O północy w Paryżu

Midnight in Paris
2011
7,1 202 tys. ocen
7,1 10 1 202373
7,3 61 krytyków
O północy w Paryżu
powrót do forum filmu O północy w Paryżu

Przepiękny!

ocenił(a) film na 10

Ten film ma w sobie magiczny urok, wyrafinowanie lat 20., wspaniale prezentuje
niezwykłość Paryża. Jednak docenić go mogą jedynie ci, którzy tęsknią za czasami, w
których nigdy nie żyli. Jeśli ktoś nie lubi półtorej godziny patrzeć się na spacer, film będzie
go nudził, ale dla wytrwałych, zafascynowanych entuzjastów Paryża i roku 1920 urośnie on
do miana intrygującego, klimatycznego dzieła Woody'ego. Takie są przynajmniej moje
odczucia.

feowe

Ma super klimat.

ocenił(a) film na 9
feowe

'Jednak docenić go mogą jedynie ci, którzy tęsknią za czasami, w których nigdy nie żyli.' - w takim razie ja doceniam! :)

ocenił(a) film na 10
lakecik

to się dogadamy widzę :)

ocenił(a) film na 9
feowe

Zdecydowanie :) Mówiąc trochę nie na temat, to... jak byłam we Lwowie, bardzo mi to doskwierało :)

ocenił(a) film na 10
lakecik

muszę się upewnić, czy dobrze zrozumiałam ;p
chciałabyś mieszkać w dawnym Lwowie?

ocenił(a) film na 9
feowe

może nie do końca bym tak to ujęła, ale bardzo chciałabym zobaczyć jak to wszystko wyglądało w czasach świetności :)

ocenił(a) film na 9
feowe

zgadzam się w 100% z Twoim zdaniem :))

ocenił(a) film na 9
feowe

Paryż lat 20. coś pięknego! Klimatyczny i niezwykle magiczny! :D

ocenił(a) film na 8
feowe

Ja nie tęsknie za tamtymi czasami, nie lubie też godzinnych bezcelowych spacerów a mimo to film bardzo mi sie spodobał. Bardzo lekki i przyjemny w oglądaniu, genialny Owen Wilson i naprawde ciekawie ułożona fabuła. NAwet nie spodziewałem się że tak mi się spodoba, a jednak. Polecam !

ocenił(a) film na 8
feowe

Nareszcie kolejny dobry film Allena, po ostatnich trochę się martwiłam, że będzie już tworzył tylko takie. Ten klimatem przypominał jego starsze dzieła, piękny, bardzo nastrojowy, główne postacie może trochę oczywiste, ale niczego mu to specjalnie nie ujęło.