PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=622318}
5,6 104 tys. ocen
5,6 10 1 103889
4,8 46 krytyków
Noe: Wybrany przez Boga
powrót do forum filmu Noe: Wybrany przez Boga

Czy jest to produkcja familijna (z jakiegoś powodu dali nam dubbing), strikte fantasy (Bóg, czy szatan
się nie liczą, mam na myśli takie elementy jak czary, potwory itd), dramat religijny (jak np Pasja), czy
w zasadzie wszystko naraz?

szmyrgiel

Nie ma w filmie dubbingu. Sa napisy.

EwaAnna1992

W kinie widziałem plakat i napisane na nim było "również z dubbingiem" i na stronie Heliosa (przynajmniej we Wrocławiu) też jest napisane, że mają seans z dubbingiem na 9.00 rano.

szmyrgiel

Dubbing daje się wtedy i tylko wtedy, gdy dystrybutor uważa, że mu się to opłaca. Nie musi to być ani film familijny ani fantasy ;)

Jest dubbing. Niestety tylko w 2D, ale jest.

AtoMan

Dubbing jest tylko w 2D. Dystrybucje chcą sobie nabić w ten sposób portfele bo wiadomo że nikt nie pójdzie na gówniany dubbing dlatego każdy wybiera jeszcze bardziej gówniane 3D na które bilety są droższe niż 2D. Ale z dwojga złego lepsze 3D niż kaleczny dubbing. W bardziej cywilizowanym kraju zapewne są wersje 2D z napisami, 3D z dubbingiem i tak dalej. Niestety nie takie rzeczy w Polsce.

EDIT: A jednak okazuje sie ze przy tym filmie jest i wersja 2D z napisami. Coś nowego.

Anakin_Skywalker

Widziałeś przynajmniej ten dubbing mózgu?!

GalaQXus

po pierwsze: jak można WIDZIEĆ dubbing? Jak już to można słyszeć. Po drugie: tak

Anakin_Skywalker

To teraz bardziej rozumiem tą wypowiedz, no cóż dubbing zawsze ma to do siebie że czasem "kaleczy" głosy oryginalnych czy zmienia kwestie dialogów aktorów co nie znaczy że jest gówniany

ocenił(a) film na 6
Anakin_Skywalker

Ano właśnie. Byłem, wybrałem wersję z napisami, była też dubbingiem. Po co to wymyślanie i wielkie słowa o Polsce, lepiej sprawdzić wcześniej w repertuarze... Zawsze - zanim się wypowiesz, dowiedz się.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
wiedzma_na_bosaka

Wynocha z tego forum

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
wiedzma_na_bosaka

Wynocha lalki Barbie czekają

ocenił(a) film na 2
szmyrgiel

Psychodeliczny pseudofilozoficzny pierd, trochę podobne do Drzewa Życia.

szmyrgiel

Nie jest to produkcja ani familijna, ani fantasy. Bardziej dramat. Ale ogólnie cała historia jest przesycona alegorią, biblijną mistyką i metaforyką, że nie jest to film dla każdego. Na pewno nie jest to film dla dzieci, o tym jak Noe budował Arkę dla zwierzaczków. Dziecko zrozumie na opak, nie zrozumie wgl albo na dodatek się wystraszy.

(podejrzewam że myślisz, że dubbing z myślą o dzieciach; cóż jeśli tak, to pomysł nietrafiony)

NiinaX

kurde to jest historia o wymordowaniu przez Boga całej ludzkości - powinno być strasznie a nie dla dzieci :D
a chyba jednak jest - dla dzieci