Film jest tak wolny ze aż brałem go na dwa razy!Forma zupełnie nie trafiona,co to miało być?na początku ginie Stuhr,potem wracają do początku historii ale wiadomo już co będzie na końcu przez co historia jest zupełnie nie ciekawa.Miało być jak w najlepszych filmach tego typu,zagmatwana historia która wyjaśnia się na końcu a wyszło kompletnie na odwrót.Sonia Bohosiewicz PORAŻKA ,prawie niemowa w tym filmie ,kto jej napisał taka role?i dlaczego ona w tym zagrała tragedia!Bartek Żukowski grał tak jak w Kiepskich tylko jak by WALDUŚ się trochę wk......NY Na plus ,strzelanina bardzo dobrze pokazana!Ogólnie powiem tak ,chcieli banalna historie do bólu pokazać w sposób maksymalnie zagmatwany jeśli chodzi o mnie wyszło tragicznie film trwa 1.36 a czułem jak bym go oglądał ze 3 godziny NUDA!
Na dwa razy?? To masz chłopie anielską cierpliwość. Ja go męczyłem od poniedziałku do czwartku w kilkunastu ratach a i tak nie wytrzymałem do końca. Polskie filmy historyczne to jedno wielkie dno a ja niestety zawsze popełniam ten sam błąd bo napalam się jak głupi a potem wielkie rozczarowanie. Mam tylko nadzieję, że "obława" i "bitwa pod wiedniem" pozbawią mnie złudzeń raz na zawsze