PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=260173}

Numer 23

The Number 23
2007
7,0 124 tys. ocen
7,0 10 1 124216
5,6 30 krytyków
Numer 23
powrót do forum filmu Numer 23

gdyby taka właśnie godzina nie pokazałaby się w prawym dolnym rogu mojego monitora po zdjęciu "full screena" po seansie, nie pomyślałbym o wejściu na tę stronę w celu zostawienia komentarza. jednak tak się stało, w momencie zobaczenia godziny 23:23 przeszły mnie ciarki i pomimo, iż często obojętnie podchodzę do takich zbiegów okoliczności, uznałem to za dosyć ciekawe...
pomyślałem, że warto gdzieś o tym wspomnieć.

softmistake

hahaha!...a ja mam 23 numer w szkolnym dzienniku :D

ocenił(a) film na 8
softmistake

a mnie od wielu, wielu lat prześladuje liczba 37 :) kiedyś dostawałam od tego szału, i to na serio, ale teraz jakoś sie przyzwyczaiłam i obracam to w żart :P Filmu jeszcze nie ogladałam choć kilka razy polecano mi go, gdy się dowiadywano, że liczba mnie przesladuje :D

softmistake

ja skonczylem ogladac o 1:22 az mi sie smiac chcialo:)

ocenił(a) film na 9
softmistake

mi tam nic nie wychodzi z 23 :/ liczyłem wszytko imie nazwisko ito i ... chuj

ocenił(a) film na 8
softmistake

Obejrzałem film. Żadna godzina z 23 mi nie wyszła, choćbym nie wiem jak dodawał. Za to kompletnie się zdziwiłem kiedy sobie przypomniałem który dzisiaj mamy (07.06.2008r.) no i proszę... 7+6+2+8=23. Swoją drogą... 7 czerwca rozpoczęły się mistrzostwa Europy w piłce nożnej x).
A film bardzo mi się i z czystym sumieniem wstawiłem 8/10 ;]
Ogólnie Jim Carrey mile mnie zaskoczył, zazwyczaj kojarzyłem go z komediami, a nie filmami tego typu.

Seether

be ze dura

ocenił(a) film na 8
softmistake

ja skończyłam go oglądac o godzinie 2.23 xD

ocenił(a) film na 3
softmistake

a gdy ja skończyłem to była 20:12... :-) jawnie

ocenił(a) film na 8
softmistake

a ja skończyłem oglądać o 10:02, czyli 10 * 02 + 1 + 2 :)

ocenił(a) film na 4
piotrek77_2

ta liczba zawsze ze mną była i jest, ale absolutnie nie czuje sie przesladowana ;D

np. moj numer mieszkania to 302.
np. moja data urodzenia
23.05.1985
___po obejrzeniu filmu policzyłam sobie dokładnie ;)
5 = 2+3 = 23
1985 = 1+9+8+5 = 23 = 2+3 = 5
i zauwazylam ze kod pocztowy miasta w ktorym sie urodzilam to 32-500 ;D chyba lekka paranoja pofilmowa mnie ogarnia.

ale a propos tematu - film skonczylam ogladac o 20:50 żeby jednak nie psuc tego nastroju grozy, mozemy przyjac, ze gdzieś w srodku syberii byla wowczas 23:50 ! ;P

wracajac do 23 maja - to trzeba przyznac, ze nie obfitował w zbyt pozytywne zdarzenia.. jedna z ostatnich tragedii tego dnia to [cytujac wikipedie] "2006 - pojawił się system operacyjny Microsoft Windows Vista w wersji Beta 2."

softmistake

hehe moja data urodzenia to 10.01.1992 :D 1+0+0+1+1+9+9+2 daje 23 ... chyba sobie sciagne ten film :D

softmistake

<lol2> Właśnie czytam sobie opinie po obejrzeniu tego filmu patrze................. a tu na zegarku 11:23 <lol2>

Marcin93

n i e s a m o w i t e . . .

