Film obejrzałem w napięciu. To dobrze o nim świadczy. Mam jednak pewien niesmak. Mam wrażenie, że Netfliks zaburza statystykę ilością homoseksualistów do hetero w społeczeństwie. Daje mi to poczucie propagandy. Czy tylko ja mam takie odczucia? Podobna rzecz się ma z kolorem ludzi w innych produkcjach, jak np. Wiedźmin.
Podejrzewam, że ta platforma stosuje pewien trik edukacyjny, który pomija świadomość w kształtowaniu przekonań. Może ma zacofane myślenie? Co Wy o tym sądzicie?
Polskie społeczeństwo, jak wiesz, w przekroju jest całkowicie niepodobne do społeczeństw kosmopolitycznych krajów zachodnich. Propaganda? Może z perspektywy naszego kraju, w którym pewnie jakaś połowa ludzi innej orientacji siedzi w szafie, w tym ja, akurat w moim przypadku bojąc się wywalenia z domu. Stąd też pewnie ta dysproporcja pomiędzy tymi "światami", które widzisz na ekranie, a tym który jest wokół ciebie. Film momentami strasznie bzdurny i kiczowaty, ale elementy, które dla wielu są lewacką ideologią, dla mnie działają jak potrzebna afirmacja. Pozdrawiam.
Twój komentarz uświadomił mi, ze takie działania są potrzebne. Ważne, żeby takie treści docierały do ludzi jak twoi Rodzice. Niech ich modyfikują podprogowo jak nie da się inaczej. Pozdrawiam.
Widzę że dyskusja samego z sobą wyżej ma miejsce. Najpierw na jednym koncie problem z propagandą ale po chwili drugie konto odpisuje że nie, to nie propaganda i nagle znowu pierwsze konto odpisuje że zmienia zdanie bo jeden komentarz na 200 znaków tyle uświadomił ;D Tak śmiesznej mikropropagandy i ustawki na fake koncie dawno nie widziałem :)