razy jego blog. Tam też przeinacza GW, TVN itp.?
Nie udawaj, że pewni dziennikarze nie są dla ciebie bardziej wiarygodni a inni mniej. To samo z politykami. Po prostu masz innych "mędrków", ale to nie znaczy, że druga strona nie ma argumentów.

ocenił(a) film na 9
razgrad

Jeśli czytałeś - ok miej swoje zdanie, ale nie pozwól by ktoś za ciebie myślał. Jeśli ktoś kogoś nazwał kretynem nie powtarzaj tego dalej, sprawdź sam.
Wg mnie dobry dziennikarz przedstawia fakty, a nie dołącza do niech swoich poglądów i opinii na dany temat. Fakty w TVNie zazwyczaj są okraszone dodatkową opinią dziennikarza co on o tym sądzi. Tworzy się negatywne tło do niektórych polityków samym komentarzem mędrcy.

Boskigrom

Dla porownania. Te drugie pytanie jest jeszcze glupsze niz te pierwsze.

ocenił(a) film na 9
HAPPY_CHLOE_fw

Pytania retoryczne nie są głupie. Po prostu nie możesz na te pytania odpowiedzieć szczerze jednocześnie nie kompromitując się.

ocenił(a) film na 10
HAPPY_CHLOE_fw

Oj, jak mi przykro.. dostali się do parlamentu.

Tefors

No i co z tego

BelzeBoobies

Co ma do tego szowinizm? Ma dobre poglady gospodarcze.. to co mysli o czyms innym ma niewielkie znaczenie

Al_Bundy

Szybkie ćwiczenie myślowe: masz 8 lat, jedziesz na wycieczkę, kieruje pedofil, ale bardzo dobry kierowca. Mentalnie jesteś dorosły i masz świadomość, że ten czlowiek może być potencjalnie niebezpieczny. Wiesz rownież, że jako 8 latni dzieciak w razie czego nie będziesz się w stanie przed nim obronić. Na dworze deszczowa noc, autokar widny i przytulny. Zapadasz w drzemkę, czy może jednak...

BelzeBoobies

Pedofile z reguly nie gwalca dzieci.. 1-3% pedofili zgwalcilo dziecko a inni albo sie lecza, albo wstydza, albo staraja ukryc.. WIeksze prawdopodobienstwo ze zgwalci mnie homos lub ciebie hetereseksualista.. Czyny pedofilskie nalezy karac ale sami pedofile nie sa niczemu w gruncie rzeczy winni...

Zxreszta JKM nigdzie nie chcial ograniczac prawa kobiet.. Wiekszosc przykladów ktore tu podalas sa wyssane z palca ale mniejsza z tym... JKM nigdzie nie mówil ze chce ograniczyc prawa kobiet.. wyrazal swoja opinie.. jakby chcial siala zmuszac kobiety do gotowania to sprzeczalo by sie z idea tego ze panstwo nie moze sie wtracac w zycie rodziny, i gospodarke.. JKM chce panstwa w 100% minimalnego. Zreszta w USA rzadzi rasista i komletny idiota a nikt nie narzeka.. Gospodarka to wartosc nadrzedna w panstwie

ocenił(a) film na 3
Al_Bundy

Skoro pedofile nie gwałcą dzieci to w takim razie kto to robi? Skoro homoseksualista lub heteroseksualista zgwałci dziecko to nie staje się automatycznie pedofilem? Czy potrzebuje jeszcze coś zrobić, żebyś go sklasyfikował jako pedofila? Zapomniałem przecież, że "Pedofile z reguly nie gwalca dzieci.. "
"Zreszta w USA rzadzi rasista i komletny idiota a nikt nie narzeka.." Yes, we camp mam nadzieję, że ten cytat z USA odświeży Ci pamięć.

przemyslaw18

Dzieci gwalca pedofile.. ale nie każdy pedofil gwalci dzieci. Pedofilia jest wykolejeniem ale nie wiaze sie zbytnio z czynami pedofilskimi... Wiekszosc pedofili nie skrzywdzila by dziecka.. niektózy nawet sie lecza... 1-3% pedofili to gwalciciele - ich nalezy zamykac w obozach pracy.

