Jednakże telewizje czy to płatne czy też nie zapomniały o tym arcydziele
amerykańskiej kinematografii i jak na razie mimo tego że film zgarnął Odcara to zdobył raptem 204 głosy.Jak dla mnie ten film to arcydzieło pokazuje prawdziwą stronę Nowego Yorku , podróż głównego bohatera przypomina zejście do piekła , kolejny atut tegj produkcji to muzyka , osobne arcydzieło , montaż , reżyseria , gra aktorska no i scenariusz.
Wystawiłem już dawno 10/10 i dodałem do ulubionych mam nadzieję że jak jakaś telewizja się odważy go wyemitować to też dacie mu 10 lub 9.Pzdr.
Gdyby film się pojawił w erze internetu już dawno miałby 1000 głosów.
Film jest rewelacyjny.
Popieram w stu procentach, jeden z moich ilubionych obaj panowie swietni - szczegolnie dustin hoffman jako ratso, scena w ktorej odpala zapalke od ruszjacej taksowki jest swietna. Hoffman to geniusz. I ta muzyka harry'ego nilsona. Miodzio. Chyba najlepsza filmowa pisenka jak slyszalem, rain drop keep falling on my head z butcha cassidego i sundance kida jej tylko dorownuje.
Dzisiaj kupiłem chyba jedyną sztukę jaka była w mieście(sporo się za nim nalatałem)i jestem zachwycony!!!!!Piękny film;)
Co tam się przejmować tymi, którzy nie słyszeli o tym niewątpliwie arydziele - tylko ich strata.