Obława

La Rafle
2010
7,1 5,3 tys. ocen
7,1 10 1 5308
Obława
powrót do forum filmu Obława

Uwielbiam kino europejskie

użytkownik usunięty

Za takie filmy. Nie wiem jak wy ale ja nie nudziłam się ani chwilę, faktów historycznych
czasem nie można pokazać jak mega filmy z wyścigami samochodowymi i gangsterami z
bronią.

ocenił(a) film na 7

a propos czy w twoim awatarze widnieje twój dziadek z ss ? czy w ogóle prawo na to pozwala?Niech się wypowie społeczność,a najlepiej przedstawiciele filmweb!

użytkownik usunięty
german1

A interesowanie się historią jest wbrew prawu?

ocenił(a) film na 7
german1

To pewnie jego idol;) Czescy komandosi rozwalili go w Pradze ale zemsta nazistów była bardzo sroga.

użytkownik usunięty

sądząc po twoim (celowo z małej litery, bo cię nie szanuje) avatarze i filmach, które obejrzałaś, widzę niezdrowe podniecanie się przemocą... masz najeba.e w czerep, po prostu... szkoda, że to twoich starych nie wyłapali w obławie, nie oddychałabyś teraz moim powietrzem...

użytkownik usunięty

ciekawie że umiesz ocenić człowieka po jego profiilu na filmwebie. Nie jestem neonazistką, ani nie jestem psychopatką. Nie muszę się przed obcymi osobami tłumaczyć

użytkownik usunięty

oczywiście, że przede mną nie musisz, wcale tego nie oczekiwałem...
ale możesz przed prokuratorem za (może nawet nieświadome) propagowanie faszyzmu... ale to już nie mój problem...
chciałem cię tylko zmusić do refleksji, jakim skurczysyńskim złem był (jest) faszyzm, więc afiszowanie się zdjęciem faszysty, zwłaszcza w perspektywie tego filmu, jest co najmniej nie na miejscu... i tyle w temacie...

ocenił(a) film na 7

Skoro jesteś rodzaju żeńskiego to może umieść w awatarze wizerunek wiedźmy z Buchenwaldu -Ilse Koch.

ocenił(a) film na 9

Bardzo fajny film. Lubię takie wojenne filmy i do tego w ostatnich scenach smutne, jak wywozili dzieci do Aushwitz. Film godny obejrzenia.

PS.; Odczepcie się od niej. Co za bezszczelni ludzi wogóle tutaj robią na portalu filmowym. A to, że ja oskarżacie propagowanie faszyzmu, to udowodnijcie jej to i jak jesteście bez winy rzućcie piersi kamień. Normalnie szkoda słów na takich ludzi jak wy. Ja lubie takie wojenne filmy i też może mnie oskarżycie o faszyzm? A toi, że ma taki awatar,zgłoście to moderatorowi, anie publicznie oskarżacie ją.

użytkownik usunięty
skibaa10

jak przerobisz te Swoje wypociny na język polski, to może skłonisz mnie do pełniejszej odpowiedzi....
mam rzucić piersi czy kamień, bo nie rozumiem? i co ma piernik do wiatraka?!
szkoda Ci słów? masz rację, w Twoim przypadku im mniej słów tym lepiej...
moja niepełnoletnia córka robi mniej błędów! litości... szanuj język ojczysty, bo mógłbyś teraz po germańsku nawijać...
gdybyś uważniej przeczytał mój komentarz do maidensraiden, może zrozumiałbyś jego sens...

ps. a film niezły, porusza wstrząsające kwestie, ale zabrakło mi tego przysłowiowego kopa...