Nowa Ziemia

Novaya Zemlya
2008
6,4 1,5 tys. ocen
6,4 10 1 1536
Nowa Ziemia
powrót do forum filmu Nowa Ziemia

Tylko rRosjanie mogli nakręcić taki szmelc.Z początku myślałem,że to czeski film..
-po 2 miesiącach wpieprzali się nawzajem..yhhmmm
-strażników kilkunastu a więźniów kilkaset..gdzie bunt?
-każdy rosyjski więzień to debil..
-samolot po katastrofie odpicowany i zdatny do lotu..
-paplają się w wodzie jak by byli na Majorce..
to jakaś pomyłka..ten film...

Oglądam wiele rosyjskich filmów,bo jest ich wiele,ale bez przesady..a tu sama przesada,większa jak w Matrixie..

zygi_x

Większa? Tu nie chodzi o przesadę. Przesłuchaj jeszcze raz dialogi. To nie jest gadka na poziomie "Na wspólnej", czy "Pierwsza miłość". Oni tam mówią ciekawe rzeczy.

ocenił(a) film na 7
mongoloid

:) nu! po raz kolejny widzę ze masz racje co do filmu

a co o Nowej ziemi- arcydzieło to to nie jest (mam dziś zawyżone wymagania po obejrzeniu Stalkera) ale jak dla mnie i ten film jest dobry. moze nie każdy ma takie degeneracje umyslu jak ja, ale dla mnie Kola (chyba tak mial na imie) fascynująca postać. uwielbiam w filmach takich psychopatów.

widocznie mam ogromne szczęście ale nie trafiłam jeszcze na "ruski" film który mogłabym ocenić bardzo negatywie

ocenił(a) film na 6
zygi_x

nie napisałęś jeszcze o poziomie dialogów i gry aktorskiej pojawiających się na końcu amerykanów. imo NAJGORSZA jaką widziałem kiedykolwiek, tak sztuczna i żałosna, że ze świecą drugiej takiej szukać. na szczęście to głównie na końcu, tak film średni, 6 troche naciągane, bo nie ma 5.5 w skali

zygi_x

"Tylko rRosjanie mogli nakręcić taki szmelc.Z początku myślałem,że to czeski film.."
Bardzo interesujace

ocenił(a) film na 7
HRA

ja to w ogolę nie rozumiem tego sformułowania " tylko Rosjanie"

ocenił(a) film na 7
zygi_x

Jak dla mnie był w porządku. Dałem 7. W hotelowym telewizorze trafiłem na kanał "Wojna i pokój", nawet nie wiedziałem, ze taki istnieje. Fajna odskocznia. Wreszcie coś nowego. Nie mówię, że super efekty, czy fabuła, ale pomysł OK. Da się obejrzeć.

ocenił(a) film na 9
zygi_x

E tam - nie znasz się i w dodatku marny z Ciebie prowokator.
Film ten bije na głowę hollywoodzkie produkcje zarówno pod względem gry aktorskiej, dialogów i surowego klimatu.
Jeden z najlepszych jakie widziałem. Ma swoje niedociągnięcia, jak każdy, ale nie robi z widza debila.

P.S Ciekaw jestem po jakim czasie będąc głodnym i nie mając innej alternatywy, zaczął byś jeść ludzkie mięso. Bo bez jedzenia człowiek wytrzyma ok 2-3 tygodnie.

Mariusz_760301

Mariuszu - pozwolilem sobie pobieznie przejrzec 10 Twoich przypadkowych postow opublikowanych w 10 roznych watkach. Na 10 Twoich wpisow tylko 2 mialy od biedy charakter merytoryczny. Poza tym niedorzecznosc goni niedorzecznosc. Zastanawia mnie po co wchodzisz na fora Filmwebu skoro nie lubisz rozmawiac z ludzmi o filmach? Przeciez do tego te fora sluza. Wolisz zamiast tego manifestowac swoje kompleksy, zarzucac innym, ze sie ""nie znaja" (jakby nie mieli prawa do wlasnych odczuc) i wolisz hejtowac czyjes watki, jak jakis forumowy troll. Co jest z Toba nie tak, Mariuszu?

Twoje wpisy mowia same za siebie. W niemal zadnej dyskusji nie masz nic sensownego do powiedzenia. Lubisz sie natomiast ludzi czepiac za to, ze maja takie a nie inne opinie o filmach, lubisz im mowic, ze sie nie znaja. A czy Ty sie znasz, niedorzeczny Mariuszu? Na czym sie znasz?

ocenił(a) film na 9
per333

Mariuszu - pozwolilem sobie pobieznie przejrzec 10 Twoich przypadkowych postow opublikowanych w 10 roznych watkach - masz rację przejrzałeś pobieżnie i tylko 10 postów.
Cóż mam Ci napisać - "zobaczyłeś po ciemku ogon słonia" Posta umieściłeś gdzie popadnie. Srasz też gdzie popadnie?

Zarzucasz mi brak merytoryki - Ty? ;-)

ocenił(a) film na 9
per333

czytaj ze zrozumieniem - wypowiedź do której się przyczepiłeś miała żartobliwy charakter. Człowiek myślący poznał by go po "E tam"

Mariusz_760301

Mariuszu, ja sie nie doczepilem do zadnego Twojego postu. Jak zawsze, nie zrozumiales. Mowie tylko, ze przejrzalem 10 Twoich postow, 8 z nich nie bylo na temat omawianego filmu. Takie sa u Ciebie proporcje.

ocenił(a) film na 9
per333

Przejrzyj wszystkie posty - potem poprosisz o autograf.