O północy w Paryżu

Midnight in Paris
2011
7,1 202 tys. ocen
7,1 10 1 202369
7,3 61 krytyków
O północy w Paryżu
powrót do forum filmu O północy w Paryżu

W tym roku Akademia trafiła z nominacjami : " O północy w Paryżu " to moim zdaniem
najlepszy film tego roku, jest po prostu magiczny. Kolejna nominacja dla "the Help" również
całkowicie zasłużona, te dwa filmy rozwiały moje wątpliwości dla reszty nominowanych, i
następnym filmem który oglądnę będzie "Artysta". Ciekawe czy podtrzyma poziom wyżej
wymienionych ?

ocenił(a) film na 8
tomekl007

Podzielam Twoje zdanie dotyczące filmu "O połnocy w Paryżu", byłam pod jego wrażeniem - zobaczymy na wynik finałowy.

ocenił(a) film na 7
meredith_sidhe

Jak na razie oglądałem ,,Moneyball" i ,,O północy w Paryżu" z oscarowych propozycji. Muszę stwierdzić, że film Allena to dosyć standardowa komedyjka, która nie jest czymś wybitnym i na Oscara nie zasługuje. ,,Moneyball" jest już dużo lepsze, to naprawdę bardzo solidny film, który się niesłychanie dobrze ogląda. Nie chcę ferować wyroków, bo nie obejrzałem moim zdaniem 2 faworytów (,,Artysta" i ,,Służące") ale naprawdę NO WAY jeżeli chodzi o ten film. Bywały już dużo gorsze przypadki w niedalekiej przeszłości (,,Slumdog") które kompletnie nie powinny się pojawić, a co dopiero zgarnąć takiej masy Oscarów. Ciekawa komedia, ale nie ma jeszcze w przemyśle takiej nędzy, żeby ten film okrzyknięto najlepszym obrazem roku.

ocenił(a) film na 8
Tomek_filmweb

Niestety nie oglądałam ,,Moneyball" więc nie będę się wypowiadać co do tego filmu. Nie uważam, żeby komedia Allena była standardową. Moim zdaniem ciekawie pokazuje postrzeganie przez człowieka okresów w których nigdy nie byliśmy a do których bohaterom jest tęskno (co nie znaczy, że to może być dobry wybór) Masz rację ,,Slumdog" też uważam za pomyłkę w nominacjach. ,,Artysta" i ,,Służące" przy okazji może uda się obejrzeć. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
tomekl007

Witam! Zapraszam na fan page tego kultowego już filmu Wystarczy wpisać na fb: O północy w Paryżu Fanpage. Jesteśmy nowym tworem ale nie damy zapomnieć o tym dziele :) Tylko dla fanów !!!

ocenił(a) film na 9
tomekl007

Sporo w tym racji, że film niesie sporo dawkę magii , ale też nie jest jakimś arcydziełem, troszkę za bardzo przegadany, troszkę za dużo wciskania nostalgii..

ocenił(a) film na 9
OmniModo

... ale pomimo tego świetnie się ogląda. W magiczny sposób unosi nas w tamte miejsce, w tamte czasy .... Świetnie, że jeszcze powstają takie filmy, za kilka lat można znów będzie sobie powtórzyć udany seans.