Jak ktos zgwalci dziecko to nie staje sie automatycznie pedofilime.. CO innego jak pociagaja go tylko dzieci a co innego jak tlyko jedno dziecko.. niektore 12latki wygladaja jak 20latki zas pociag do jednego dziecka nie jest jeszcze pedofilia..

Pedofilia to pociag do dzieci... i tylko pociag.

ocenił(a) film na 3
Al_Bundy

" niektore 12latki wygladaja jak 20latki" to wtedy przed sadem zostanie uniewinniony, nie o tym mowa. Chodzi o samo skonkretyzowanie, czy kazdy kto zgwalcil dziecko jest pedofilem czy nie
"zas pociag do jednego dziecka nie jest jeszcze pedofilia.." a co w przypadku gdy dochodzi do czestych gwaltow jednego dziecka? Czy po zgwalceniu jednego dziecka mozna miec pewnosc ze nie zrobi tego ponownie tej samej osobie lub innej?

przemyslaw18

Ktos kto gwalci dziecko jak najbardziej jest pedofilem jesli go to podnieca.. Nie mniej jednak nie kazdy pedofil to gwalciciel.

Pociag do jednego dziecka to jeszcze nie jest pedofilia... To sie jakos nazywa ale zapomnialem. Jesli do jednego dziecka czujesz pociag to nie jestes pedofilem.. Musisalbys czuc do wielu.. tak samo jak pociag do jednego faceta nei czyni z ciebie jeszcze homosia....

Gwalcicieli nalezy karac ale po prostu gwalcicieli - to czy pedofil czy nie, nie ma tu nic do rzeczy.

ocenił(a) film na 3
Al_Bundy

No dobrze, ale jeśli czujesz pociąg tylko do jednego dziecka swojej córki to dalej jest jedna osoba, ale gwałcisz regularnie, czy w takim razie nie da się zakwalifikować tego jako pedofilię?
"Gwalcicieli nalezy karac ale po prostu gwalcicieli - to czy pedofil czy nie, nie ma tu nic do rzeczy" Według mnie ma to do rzeczy, czy ktoś gwałci dziecko, które może mieć później problemy ze stosunkami interpersonalnymi, a gwałtem na podstarzałej osobie z Alzheimerem.

przemyslaw18

Ja bym zakwalifikowal jako pedofilie ale wg. naukowcow jak odczuwasz pociag do jednej osoby np. jestes mezczyzna i odczuwac pociag do innego mezczyzny to nie czyni z ciebie jeszcze homoseksualisty.. nie mniej jednak pociag do jakiegos dziecka to dalej dewiacja. Ja bym to nazwal pedofilia ale ja sie nie znam na tym.

Gwałt to gwalt - zgwalcisz i musisz zostac ukarany.. za dziecko ew. wiecej bo nie moze sie bronic. Gwalty na tle homoseksualny, heteroseksualnym, pedofilskim itp. powinny byc karane.. Tzn. jak udowodnia ze to gwalt.. Trudno jest udowodnić gwalt... Chyba najtrudniej ze wszystkich przestepstw... w malzenstwie to juz w ogole jest niemozliwe.

ocenił(a) film na 3
Al_Bundy

Co do udowodnienia to od tego są ślady biologiczne, a czasami też ślady walki naskórek pod paznokciami itp, ale masz rację to niewystarczające. Sam nie będę się zagłębał w tą dziedzinę, bo specem nie jestem.

przemyslaw18

Slady biologiczne.. ludziue czesto uprawiaja seks, czasem nawet bardzo dziki.. to nie dowód.

ocenił(a) film na 3
Al_Bundy

"Slady biologiczne.. ludziue czesto uprawiaja seks, czasem nawet bardzo dziki.. to nie dowód." Skoro nie jesteś biologiem to nie zauważysz różnicy, tak samo jakbyś nie rozróżnił odcisków palców raczej, więc w ten temat nie będę się zagłębiał. Dla mnie temat zakończony.

