PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=857594}

Nowy porządek

Nuevo Orden
2020
6,4 4,3 tys. ocen
6,4 10 1 4310
6,0 44 krytyków
Nowy porządek
powrót do forum filmu Nowy porządek

Po co to było nakręcone?

ocenił(a) film na 7
damiansport1

XDDDDDDDD

damiansport1

Tak zgadzam się, głupi, nielogiczny, po prostu bez sensu

mariouszek

Chociaż szczerze nie rozumiem intencji twórców czy ten film jest lewacka propaganda czy jednak próbuje powiedzieć coś istotnego o systemie, ale jak dla mnie być może chcieli bardziej wypośrodkować i wyszło jak wyszło. Lewactwo się zachwyca, zwykli odbiorcy są oburzeni. Rozumiem że to odniesienia do sytuacji w Meksyku ale są tak samo przesadne jak statystyki korony, poza tym film pogłębia te rzekome walki klas, które i tak są sterowane od górnie żeby zamiast ludzie ze sobą współpracować odbierali innych jako zagrożenie. Nie czytałem wywiadów z reżyserem może to później sprawdzę, ale wydaje mi się że to typowa propaganda jacy to źli i gorsi są ludzie dla siebie ale gdyby pójść z kamerą i przyjrzeć się obiektywnym okiem dokumentalisty to nagle okazałoby się że to jednak inaczej wygląda jak z wychodzeniem ludzi na ulice np na Białorusi, gdzie inteligencja krzyczy że Łukaszenko zły a prości ludzie że dobry prezydent. Tak jest na całym świecie a ludzie pogubieni myślą że coś wiedzą a tymczasem nic nie wiedzą i to czuć też w wielu filmach.

mariouszek

Jestem lewakiem i nie oburzam się, ale irytuję, bo to był zwyczajnie głupi film z głupimi bohaterami i dziurami logicznymi. Co do twojego komentarza - mniej steoretypuj i przesiewaj swój strumień świadomości, bo płyniesz przez wątki, które gdzieś tam się kojarzą, ale w sumie trudno wyłuskać z tego argumenty czy samą tezę, której miałyby dowodzić i ostatecznie nie mówisz nic. Pozdrawiam.

Fiyo

wypowiedź taka jak film, nie wiadomo o co chodzi;p

mariouszek

I to może być najlepsza recenzja :)

Fiyo

naprawde zadnych analogii do obecniej sytuacji ?

tatraplan

Że ludzie są głupi, biedni walczą z bogatymi, a obie grupy są ru**ane przez kogoś trzeciego? Oczywiście, tylko co w związku z tym? Serio pytam.