O północy w Paryżu

Midnight in Paris
2011
7,1 202 tys. ocen
7,1 10 1 202369
7,3 61 krytyków
O północy w Paryżu
powrót do forum filmu O północy w Paryżu

8-9/10 polecam

ocenił(a) film na 8

Daję temu filmowi wysoką ocenę bo film jest po prostu świetny . .Bardzo interesujące rozwiazanie zastosował Woody Allen łącząc po mistrzowsku dwa światy.Swietna fabuła , fantastyczny,urokliwy klimat, dobra muzyka i jak to u Allena film z przesłaniem,podtekstami słowem doskonała zabawa-gorąco polecam

enera

W pełni się z tobą zgadzam klimat w tym filmie mnie zachwycił jak nigdy 10 jak dla mnie kurcze uwielbiam ten film jeszcze gra Wilsona, bajera.

ocenił(a) film na 8
mortas

No własnie zapomniałam uhonorowac grę Wilsona co niniejszym czynię, wspaniale zagrał.Ciesze sie ,ze uwazasz podobnie.Woody Allen jest niezrównany ! Jego film 'Co nas kreci co nas podnieca " ogladałam n-scie razy odnajdujac ciagle nowe elementy-rewelacja.Jego sposób obrazowania i narracji jest po prostu genialny-yeah.pozdrawiam

użytkownik usunięty
enera

Również się zgadzam z oceną i komentarzem. Nic dodać nic ująć. Film jest świetny .

ocenił(a) film na 5

Fakt: dodać bym nic nie mógł. Ale odjąć sporo. Bo film zdecydowanie szoruje brzuchem po ziemi.

użytkownik usunięty
hauser

Film nie może szorować brzuchem po ziemi. To niemożliwe. Ale rozumiem że Twoje wrażenia są negatywne ? Może napisz coś więcej bo to szorowanie nijak się ma do urokliwego filmu. ;)

ocenił(a) film na 5

Może, bo to taka przenośnia. Coś więcej? Sztampa, wtórność, banalność. Paryż niczym z kolorowych folderów dla turystów - nie sposób tego zepsuć, bo miasto jest bajecznie fotogeniczne, ale patrząc na Paryż Allena można odnieść wrażenie, że takie same widoki widzieliśmy wielokroć wcześniej. Allena niestety powtarza też to, co mówił wcześniej w swoich filmach. Więc ta odkrywana"urokliwość" filmu moim zdaniem jest bardzo powierzchowna i łatwa. Dlatego film uważam (niestety) za nie dość dobry.

użytkownik usunięty
hauser

Uważam że wyszło bardzo pomysłowo. Na przykład ten samochód pojawiający się o północy. Albo scena w której główni bohaterowie stoją jakby w obrazie Monet'a. Oczywiście zawsze mogło być lepiej. Ale i tak film wywarł na mnie wrażenie.

ocenił(a) film na 5

No to widzieliśmy dwa różne filmy ;)

użytkownik usunięty
hauser

To jakiś trójwymiar :-)