PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=622318}
5,6 104 tys. ocen
5,6 10 1 103917
4,8 46 krytyków
Noe: Wybrany przez Boga
powrót do forum filmu Noe: Wybrany przez Boga

Jak wyszedłem z filmu to miałem wrażenie, jakby twórcy ustalali tytuł na takich zasadach jak
naszym rodzimym filmie "Superprodukcja".

Film z historią Noego ma wspólny tylko główny motyw fabularny. Cała otoczka, charaktery
głównych postaci, świat przedstawiony - nic się nie zgadza. Fabuła zmyślona przez twórców etc...
sporo przewinień, jak na ekranizację historii mieszczącej się na kartce A5 maszynopisu).

Oczywiście jest to kino zgrabnie zrealizowane - ładne plastycznie, z dobrymi aktorami, sprawnie
wykonane etc. tylko czemu w tytule jest "Noe"? Równie dobrze tytuł mógłby być "Pan
Wołodyjowski".

ocenił(a) film na 2
jorwa

Nie wiem w jaki sposób ta historia mieści się na kartce A5, skoro żeby ją pomieścić zrobili cały komiks, no ale jak tam sobie chcesz.

ocenił(a) film na 3
jorwa

Dokładnie, też nie rozumiem zamysłu twórcy. Może chciał zarobić na nieświadomych widzach, może chciał im wrzucić do głów nieprawdziwą wersję biblijnej historii.
Dla mnie to jest bez sensu. Można było zrobić podobny film, bez mieszania do tego biblii a można też było podstawić tam tak jak piszesz kogokolwiek np, Obamę i przedstawić alternatywną historię jego życia, bo taki mam kaprys.

Takie przekręty w celu szkalowania jakichś idei i osób a nawet nacji są dość dobrze znane, np, alternatywna wersja 2 wojny w której to występują "Polskie obozy śmierci". Ale "taka wizja artysty, co mu pan zrobisz?"