przemyslaw18

Ale czym gwalt w sumie rózni sie od seksu? Niczym... Istnieje zalozenie ze seks jest delikatny i nie dohdozi w nim do bicia.. Nigdy nie byli w mojej wsi... Tu co druga kobieta jest jednoczesnie zadowolona i wyglada na nieźle sponiewierana.

ocenił(a) film na 3
Al_Bundy

"Ale czym gwalt w sumie rózni sie od seksu? Niczym... Istnieje zalozenie ze seks jest delikatny i nie dohdozi w nim do bicia.. Nigdy nie byli w mojej wsi...' Chciałbym to zostawić bez komentarza, ale nie jestem w stanie. Po prostu nie jestem w stanie, bo kiedy 16-latek raczej nie wyściubiający głowy ze swojej wsi( chodzi mi o to, że nie patrzący globalnie) Próbuje mi wmówić, że gwałt i seks to jest to samo nie wytrzymuję już.
"Ale czym gwalt w sumie rózni sie od seksu?" Poczytaj sobie w podręczniku od biologii, albo i tym bardziej szczegółowym z anatomii jakie procesy zachodzą w ciele kobiety w czasie seksu, a jakie nie zachodzą w czasie gwałtu.
Później za to nie znając krzywej Raffera, badań naukowców i poważnych ekonomistów a nie ludzi po szkole policealnej( przy której nie potrzeba chyba nawet matury) z informatyki, tłumaczy mi krytykując jedynie inne poglądy niż liberalizm nie rozumiejąć liberalizmu.
Reasumując jesteś, albo cierpliwym trollem, albo usłyszałeś w telewizji lub zobaczyłeś w internecie pana Janusza Korwina-Mikke, który wypowiada się ze swadą i mówi ciekawie i poznałeś jego ogólne argumenty. Uznałeś, że wizja, którą roztacza jest niesamowita, a jako korwinista będziesz mógł błysnąć przed ludźmi swoimi zdecydowanymi poglądami i być drugim Korwinem-Mikke, który "masakruje lewaków", dlatego obrałeś sobie za cel portal filmowy, a nie jakiś ekonomiczny i udajesz znawcę, nie znając historii, ekonomii, prawa i co najgorsze przekłamując rzeczywistość, przez chociażby upraszczanie jej i podawanie bez zagłębienia się w tematykę przykładów, a dodatkowo prowadzisz "politykę negatywną" krytykując inne ustroje nie mówiąc niczego konstruktywnego na temat swoich poglądów. Czujesz się pewnie przybity pewnie, więc pozwolę Ci udać, że nie zauważyłeś tego komentarza i ulotnić się po angielsku, bo przynosisz wstyd prawdziwym liberalów. ( W sumie nawet nie mógłbym stworzyć tematu "przemysław masakruje korwiniste/liberała, bo po prostu na takie określenie trzeba zasłużyć).

przemyslaw18

Ja nie wmawiam ze gwalt i seks to jest to samo.. gwalt to seks bez zgody jednej ze stron (zwykle kobiety). Jednak brutalny seks niewiele rózni sie od waltu.

Nie jestem trollem. Wszystkie ustroje byly wyprobowane.. wypalil tylko kapitalizm. Socjaldemokracja, komunizm, faszyzm, socjalizm.. to wszystko badziewia. Tylko kapitalizm jest uczciwym i sprawiedliwym ustrojem.

ocenił(a) film na 3
Al_Bundy

Miałeś okazję się wycofać, ale jak widzę dalej nie mówisz nic konkretnego, więc żyj w swoim wyimaginowanym świecie dalej.
"Socjaldemokracja, komunizm, faszyzm, socjalizm.. to wszystko badziewia. Tylko kapitalizm jest uczciwym i sprawiedliwym ustrojem." gdybym podał Ci neoliberała, socjalliberała i konserwatywnego liberała to byś nie wiedział, gdzie masz przód, a gdzie tył. Fakty proszę, masz jakieś prawdziwe statystki? Cokolwiek co potwierdza Twoje tezy?

przemyslaw18

Ja nie zyje w wyimaginowamy swiecie. Przeciez pisze tylko fakty.

