O północy w Paryżu

Midnight in Paris
2011
7,1 202 tys. ocen
7,1 10 1 202369
7,3 61 krytyków
O północy w Paryżu
powrót do forum filmu O północy w Paryżu

6/10

ocenił(a) film na 6

Chyba nigdy nie przyzwyczaję się do filmów Woody'ego Allena. Ten film zapowiadał się na początku nawet ciekawie...ale po obejrzeniu całości, jakoś nie trafił do mnie. Mimo wszystko to chyba najlepszy jego film jaki oglądałam

kaska_87

Też nie przepadam za Allenem, ale w tym filmie po prostu się zakochałam! Dawno nie widziałam tak irracjonalnego filmu, ale stworzonego w sposób tak cudownie subtelny i delikatny. I ta muzyka, zdjęcia -magiczne! Poczułam sie niesamowicie zahipnotyzowana :)

ocenił(a) film na 6
malina_89

No faktycznie coś w tym filmie jest :)

ocenił(a) film na 5
malina_89

"...chyba najlepszy jego film jaki oglądałam ..." (?)

A ile tego było? Bo moim zdaniem zdecydownie należy do tych gorszych.

ocenił(a) film na 6
hauser

No fakt nie było tego za wiele może ze 4 filmy :)

ocenił(a) film na 5
kaska_87

To trochę cię tłumaczy... ;)

ocenił(a) film na 6
hauser

No to dobrze, że dostałam rozgrzeszenie :D

hauser

Więc w takim razie jakie jego filmy byś polecił? jeśli będą utrzymane w tym klimacie - to z chęcią zobaczę, aczkolwiek zazwyczaj męczę się oglądając produkcje Allena. Większość ludzi bardzo go chwali, chociaż "Sen Kasandry", "Celebrity" czy "Vicky Christina Barcelona" po prostu mnie zawiodły... Mimo dobrych opinii i not - niekiedy po prostu mnie nużyły. Nie znam tyych starszych filmów Woodego Allena, ale jakoś mnie zniechęcił do siebie, być może za często się zawodziłam. Ale bardzo podobał mi się "Wszystko gra" - mimo, że oklepany temat "zbrodni i kary" ;p I też zauważyłam, że więszkość jego fanów sądzi że "O północy w Paryżu" to jeden z jego gorszych filmów. Mnie zachwycił.

malina_89

ale muzyka w "Vicky Christina Barcelona" i sama Penelope - rewelacja :)

ocenił(a) film na 5
malina_89

Miłość i śmierć, Hanna i jej siostry, Zelig, Annie Hall - może na początek

ocenił(a) film na 10
kaska_87

moim zdaniem nie powinnaś nawet próbować "przyzwyczajać się" do filmów W.Allena. zostań przy swoim zmierzchu i nie zaniżaj oceny.

ocenił(a) film na 6
april_2

Haha...no masz rację zostanę przy swoim zmierzchu...zdecydowanie wolę filmy, których produkcja kosztuje grube miliony dolarów, przynajmniej w takich filmach coś się dzieje

ocenił(a) film na 9
kaska_87

To polecam "Porwanie". Na pewno docenisz taką rozrywkę.

ocenił(a) film na 6
lijn

No właśnie mam taki zamiar obejrzeć :)

ocenił(a) film na 9
kaska_87

Taaak, tak właśnie sądziłam. Miłego seansu. Porównaj sobie później "porwanie" do "o północy w Paryżu" i wróć tu z wnioskami.