Poszedłem na ten film licząc na jakieś śmieszne momenty, romantyczny wątek, może coś co mnie zastanowi, ale ... po 20min modliłem się aby film się rozkręcił, po 30 płakałem ze śmiechu, bynajmniej nie z powodu filmu ale śmiałem się z samego siebie... Po kolejnych 20min zastanawiałem się czy długość filmu liczy się z reklamami czy bez ( i tu plus, bo liczy się łącznie z napisami) ... Po filmie płakałem ponownie ze śmiechu słysząc komentarze ludzi wychodzących z sali np. k... ale o co tu chodzi, jeju co za debilny film, boże dlaczego to było takie długie ... Podsumowując, film może ma przesłanie ale bardzo proste i nie widoczne, nie radze wybierać się na ten film bez zapasu orzeszków, popcornu i innych umilaczy czasu, bo to nie jest film dla nie zlasowanych umysłów.
Cóż, ja po filmie słyszałem jedynie głosy zadowolenia, a film był świetny i zabawny. Wreszcie Allen wrócił do prawdziwej formy...
przejrzałem twoje filmy i nie dziwie sie :) po prostu nie zrozumiałeś tego co ten film ma do przekaznania fanie transformersow... n/c jak mozna nie widziec obcego, wcieklych psow, lowce androidow, jak mozna ocenic helikoper w ognieu na 4 :D :D :D pult fiction i terminatora 2 na 5 :D :D :D moja rada wez zacznij brac psychotropy i to w duzych ilosciach a twoje zycie stanie sie ciekawsze :D
Może nie tak radykalnie ale też się rozczarowałem. 3-4 momenty w których się śmiałem ( większą polewkę miałem z zapowiadanych komedii przed ). Przesłanie jest, pomysł fajny ale tak na prawdę nic ale to nic nie zachwyca. Po wyjściu z kina aż chciałem przepraszać dziewczynę, że ją na to zabrałem bo oczekiwania były znacznie większe.
Właśnie obejrzałem film, co prawda nie w kinie lecz na stronce internetowej :) Bardzo, ale to bardzo mi się podobał, szczególnie też uwielbiam Owena Wilsona, jest naprawdę dobrym aktorem :) Wreszcie coś oryginalnego, świeżego i zarazem przyjemnego do oglądania, daje 9/10 i polecam gorąco wszystkim!
Oczywiście, że film zrozumiałem, że każdy narzeka na własne czasy szukając szczęścia w tym co było, sami przyznajcie, że film mógł być zrobiony o wiele lepiej. Może i istniał sens i było trafne przedstawienie osobowości takich jak Dali czy Picasso ale co tak naprawdę bohater wynosił z tych spotkań? Porównajcie ten film z poprzednimi filmami Allena (a kilka z nich obejrzałem) gdzie oglądając czekało się co będzie dalej i czym nowym i niespodziewanym ktoś nas zaskoczy, jakie postawy ludzkie będą dalej się ukazywały... A tu co mamy, 100min dla kilku scen i fragmentów które szybko zaginą w pamięci ... Taki film jak ten można obejrzeć w domu na spokojnie w wolnym czasie a nie wybierać się na niego do kina... Film nie zachwyca wg mnie i tylko pokazuje piękno miasta co chwila ... Poza tym o gustach się nie dyskutuje więc niech każdy sam oceni
No nie zachwyca wg Ciebie, wg mnie tak. A filmy Allena obejrzałem prawie wszystkie :)
To na pewno nie jest kolejna głupkowata komedia romantyczna, nie potrafię jednak tego filmu poprawnie sklasyfikować choć niestety na sali kinowej większość osób się śmiała -ale to już temat na inna rozmowę.. porostu magia Francji lat dwudziestych ten klimat momentami trochę nudny ale całkiem przyzwoity
Lubię takie filmy, mówię o takich, że się snują. Nie jest to oczywiście jakieś genialne kino, ale na pewno nie żałuję czasu spędzonego na tym filmie.