ocenił(a) film na 7
elegancko_

hehe ;D ja skończyłam ogladać o 1:22 1+22=23 hehe ;D Dobre ;P

ocenił(a) film na 10
softmistake

Witam.
Ja na początku skupie się nie na liczbach chodź i na nie przyjdzie pora lecz na głównym aktorze JIM'ie CARREY'u który świetnie odegrał tą rolę mimo że to Thriller a Jim jest raczej komediowym aktorem,przynajmniej w większościach filmów w których grał można było się śmiać ( więc jednak Komedie ).
Ździwiłem się że komediowy aktor tak świetnie odegrał taka rolę, Jim ma prawdziwy talent.
A teraz liczy:
moja data urodzenia : 30.08.1991 a więc

1991= 20 + 3 [ 0 ] = 23 + 08 = 32 <== ( odwrotność 23 ).

pasteryzowany_1428

Moja data urodzenia:
1 + 1 + 1 + 9 + 9 + 2 = 23

Kasia9292

lol ja tez urodzilem sie 1 stycznia 1992 ... sprawdziłem tak dla jaj ale az ciary mi przeszly i do tego o 13:10 można oszaleć ;p

ocenił(a) film na 8
softmistake

w sumie ja podczas oglądanie filmu równiez zerkałam na zegarek i pech chciał ze zawsze suma licz była 23 albo 32. Powiem szczerze dodatkowo sprawiało to ze czułam dreszczyk emocji. Film intrygujący, a ja takie lubie:D

softmistake

hehe ja mialam male zdziwko: moje ur.17.06, ur.taty 29.06, ur.brata 02.03, ur.mamy 26.03,ur.siosrty 23.12 :)haha

ocenił(a) film na 8
softmistake

Gdy skończyłem oglądać film, na zegarze była 3:43= (3+43):2= 46:2=23 Dobre

ocenił(a) film na 6
Irish_pol

Wczoraj obejrzałem ten film. Gdy skończyłem i spojrzałem na zegarek była godzina 23:32. Yeah!

ocenił(a) film na 9
softmistake

ludzie ale wy macie pstro w swoich glowach ale ja tez hehe bo po obejrzeniu tego filmu mialem manie szukania liczby 23 w moim zyciu urodzilem sie 15 sierpnia 15+8=23 jak ogladalem ten film to mialem 23 latka i jeszcze pare innych. a wracajac to filmu to film po prostu zajebisty, zakonczenie mnie rozwalilo, jim carrey zagral zajebiscie jak zawsze zreszta 9/10 daje co nie zdarza mi sie czesto

ocenił(a) film na 9
kamwocial

Jak widać po komentarzach,film zmusza do myślenia :p Najlepsze jak wyszedłem z kumplami z kina,a jeden z nich miał na bluzie nr 23,ludzie trochę dziwnie się na nas patrzyli,więc coś w tym jest. Co do obliczania,jeśli ktoś chce,zawsze uda mu się dojść do liczby 23,ale faktycznie,to dość specyficzna liczba.

Daję 2/3 :p

ocenił(a) film na 8
piwekundead

03.02.1998 - 3+2+1+9+9+8= 32 ~ 23 :) Nie oglądałem filmu ale już niedługo będzie w HBO ;P

piwekundead

to był ten film w polskich kinach?!
</br><br/>

ocenił(a) film na 4
softmistake

Mnie śmieszy takie liczenie:
"19 stycznia 93"
Czyżbyś się urodził w 93 roku naszej ery? Chyba raczej w 1993.
"1 + 9 + 0 + 1 + 9 + 3 = 23"
A od kiedy "93" to "9 + 3"
Gdyby dowolnie manipulować liczbami wyszło by wam co chcecie z czego chcecie.

ocenił(a) film na 6
softmistake

Czytając komentarze spojrzałam na zegarek i była 02:32 ;) Aż mnie ciarki przeszły...