Co tu potwierdzac? Juz w teorii kapitalizm jest najuczciwszy.. w kapitaliźmie każdy ma tyle na ile zapracuje - to jest sprawiedliwe. W komuniźmie ma po równo - skrajnie niesprawiedliwe. w faszyxmie to tylko trybik w maszynie który zyje by pracowac, w socjaldemokracji daja kazdemu wedlug potrzeb.. sprawiedliwe jak cholera. Jak znajdziemy definicje kazdegj idealogi, ustroju gospdoarczego itp. to kapitalizm zawsze bedzie najuczciwszy.

ocenił(a) film na 3
Al_Bundy

"Co tu potwierdzac?" masz rację, że liberalizm jest najlepszy, tylko, że nawet nie zakładasz sytuacji co się stanie jak Ci się noga podwinie. Dodatkowo po kilku lekcjach WOSu nie słuchając do końca nauczycieli zgrywasz cwaniaka na forum filmowym.
" W komuniźmie ma po równo" Zapomniałeś chyba, że istniały tam różnice w zarobkach oraz w ilości przyznawanych produktów choćby.
"w faszyxmie to tylko trybik w maszynie który zyje by pracowac" tutaj nawet nie jesteś w stanie zinterpretować równości, bo typów równości jest kilka, a żaden ustrój nie posiada czystej idei jednego rodzaju sprawiedliwości.
"w socjaldemokracji daja kazdemu wedlug potrzeb" coś się poprzestawiało, bo to gospodarka rynkowa z uwzględnieniem jedynie potrzeb socjalnych.
Dobrze, że nie próbowałeś się odnieść do porównaniua neoliberalizmu, socjalliberalizmu i konserwatywnego liberalizmu, bo by był wstyd na całą Polskę.

przemyslaw18

WOS to propaganda na której za wyrazenie pogladów zanizaja oceny.. Nic tak niie robi czlowieka debilem jak panstwowa edukacja. Jesli podwinie mi sie noga to bedzie moj problem z ktorego spróbuje wyjsc.

W definicji w komunizmie wszystko jest po równo..W ZSRR byly różnice ale i tak wiekszosc padala z glodu wiec niewielie.. w korei pólnocnej praktycznie nei ma.. tyle ze w Polsce komunizmu (prawdziwgo) nigdy nie bylo. Byl socjalizm na tle totalitaryzmu i faktycznie rzadzily komuchy.. Ale nie da sie tak idiotycznej idealogii wprowadzic w 100% w życie a kazdy powie ze w Polsce za komuny bylo lepiej niz w Korei Polnocnej czy ZSRR.

W faszyźmie równosc nie ma wiec nie iwem skad ci sie to wzielo..

Przeciez mówie - jesl inie maja co zrec to daja im pieniadze.. kazdemu wg. potrzeb.

Alex ja sie odnioslem.. w kapitaliźmie dostajesz tyle na ile zapracujesz.. ustrój niemal idealny.

ocenił(a) film na 3
Al_Bundy

"WOS to propaganda" "W faszyźmie równosc nie ma wiec nie iwem skad ci sie to wzielo.." i historia to też propaganda, bo faszyzm uznający kult siły, przekazuje, że każda jednostka otrzymuje tyle na ile zapracuje i na tyle na ile jest silna, jeśli można tak ująć.
Niestety, ale dostając słabe oceny, WOS stał się narzędziem propagandy, więc dziękuję za rozmowę z niezrównoważonym emocjonalnie 16-latkiem, który kłamie, naciąga a i tak na koniec uważa, że ma rację, bo dostał słabą ocenę to w takim razie jest to narzędzie propagandy, podobnie jak matematyka, bo tej nie chciałeś się dotknąć mimo moich usilnych próśb, byś udowodnił cokolwiek, a skoro zrezygnowałeś z danych sobie szans dziękuję za rozmowę, a i WOSu się lepiej ucz zanim zaczniesz rozprawiać o polityce i na deser zastanów się nad różnicami między liberałami, socjalliberałami, socjaldemokratami i neoliberałami. Powodzenia.

przemyslaw18

Przeciez to potwierdzenie tego co sam napisalem..

