O północy w Paryżu

Midnight in Paris
2011
7,1 202 tys. ocen
7,1 10 1 202369
7,3 61 krytyków
O północy w Paryżu
powrót do forum filmu O północy w Paryżu

Jestem pewna, że większość osób po obejrzeniu filmu "Polowanie na druhny" bardziej porwie się na ten film( znowu McAdams i Wilson razem )niż przez samego reżysera. Uprzedzam, że Woody patrzy na świat zupełnie inaczej. To nie będzie zwykła komedia romantyczna, ale inteligentna. Filmu nie oglądałam, ale znam styl i jeszcze się nie zawiodłam:)

ocenił(a) film na 9
puchatek_filmweb

Ja tam idę do kina dla Marion Cotillard xd

Bodzi

Hmm. Przynajmniej aktorka z Oskarem na koncie;)

ocenił(a) film na 9
puchatek_filmweb

dokładnie :D

ocenił(a) film na 10
puchatek_filmweb

idealna obsada. Rachel McAdams+Owen Wilson+Marion Cotillard a do tego ukochana Carla Bruni. lepszej mieszanki by być nie mogło

ocenił(a) film na 8
aqatkaaa

Ja ich uwielbiam (szczególnie Rachel), ale Carli akurat nie trawię;)

ocenił(a) film na 6
aqatkaaa

Owen Wilson próbował być jedynie marną kopią Allena... i to jak bardzo próbował przypominać Allena przeszkadzało mi podczas seansu.

ocenił(a) film na 6
puchatek_filmweb

inteligentna... tak, ale niestety PRZEGADANA! Dowcipna i zabawna, ale nie stricte jednak komedia...
aktorsko ok.
cudne widoki paryskie zarówno dzienne, jak i nocne
fajnie odtworzona bohema francuska
b. podobało mi się "Poznasz przystojnego bruneta"

ocenił(a) film na 9
abeks_filmweb

Obsada sprawdziła się fenomenalnie, Allen chyba nie pomylił się w doborze ani jednego aktora :)
Duet Wilson&Cotillard jest po prostu UROCZY. A Adrien Brody za rolę Dalego powinien dostać co najmniej nominację do Oscara. Szkoda tylko, że jego epizod jest tak króciutki..

Vivasco

Otóż to. Wyśmienite kreacje. Wyśmienity obraz Paryża. Dodając temat kierowałam się bardziej tym, że większość osób postanawia iść tylko dla dobrze dobranej obsady. Wiele osób nie jest zadowolonych przez klimat filmu. No, ale to film Woody'ego. Czego innego się spodziewać. Oczywiście, nie zawiodłam się. Znakomite ukazanie lata 20. jak i belle epoque. Widowiskowy. Mam słabość do jego filmów, dlatego 10/10

puchatek_filmweb

wyśmienity obraz Paryża? eh... to obraz Paryża jaki chcą widzieć Amerykanie... i ogólnie turyści. Możliwe że to miasto specjalnie zostało tak pokazane jak z folderu. Tzn, ok dla mnie to był zabieg celowy, by pokazać jak kiczowaty jest Paryż w marzeniach ludzi.

ocenił(a) film na 9
ayla123

Ale właśnie o to chodziło! O tą iluzję, otoczkę, jaką chcemy kochać. A że to za czym tak tęsknimy to jedynie pozory..