PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=622318}
5,6 104 tys. ocen
5,6 10 1 103918
4,8 46 krytyków
Noe: Wybrany przez Boga
powrót do forum filmu Noe: Wybrany przez Boga

Szkoda mojego czasu, który mógłbym spędzić w bardziej produktywny sposób, np. grając w gierki
na Facebooku. Powiem tylko tyle - w tym gniocie rzekomo opartym o księgę Rodzaju jest motyw o
ewolucji gatunków :D

ocenił(a) film na 3
Sunver

Czyli te wszystkie głosy, że film oderwany jest od rzeczywistości są nieprawdziwe?

ocenił(a) film na 8
Sunver

film jest oparty na historii noego nie na bibli ;) zuważ nawet, że w filmie nie ma słowa Bóg.

Wszscy teraz bedą się czepiac o to, że w bibli było inaczej.... Trochę otwartosci umysłu ludzie :)

ocenił(a) film na 3
cherie_filmweb

Wiem, wiem. To samo z Kamieniami na szaniec. Nie można się dowiedzieć czy film jest dobry, tylko, że Alka nie było. Problem większości osób wierzących polega na tym, że Biblię traktują dosłownie. Nie rozumieją, że to zbiór przypowieści obrazujących pewne życiowe sytuacje, które tym mniej rozgarniętym mają obrazowo przedstawić zasady moralne i etyczne. Mnie bardziej interesuje czy sama historia jest ciekawa i dobrze zagrana/zrealizowana, a nie czy jest zgodna słowo w słowo z Biblią. Czy da się to oglądać, czy wciąga, czy jest się ciekawym co dalej?

ocenił(a) film na 8
redrooster

ja jestem anty religijna i poszłam na ten film tylko ze wzgledu na rezysera. Dla mnie b dobry. przypomina Źródło. Dobrzy aktorzy. Mi bardzo szybko minął. przepiękne ujęcia i kadry.

ocenił(a) film na 8
cherie_filmweb

Na jakiej wersji byłaś?? 3D, czy 2D bo jestem ciekaw efektów w trójwymiarze. ;]

ocenił(a) film na 8
Dann

3D.
po grawitacji 3D nie powala mnie juz w innych filmach. Chyba lepiej by na płasko sie to ogladało - bo jest może kilka scen gdzie to ma sens.