Gosia_0809

Ja skończyłem oglądać to była 23:22 :) ale bym się wystraszył jak by była 23:23. Moja data urodzenia 23.03.87 więc wiadomo jaki wynik, ale co z tego? Czy ta liczba coś robi? Miałem kiedyś lepszy przypadek jak w 6 osób piliśmy trochę u kumpla i filmy oglądaliśmy i jakiś ostry horror był, napięcie rośnie, wszyscy jakby zaraz mieli wystrzelić a tu w filmie na zegarze godzina 4:00 i u kumpla na DVD też! :D

ocenił(a) film na 6
sienia4

Hehe, fajne takie przygody. Ja kiedyś jak oglądałam Ring jeszcze na vhs wypożyczyłam. Jak sie skończył to akurat zadzwonił telefon. Straszek był ;)

ocenił(a) film na 8
softmistake

Urodziłem się 01.02.1992r
1+2+1+9+9+2=24
ALE...
Jeżeli odejmiemy od tego 1 (bo niby czemu nie?) BĘDZIE 23!!! NIEWIARYGODNE!!!

A tak poważnie to film bardzo mi się spodobał.

ocenił(a) film na 8
softmistake

Urodziłem się 01.02.1992r 1+2+1+9+9+2=24
ALE...
Jeżeli odejmiemy od tego 1 (bo niby czemu nie?)BĘDZIE 23!!! NIEWIARYGODNE!!!
A tak poważnie to film bardzo mi się spodobał.

ocenił(a) film na 6
softmistake

A ja po skończeniu filmu włączyłem Cyfrę plus i akurat wskoczył Canal+Sport, czyli program 23;)

A tak na marginesie:
atak na World Trade Center - 11.09.2001 (11+0+9+2+0+0+1=23, ciekawe;)

softmistake

ja mam w dzienniku nr 23...aaa muszę obejrzeć :D

ocenił(a) film na 6
softmistake

Myślę, że tak można bez końca, nie zależnie od liczby, jaka byłaby przedmiotem dyskusji.

Film obejrzałem 23. stycznia.

użytkownik usunięty
softmistake

każda liczba może być taka jak ta tytułowa 23, KAŻDA. widzimy to co chcemy widzieć i nasz umysł płata nam podświadome figle. do tego dodać naszą ludzką wyobraźnie, parę zbiegów okoliczności i jesteś ugotowany jak ten główny bohater ; ]

hehe...dobry film:D Ja liczylam date i imie nazwisko i nic....Moze to i dobrze:D jedyne to to to ze ogladałam film 23 stycznia:)!:D Ale film daje do myślenia, trza przyznać:P

softmistake

czytajac te wasze "opowiesci" to az mnie ciarki przechodza.wiem jedno.czytajac to. zlookalem na zegarek systemowy a tu "10:22" = 22+1 ? 23. no w suumie to kazda liczbe mozna tak sprecyzowac. dzisiaj jest 4 luty 2009. hm. dodamy 9+2+4+2 = 17 hm.. dodajmy jwescze cos i wyjdzie 23 ;}

ale zaciekawilo mnie to tak samo jak przepowiednie "Nostradamusa" mial koles glowe. a kazydy niby mowi ze to bzduury ze jaral i wogulehahaxd smieszne. ale wezcie sobie niektore Jego teksty. np. ten o czarnym przywodcy... papierz w Swym herbie ma czarna glowe .. np. bylamowa cos tam o 44. Obama jest 44 papiezem w dodatku czarnym. i niee zzebym bylrasista albo jakostak. poprostuumnie to zaciekawilo. ;)

film ogladalem jakis casz temu...ale nie zobazylem godziny kiedy skonczylem.. ale wiem ze to bylo dosc wszczescnie np. powiedzmy "13:10" x0

ocenił(a) film na 8
black_lukas

No ja się dziwię, że pośród tych kalkulacji nie było jeszcze wzmianki o śmierci.

ocenił(a) film na 8
black_lukas

,,Obama jest 44 papiezem w dodatku czarnym. i niee zzebym bylrasista albo jakostak. poprostuumnie to zaciekawilo.,,

obama papiezem a to ci historia..nie wiedzialam o tym..;DD myslalam ze prezydentem usa jest...moze mnie jakies wiadomosci ominely :P:P

bogini8

mówi się ze obama jest papieżem tylko dlatego ze jest czarny a co za tym idzie?
koniec świata ;]

black_lukas

Ej no co sie dzieje??

