PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=651443}
7,0 97 tys. ocen
7,0 10 1 96670
6,0 21 krytyków
Non-Stop
powrót do forum filmu Non-Stop

non stop !

ocenił(a) film na 8

Poleciłby mi ktoś ten Film?warty obejrzenia,bo ja też takie lubie

ocenił(a) film na 9
szymania11

Zalezy czego oczekujesz. Ten film to taki "Taken" w powietrzu :) Zdecydowanie lepszy od Taken 2, gorszy od Taken 1 ale mniej wiecej podobny do Unknown. Prosty film akcji, ktory trzyma w niesamowitym napieciu a potrafii tez zaskoczyc fabula. Jak lubisz tego aktora mowiacego... "Listen to me now carefully..." to na bank polubisz ten film. Osobiscie goraco polecam jako fan Liama Neesona.

ocenił(a) film na 8
Lobocop

Pod jakim względem gorsze od Teken?
Jedynym aspektem łączącym oba filmy jest jeden aktor oraz motyw porwania, który w obu filmach różni się diametralnie.
szymania11 idź na film bo warto.

ocenił(a) film na 9
1995

Taken mial:
- bardziej dopracowany scenariusz
- generalnie ciekawsza historie
- lepsza gre aktorska
- "wiecej" Liama Neasona :) jezeli wiesz o co mi chodzi ;)

"I will look for you, I will find you, and I will kill you"

ocenił(a) film na 8
Lobocop

"- bardziej dopracowany scenariusz
- generalnie ciekawsza historie
- lepsza gre aktorska
- "wiecej" Liama Neasona :) jezeli wiesz o co mi chodzi ;"

Idąc tym tropem, lepszym filmem od Non-Stop był "Lista Schindlera", ale co one mają wspólnego?
Gdyby odpuścić aspekt "więcej" Liama, to mam 100 filmów lepszych, ale znów jaki jest sens je porównywać?

Jako że Uprowadzoną oglądałem już z 10 razy, jak nie więcej, to teraz wybrał bym Non-Stop, ale gdy i tę produkcję obejrzę n-razy to zobaczymy na co między tymi 2oma tytułami gdy mnie ściśnie ochota, ale i tak nie będę patrzył na to w kategorii - wybiore ten bo lepszy, ale wybiore ten, który będę po prostu chciał, opierając się na subiektywnych odczuciach, humorze, pogodzie za oknem :).

ocenił(a) film na 9
1995

Jezeli ktos bedzie chcial zrozumiec o czym mowie to zrozumi jezeli nie, to nie... proste jak gwodz. Nie mam zamiaru wchodzic w gierki z kolejnym uzytkownikiem, ktory musi koniecznie udowodnic komus, ze znajdzie dziure w calym. Dla mnie Non-stop nie jest tak dobry jak Taken. Tyle w tym temacie.

szymania11

Może najprościej, świetny film akcji, który nie znudzi się do ostatniej minuty! Właśnie wróciłam z kina :D

ocenił(a) film na 4
RodznekCzerwony

Świetny?!?!

Może pierwsze 20 min. powoduje, że coś ciekawego intryguje widza. A później film się robi absurdalnie żałosny.
Rozumiem, że Amerykanie nie mogą robić zbyt inteligentnych filmów. Jednak to już przekracza granice. Scena z latającym pistoletem no normalnie masterpiece. Film całkowicie pozbawiony logiki i sensu.
Zakończenie to chyba napisali na kolanie, przy kręceniu zauważyli, że zostało im 10 min taśmy więc zrobią najgłupsze zakończeni w historii.

Jeśli ktoś ma iść do kina to zdecydowanie nie polecam. Mimo, iż jestem fanem Liama i dla niego poszedłem na ten film, teraz czuję się mocno rozczarowany.
Ode mnie takie mocne 4/10 :)

ocenił(a) film na 9
RodznekCzerwony

Wczoraj byłem w kinie i film bardzo mi się podobał.

Bardzo fajne ujęcia kładące podejrzenia na niemal każdego z pasażerów :)

ocenił(a) film na 9
RodznekCzerwony

+1 dla RodzynekCzerwony

@maxio13, jezeli ktos potrafii wyluzowac na filmie a nie traktuje kazdy film jak polski hiphop (to moj rap i moja rzeczywistosc), to sie spodoba.

I co z tego, ze zakonczenie jest tanie, ze film nasiakniety jest poprawnoscia polityczna, ze lata tam jakis pistolet... (ty tez latasz w autobusie przy ostrym hamowaniu), oczywiscie bylo pare glupot w filmie (ale na tytul pozbawionego logiki i sensu nie zasluguje), no ale tak jak mowie, trzeba umiec podejsc do filmu na luzie i tyle.

Dla tych co lubia odejsc od szarej rzeczywistosci, goraco polecam.

Lobocop

Bardzo dobrze powiedziane. Idze się na im żeby nie znajdywać w nim samych błędów tylko dla rozrywki, chyba po to w ogóle stworzono film i kino.

maxpio13 Skoro uważasz że ciekawe było tylko 20 min filmu, to czemu nie wyszedłeś? Bo z Twojej wypowiedzi wynika, że już po tych 20 min wiedziałeś kto kim jest i jak się skończy...

ocenił(a) film na 7
szymania11

Nie jestem fanem gatunku, ale byłem dziś i naprawdę dobrze mi się na nim bawiło. Film nieco przewidywalny, ale mimo tego trzyma napięcie.

PS. Dziwnie mi się oglądało film, gdy na portalach newsy o uprowadzonym zaginionym samolocie z 240 pasażerami...