Właśnie wróciłam z tego filmu , na który szczerze powiedziawszy nie szłam bardzo zachęcona po przeczytaniu recenzji , właśnie na filmwebie lecz jestem bardzo zadowolona ze jednak zdecydowałam się na niego . W mojej ocienie O północy w Paryżu to bardzo dobry film , z dobrą historią , bohaterami i genialnym klimatem Paryża . Zakochałam się w tym mieście :). Wiem że wiele osób jest nie zadowolonych z racji ze oczekują zabawnej historii na miarę Co nas kręci.. , a niestety ten film nią nie jest . Dlatego też przyznaję stu procentową rację , bo nie ma tam typowo zabawnych scen. Oczywiście zdarzają się one ,lecz nie na miarę wspomnianego przeze mnie powyżej innego filmu Allena . Bardzo na plus jest to ze mimo ze możemy go zaliczyć do komedii romantycznych nie ma ich typowego schematu , zakończenie jest bardzo dobre , troszeczkę zaskakujące. Warto też zwrócić uwagę na gre aktorów , nawet na te najbardziej epizodyczne role. Bardzo polecam ten film osobom ktore szukają czegoś nowego z oryginalnym scenariuszem :)