Obława

La Rafle
2010
7,1 5,3 tys. ocen
7,1 10 1 5308
Obława
powrót do forum filmu Obława

Z tego co zobaczyłem w filmie to francuscy żydzi mieli niezłą sielankę w porównaniu np. z polskimi. ;D

ocenił(a) film na 9
ter83

Oceniaj lepiej film a nie fakty historyczne. Mam wrażenie, że polacy zapadli na kompletną znieczulicę- żeby się czymś wzruszyć należy pokazać w filmie kompletną masakrę, wielkie dno i patos.
Więc nie kategoryzowałabym cierpienia. Daję 10/10

kiki138

Masakrę,wielkie dno i patos właśnie mieli żydzi u nas.

ocenił(a) film na 8
ter83

no oni mieli super podobnie Duńscy żydzi

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Van_21

Nie, to tacy ludzie jak Ty nie powinni mieć dobrze.

ocenił(a) film na 8
mokfa

Pewnie kolejny nazista z Żydowskimi korzeniami :D

użytkownik usunięty
ter83

może mieli super ale we Francji, później jak ich wysłano do auschwitz to nie było już tak super

ocenił(a) film na 9
ter83

francuscy Żydzi mieli sielanke!!!! To jakiś żart!!!

Seyonne

Dziwię się żydom. Kilka lat trzymani jak konie na wybiegu i nikt nie wpadł na pomysł, aby się zjednoczyć i zaatakować. Przecież żołnierzy było duużo mniej i nawet gdyby zginęło i 100 żydów to reszta mogłaby uciec albo przejąć władzę w obozie. Ale nie!! Każdy żyd myślał tylko o sobie i nie chciał zginąć...tylko coś zachachmęcić i jak zdąży [sic!] jeszcze to sprzedać (oczywiście z zyskiem). I co za to dostał?? Okrutniejszą śmierć niż sobie mógł wyobrazić. Przecież w późniejszym czasie i tak wiedzieli, że z kotłowni tylko palacz wychodził żywy.
Później się zjednoczyli kradnąc arabom ziemie i zaczęli lizać tyłek amerykańcom.
Francuscy żydzi tak. Mieli sielankę. Bo do obozu dalej ;)

ocenił(a) film na 9
Van_21

Tylko że oni mieli nadzieję, że jadą do pracy i nie mogli uwierzyć, że czeka ich śmierć. Oszukiwali samych siebie, ale jeśli by coś chcieli zdziałać to musieliby wszyscy, bo pojedyncze osoby dostawały kulke w głowe. Nam, którzy żyją w miarę normalnych czasach i warunkach dobrze się komentuje ich wybory.

Van_21

Co za bzdury opowiadasz van-21 poczytaj może o powstaniach w Auschwitz (bo były takie) i się wtedy wypowiadaj, chciałbym Cie widzieć jak atakujesz wartownika z karabinem i z owczarkiem niemieckim.poczytaj też o sonderkomando to byli tak zwani palacze ktorzy rowniez zywi nie wychodzili poniewaz co jakis czas byli wymieniani.Denerwuja mnie takie cwaniaczki ktore posralyby sie gdyby ich lysy koles z amstaffem postraszyl na osiedlu a wypowiadaja sie o rzeczach ktore ich totalnie przerastaja

bravoboy

Poraża to współpraca Judenratów z Niemcami i działanie policji żydowskiej dzięki, której Żydzi byli "bezboleśnie" pakowani do wagonów śmierci (Polacy nie mieli z tym nic współnego), tak, że Niemcy mogli się tylko przyglądać jak sprawnie idzie załadunek.
We Francji to Francuzi wyręczyli Niemców.

ocenił(a) film na 7
ter83

Żydzi z wielkiej, buraku.
Wstyd mi za takich ludzi.
Masz sumienie?

patriszias

Hahahaha toś mnie rozbawił/a . Pozostaje ci się cieszyć że napisałem z kropką haha ...że też mnie tak poniosło... :)