Oceny nie maja tu nic do rzeczy - Sam obowiazek chodzenia na te glupoty mnie razi.. pozytycznych lekcji jestk ilka.. moze 2-4.. a dzieci musza chodzic na okolo wiecej..

Z matematyki orlem nigdy nie bylem ale to oprócz Polskiego najwazniejszy przedmiot w szkole..

Przeciez wiem co to socjalliberalizm, socjaldemokracja itp.

ocenił(a) film na 3
Al_Bundy

" oprócz Polskiego najwazniejszy przedmiot w szkole" polskiego pisze się z małej litery, dobrze, że wiesz gorzej, że nie pokazujesz tego jak nie zauważasz różnic między ustrojowych. Dzięki za ten post. Żegnaj.

przemyslaw18

Alez ja widze roznice miedzy ustrojowe..Chociaz miedzy wszelkimi masciami lewicy jest ihc bardzo niewiele

ocenił(a) film na 7
flowenoll

Racja! Wielu ludziom daje nadzieję na lepszą Polskę, ale nie oszukujmy się - u nas jeszcze daleka droga. Ja sympatyzuję z UPR, uważam, że i ta partia, i Nowa Prawica mają podobne poglądy, jednak małe szanse na wygraną w wyborach, bo ludzie są za głupi, ograniczeni..? Nie chcę nikogo urazić, ale większość ludzi jest głupia - zastanówcie się zanim zanegujecie, to jest wada demokracji. Faktycznie, czasem Korwin zachowuje się jak "oszołom", ale można mu wybaczyć kilka "wpadek". Facet jest po prostu szczery i bezpośredni, za co chwała mu. Nie jest już młodzieniaszkiem, ale na pewno w wielu zaszczepił te dobre idee. Mam nadzieję, że dożyję dnia, kiedy prawdziwa partia konserwatywno-liberalna dojdzie do władzy...

ocenił(a) film na 9
agata_kolacz

Nie mają szans wygrać w wyborach bo nawet wystartować porządnie nie potrafią. Organizacja, którą pokazała Nowa Prawica, czy jak ta kolejna partia Korwina się nazywa, przy okazji ostatnich wyborów parlamentarnych to dno i 3 metry mułu.
Korwin jest szczery, jest bezpośredni, ale już dawno stracił kontakt z rzeczywistością.

ocenił(a) film na 7
xUmcyk

Wystartować porządnie co to znaczy? Racja, Korwin jest nieco 'oszołomski" chwilami, ale jest tez partia UPR, z którą on już nie ma nic wspólnego, postulaty głoszą nawet bardziej realne niż Korwin, ale żeby "porzadnie" wystartować jak to ująłeś, trzeba jeszcze zebrać podpisy, tylko jak o zrobić, skoro co pięćdziesiąta osoba się zgadza. Tracę nadzieję. Ludzie nie chcą, więc zostaje im Tusk i jego rewelacje. Brawo

ocenił(a) film na 9
agata_kolacz

Porządnie to znaczy w całej Polsce. ;) Co do reszty.. Już nawet pisać się nie chce.

ocenił(a) film na 9
agata_kolacz

Co prawda bylibyście sporo mniejszym złem od polszewików, postkomunistów czy skrajnych endeków ale jednak także w tej kwestii uchowaj Boże przed takim nieszczęściem:). Po co ludzie mają na was głosować skoro już mają trzy inne rusofilskie ruchy wcześniej wymienione do zagłosowania - nie jesteście oryginalni:).