O północy w Paryżu

Midnight in Paris
2011
7,1 202 tys. ocen
7,1 10 1 202369
7,3 61 krytyków
O północy w Paryżu
powrót do forum filmu O północy w Paryżu

Woody Allen kocha europejskie miasta, była już Barcelona, Londyn, Paryż, następny film będzie kręcony w Rzymie. Jego wnikliwe spojrzenie potrafi nie tylko zbudować ciekawą fabułę, ale przede wszystkim przeniknąć w strukturę miasta, z jego mieszkańcami, urbanistyką, klimatem i resztą czynników składających się na całościowy ogląd i monografię miasta. Za każdym razem, dzięki jego filmom mam wrażenie jakbym odbyła pasjonującą wędrówkę do ktooregoś z wymienionych miast. Nie mogę doczekać się "Bop Decameron" i ciekawa jestem czy Allen zdecydowałby się kiedyś nakręcić film, w którymś z polskich miast ;) to mogłoby być ciekawe!

martit1894

Np Amerykanka polskiego pochodzenia postanawia odwiedzić kraj dziadków w tym celu odbywa pasjonującą podróż rowerową przez Suwalszczyznę,Podlasie , Lubelszczyznę gdzie zakochuje się w młodym pszczelarzu, aż do Krakowa gdzie w kulminacyjnej scenie całują się wśród trzepotu gołębich skrzydeł, słuchając hejnału z Wieży Mariackiej.

ocenił(a) film na 8
PAWELPOST

Super historia, może powinieneś napisać książkę, albo napisać scenariusz dla Woody'ego :D

ocenił(a) film na 5
PAWELPOST

no dokładnie ;)

martit1894

Woody Allen robi filmy w Europie, ponieważ Europa je finansuje:)

ocenił(a) film na 8
juliet_fw

Jestem z Suwałk - mogę pomóc Allenowi.