Może mi ktoś wyjaśnić dlaczego Dustin Hoffman wymieniony jest na 10 miejscu w obsadzie,a
więc dopiero po kliknięciu na ,,zobacz pełną obsadę''? Taka sytuacja zdarza się często na
Filmwebie i wielokrotnie zastanawiałem się co jest tego przyczyną ,bo przecież nie porządek
alfabetyczny.Czyli co? Losują kolejność czy ogłoszony jest jakiś konkurs na zastosowanie
najgłupszego pomysłu na tego typu portalach?
Z mojego przyglądania się obsadom podawanym na FW wynika że na ogół (zawsze?) są one kopiowane z portalu imdb. To i dobrze - imdb to rzetelne i wiarygodne źródło. Na imdb zawsze albo prawie zawsze obsada podawana jest w takiej kolejności jak na filmie. A z kolei na filmach bardzo często obsada podawana jest w kolejności w jakiej postaci pojwiają się na ekranie. Zatem jeśli jakaś ważna postać, nawet główny bohater, nie pojawia się od początku tylko po jakimś czasie to jest tak zapodany. Ale też prawie zawsze aktorzy-gwiazdy są prócz tego wymieniani na samym początku filmu.
Jeśli chodzi o obsadę "Nocnego kowboja" na FW to tu jest kompletny miszmasz - kolejność jest inna niż na filmie i imdb. Pewnie coś się popieprzyło ze skryptem do robienia obsady. Albo ten co ją robił był naprany/najarany... Albo może senny.