O północy w Paryżu

Midnight in Paris
2011
7,1 202 tys. ocen
7,1 10 1 202369
7,3 61 krytyków
O północy w Paryżu
powrót do forum filmu O północy w Paryżu

No i niestety film przez wielu nie zostanie pozytywnie odebrany. Ludzie widzą: komedia, myślą, że będa mega jaja na ekranie, będzie duzo wyzwisk głupich tekstów, śmiesznych akcji i komediowych aktorów. Ten film nie jest za grosz komedią czyli nie jest filmem dobrym dla Polskich niewygórowanych mas. Z komedii to tu chyba jest tylko Owen Wilson. Chciałem iść do kina pośmiać się, a w rezultacie dostałem coś ciężkiego czego nie oczekiwałem zmęczony po pracy. Było widać, że wielu na sali spało. Nie mówie, że film był zły, bo na pewno coś w sobie miał. Ale gdybym tylko wcześniej obejrzał zwiastun.... to bym się inaczej nastawił do odbioru ;) Poza tym kilka imion i nazwisk nie mogłem po kojarzyć. Przydało by się przed filmem zasięgnąć odrobinę historii ;) 6/10

blejdzik_filmweb

Plebsowi się film nie spodoba, gdyż ma dwie wielkie wady: zmusza do myślenia i używania wyobraźni. A na domiar złego co nieco trzeba mieć pojęcie o historii sztuki.

ocenił(a) film na 8
blejdzik_filmweb

komedie Allena są specyficzne i raczej nikt nie oczekuje po nich typowo komediowych gagów. To raczej humor sytuacyjny np. scena w muzeum przy obrazie Picassa.Z drugiej strony nie widzę tu szczególnie ambitnego kina nie-dla-plebsu. Chyba każdy wie kim był Salvador Dali czy Ernest Hemingway, fakultet z historii sztuki chyba nie jest tu potrzebny.