12:35 35-12=23 !!!

użytkownik usunięty
softmistake

a jeśli dodatkowo weźmiesz pod uwagę, co otrzymamy dzieląc 2 przez 3... Very nice :-D

softmistake

stary co Ci powiem to, że poszedłem Twoim śladem... właśnie obejrzałem Numer 23 jako jeden z dwóch filmów, które chciałem dziś obejrzeć - drugim był Hotel Vacancy... nie wiem dlaczego wybrałem Numer 23 - chyba przez ciekawość jak JC to zagrał. Tak więc obejrzałem sobie film, niczego sobie i wchodzę na forum, żeby poczytać opinie ludzi czy się z moją zgadzają (zawsze tak robię). No i patrze, że wszystkich na forum obleciała jakaś mania wyszukiwania liczby 23 myślę sobie - kurna idioci szukają w byle czym liczby i się tym podniecają... z ciekawości sam zacząłem sprawdzać różne liczby ze swojego życia i ni hu hu - ani data urodzenia ani nic innego nie pasuje... i już miałem kłaść się spać jak nagle pomyślałem, że chyba jest coś koło dwudziestego dnia miesiąca (pamiętam bo mi kumpel kasę zawsze wpłaca za internet dwudziestego pierwszego a, że do wczoraj nie wpłacił to wczoraj z nim o tym rozmawiałem) no i klikam na czas systemowy.... 23 luty 2009. To nie jest ściema - coś w tym jest. Gdyby to nie była prawda to nie chciałoby mi się specjalnie rejestrować na filmweb i pisać kłamliwego komentarza tylko po to żeby zrobić ludzi w ciula w dodatku w związku z dość średnim filmem. Aż mi ciarki przeszły. Jeszcze gdy zaczynałem go oglądać był 22 bo było przed północą. Niezłe jaja. Pozdrawiam

softmistake

lol, zacząłęm oglądać film wczoraj wieczorem(nie planowałem tego dnia, akurat dostałem film to sobie obejrzałem), a po obejrzeniu się skapłem że to był 23 lutego :D. skończyłem go oglądać ok godziny 00:23 ale dokładnie nie wiem bo troszkę później spojrzałem na zegarek :P

softmistake

zobaczyłem jeszcze na swoją datę urodzin: 29.06
29-6=23 ;)hehe

ocenił(a) film na 7
softmistake

Hmm...właśnie skończyłem oglądać i była 15:23 oO ale data urodzin liczba liter mojego imienia nazwiska czy cokolwiek nie łączy mi się z 23 :D

ocenił(a) film na 8
softmistake

urodziny 31.05.1985..=3+1+5+1+9+8+5=32 ;)) no ale patrzac odwrotnie ;-PP hiih

użytkownik usunięty
bogini8

zalewacie mojego maila tymi schizami, odstawcie onet.ok?

ocenił(a) film na 8

ja też po obejrzeniu filmu zaczęłam widzieć to 23. nawet w trakcie zapauzowałam, żeby przeliczyć litery z imienia i nazwiska i datę urodzenia xD i co mi wyszło: imię i nazwisko nijak nie daje 23 liter, nawet po przeliczeniu systemu liter na liczby i stosując różne kombinacje.
Z daty urodzenia wychodzi mi 23 - 08.06.90, z tym że bez przedrostka 19 w roku. Natomiast odkryłam pewną prawidłowość w sumie dat urodzenia każdego członka najbliższej rodziny. nie związaną z 23 co prawda, ale taka ciekawostka.
Nie wierzę w magię liczb, ani żadne zabobony, ale fajnie tak poszperać o tej 23 ;p
A jakby się rozejrzeć, wszędzie można zobaczyć liczbę, którą chce się zobaczyć. Ciekawy pomysł, dałam 8.

p.s. zobaczcie sobie teledysk Silverstein - My Heroine. Duże podobnieństwo w scenach i fabule.

ocenił(a) film na 7
softmistake

Hahaha... Dodawalam, dodawalm i ni huhu nic nie chce mi wyjsc... Aaaaaaaaaaaa aaaaaaa chyba ie jestemnawiedzona, szkodaaaa :( Ale film zamierzam obejzec bo lubie Jima :P